Verder winkelen

De nieuwste manier van tapen, waar maakt active tape het verschil?

Tape wordt al jarenlang gebruikt in de medische wereld en in de sportgeneeskunde. Het wordt vaak ingezet om blessures te ondersteunen, pijn te verminderen en het herstelproces te versnellen. Maar de wereld van het tapen staat nooit stil, en er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Een van de nieuwste manieren van tapen die de aandacht heeft getrokken, is het gebruik van Active Tape. Maar waarin onderscheidt Active Tape zich van traditionele tapingmethoden en waarom zou je het overwegen?

active-tapee

Het fundament van Active tape

Active Tape is een speciaal soort elastische tape dat is ontworpen om de beweging van het lichaam te ondersteunen zonder de mobiliteit te beperken. Het is gemaakt van stretchbaar materiaal dat lijkt op de eigenschappen van de menselijke huid, zowel in termen van elasticiteit als dikte. Deze eigenschappen maken het ideaal voor verschillende toepassingen, zoals sportblessures, spierpijn, gewrichtsproblemen en zelfs postoperatieve zorg. De tape is 4 dimensionaal rekbaar waardoor bewegingen geactiveerd en ondersteund worden. Active tape kan gebruikt worden om een bepaalde houding of beweging te forceren omdat de tape fungeert als bungeekoord. De tape laat volledige beweging toe en terwijl het uitrekt met beweging kan het kracht (belasting) absorberen en beweging vertragen (verminderde excentrische contractiebelasting). Daarnaast biedt het ook extra ondersteuning op het gebied van coördinatie. Dit komt omdat de tape altijd weer terug vormt in zijn originele staat, dat wil ook zeggen dat je hiermee juist ook een beweging kan forceren. 

active-tape-workshop-800

Flexibel en comfortabel

Active Tape biedt tal van voordelen die het een waardevolle keuze maken voor mensen op zoek naar ondersteuning bij beweging, pijnverlichting en prestatieverbetering. In tegenstelling tot traditionele tapes, die vaak stijf en beperkend zijn, beweegt Active Tape moeiteloos mee met het lichaam, waardoor een natuurlijke bewegingsvrijheid wordt behouden. Gemaakt van nylon stof, biedt het ook uitzonderlijk comfort, zelfs bij langdurig dragen. Het aanbrengen van Active Tape gebeurt in een verkorte positie. Hierdoor worden zowel spieren als gewrichten gestimuleerd. Deze stimulatie vergroot het bewustzijn van het lichaam ten opzichte van de uitgevoerde bewegingen en gehandhaafde houdingen. Het resultaat is een natuurlijke en intuïtieve manier om de gewenste beweging te bereiken. Active Tape is ontworpen met als doel de coördinatie en verbetering van de beweging. Het tape kan de functie van spieren en de beweging van gewrichten nauwkeurig nabootsen, omdat spieren zelden werken in slechts één bewegingsvlak en meestal meerdere gewrichten beslaan. Hierdoor wordt de beweging ondersteund door meerdere vlakken, wat essentieel kan zijn voor herstel en prestatieverbetering. Een ander opmerkelijk voordeel van Active Tape is het vermogen om pijn te verminderen en spieren en gewrichten te ondersteunen. Door de tape op specifieke manieren aan te brengen, kunnen bepaalde spieren worden geactiveerd of ontspannen, afhankelijk van het gewenste effect. Dit kan leiden tot aanzienlijke pijnverlichting en een verbetering van de algehele prestaties. Active Tape staat bekend om zijn duurzaamheid. Het blijft stevig op zijn plaats, zelfs tijdens intensieve fysieke activiteiten en onder verschillende weersomstandigheden. Bovendien is het waterbestendig, wat betekent dat het niet gemakkelijk loslaat of zijn effectiviteit verliest, zelfs niet als het in aanraking komt met zweet of water.

rolletje-active-tape

Wat maakt Active tape anders?

Active Tape verschilt op verschillende manieren van de gebruikelijke kinesiotape, waaronder:

  • Elasticiteit en bewegingsvrijheid: Een van de belangrijkste verschillen is de elasticiteit. Active Tape is 4-dimensionaal rekbaar, wat betekent dat het zowel in de lengte als in de breedte rekbaar is. Dit stelt het lichaam in staat om natuurlijke bewegingen te maken zonder beperkingen, wat een grotere bewegingsvrijheid biedt in vergelijking met traditionele kinesiotape, die vaak minder rekbaar is.
  • Stimulatie van spieren en gewrichten: Active Tape kan worden aangebracht in een verkorte positie, wat spieren en gewrichten stimuleert. Dit stimulerende gevoel helpt het lichaam bewust te worden van de uitgevoerde bewegingen of gehandhaafde houdingen, waardoor een natuurlijke en intuïtieve beweging wordt bevorderd.
  • Ondersteuning van meerdere bewegingsvlakken: Active Tape is in staat om de spierfunctie en gewrichtsbeweging nauwkeurig na te bootsen, aangezien spieren meestal over meerdere gewrichten werken en bewegingen in meerdere vlakken plaatsvinden. Dit maakt het effectief voor ondersteuning van beweging in meerdere richtingen.
  • Pijnverlichting en spierondersteuning: Active Tape kan specifiek worden aangebracht om bepaalde spieren te activeren. Dit maakt het mogelijk om pijn te verminderen en spieren en gewrichten te ondersteunen, wat kan bijdragen aan een verbeterde prestatie en sneller herstel.
  • Duurzaamheid en waterbestendigheid: Active Tape staat bekend om zijn duurzaamheid en blijft goed op zijn plaats, zelfs tijdens intensieve fysieke activiteiten en onder verschillende weersomstandigheden. Bovendien is het waterbestendig, wat betekent dat het niet snel loslaat of zijn functionaliteit verliest, zelfs niet als het in aanraking komt met zweet of water.

Active Tape biedt een geavanceerdere benadering van tapen dan traditionele kinesiotape, met een nadruk op natuurlijke beweging, comfort en doelgerichte ondersteuning. Het is belangrijk op te merken dat de keuze tussen Active Tape en traditionele kinesiotape afhangt van de individuele behoeften en het advies van een professionele zorgverlener.

Hier maakt Active tape het verschil

Terwijl tape al jarenlang wordt gebruikt in de medische wereld en in de sportgeneeskunde, blijft de wereld van het tapen evolueren en innoveren. Active Tape is een van de nieuwste en meest opmerkelijke ontwikkelingen op dit gebied, en het onderscheidt zich op verschillende manieren van traditionele tapingmethoden. Active Tape biedt een geavanceerde benadering van tapen die uitblinkt in natuurlijke beweging, comfort en doelgerichte ondersteuning. Hoewel traditionele kinesiotape zijn plaats heeft, kan Active Tape een waardevolle aanvulling zijn voor diegenen die streven naar optimale beweging, prestatie en herstel. Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze tussen Active Tape en traditionele kinesiotape afhangt van individuele behoeften. Met Active Tape wordt de wereld van tapen naar nieuwe hoogten gebracht en biedt het een innovatieve oplossing voor een scala aan toepassingen in de medische wereld en sportgeneeskunde.

Fysio Webshop
Vraag hier een workshop aan

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: