Verder winkelen

Blog van Electro Medico

Op zoek naar de laatste weetjes in het vakgebied van de fysiotherapeut? Of wil je meer weten over producten, innovaties en/of gebeurtenissen in de wereld van de fysiotherapie?
Op deze pagina vind je zo veel mogelijk (nieuwe) informatie welke je kunt toepassen op jouw praktijk!

Staat een interessant artikel wat jij ergens hebt gelezen hier niet tussen of ben jij juist dé persoon waarvan zijn/haar artikel hier gepubliceerd moet worden? Kom dan snel met ons in contact om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen.

Inline dynamometrie versus isometrische elektromechanische dynamometriemaandag 22 januari 2024 door Bram van den Acker

De zoektocht naar betrouwbare en toegankelijke methoden voor het meten van spierkracht heeft een nieuwe wending genomen met recente ontwikkelingen in de wereld van de revalidatie. Een innovatieve benadering, bekend als 'inline dynamometrie', belooft een doorbraak te zijn in het nauwkeurig beoordelen van quadricepskracht, zowel bij gezonde individuen als bij patiënten die herstellen van een voorste-kruisbandreconstructie. Maar hoe efficiënt en effectief is deze methode in vergelijking met de traditionele elektromechanische dynamometrie? Een recente studie heeft licht geworpen op deze vraag, en de resultaten zijn zowel verrassend als veelbelovend!

lees dit complete artikel
kpull-inline-dynamometrie
het-wonder-van-deep-oscillation-resultaat-borstvoeding1
Het wonder van Deep Oscillation: een verhaal van herstel en hoopmaandag 11 december 2023 door Bram van den Acker

In de wereld van lactatiekunde komen we vaak uitdagende situaties tegen. Onlangs kwam een cliënte bij een lactatiekundige met een probleem dat velen wellicht herkennen: pijnlijke, gestuwde borsten in de postpartum periode. Deze ervaring en de rol van Deep Oscillation-therapie in haar herstelproces vormen een inspirerend verhaal dat we graag met jullie delen.

lees dit complete artikel
Tips voor de ideale oefenzaal in jouw fysiotherapiepraktijkvrijdag 24 november 2023 door Robin Speet

In de wereld van fysiotherapie is de oefenzaal geen gewone ruimte; het is het kloppende hart van het revalidatieproces, een plaats van hoop en herstel voor patiënten van alle leeftijden en condities. Hier worden de grenzen van mogelijkheid uitgedaagd en overwonnen, en worden gezondheidsdoelen omgezet in concrete prestaties. Maar wat maakt deze oefenzaal zo essentieel? De oefenzaal is niet zomaar een ruimte vol apparaten en materialen; het is de plek waar herstel begint. Het is waar patiënten naartoe komen met hun pijn, beperkingen en uitdagingen, en waar ze werken aan hun herstel, kracht en gezondheid. Het is waar fysiotherapeuten de rol van gids op zich nemen, waar ze patiënten helpen om hun fysieke barrières te doorbreken en hun welzijn te verbeteren.

lees dit complete artikel
leg-press2
houding-fysiotherapeut1
Let jij op jouw eigen gezondheid tijdens een behandeling?woensdag 22 november 2023 door Bram van den Acker

Als fysiotherapeut draag je dagelijks de verantwoordelijkheid voor de gezondheid en het welzijn van jouw patiënten. Je hebt de kennis en de vaardigheden om hen te helpen herstellen en een betere kwaliteit van leven te bereiken. Maar laten we niet vergeten dat jouw eigen gezondheid net zo belangrijk is als die van je patiënten. Een van de meest cruciale aspecten is jouw eigen houding. De manier waarop je staat, zit en beweegt tijdens de behandeling is niet alleen belangrijk voor de effectiviteit van de behandeling, maar ook voor jouw eigen gezondheid. Het is van vitaal belang om je bewust te zijn van je eigen houding en ergonomie om fysieke belasting te minimaliseren en blessures te voorkomen. In dit blog bericht vertellen wij je er graag meer over.

lees dit complete artikel
Black Friday deal: Eerlijk, transparant en voordeligmaandag 20 november 2023 door Bram van den Acker

Het is weer die tijd van het jaar waarin winkels en bedrijven over de hele wereld zich gereed maken voor Black Friday, een van de grootste winkelgebeurtenissen van het jaar. Maar wist je dat je bij ons geen misleidende reclames en prijstrucs zult tegenkomen? Wij staan voor transparantie en eerlijkheid en willen ervoor zorgen dat jij de allerbeste deal krijgt voor jouw fysiotherapiepraktijk. Wij begrijpen dat fysiotherapiepraktijken op zoek zijn naar hoogwaardige apparatuur zonder dat dit een aanslag op hun budget betekent. Wij denken hierin graag met je mee om voor jou en jouw budget de meest geschikte oplossing te vinden.

lees dit complete artikel
black-friday-deal1
wat-is-tempo-training1
Maximaliseer herstel en voorkom blessures met tempo trainingdinsdag 14 november 2023 door Bram van den Acker

Bij de revalidatie van blessures is elke stap in het proces van belang om een volledig en blijvend herstel te waarborgen. Onder de methoden die aan populariteit winnen in de velden van fysiotherapie en revalidatie, bewijst "Tempo training" een krachtige strategie te zijn om patiënten veilig te helpen vooruitgaan richting een optimaal herstel. In een uitgebreid artikel vertellen wij op basis van onderzoeken uit het verleden dat het helpt!

lees dit complete artikel
De kracht van precisie: Meten en testen in de fysiotherapiemaandag 13 november 2023 door Robin Speet

Als fysiotherapeuten streef je er altijd naar om de best mogelijke zorg te bieden aan de patiënten en hen te helpen bij het herstellen van blessures, het verminderen van pijn en het verbeteren van hun algehele welzijn. Een belangrijk aspect van het werk is het meten en testen van de fysieke gezondheid van de patiënten. Of je nu een doorgewinterde fysiotherapeut bent met jarenlange ervaring of een beginnende professional die zijn kennis wil vergroten, in deze blog zullen we dieper ingaan op de waarde van meten en testen binnen de fysiotherapie. 

lees dit complete artikel
meten-en-testen
dumbbells-trainen1
Fysiotherapie als bondgenoot bij leeftijdsgerelateerde gezondheidskwestiesmaandag 23 oktober 2023 door Robin Speet

Als we ouder worden, worden we geconfronteerd met een reeks gezondheidsuitdagingen die van invloed kunnen zijn op onze levenskwaliteit. Gelukkig kan fysiotherapie een waardevolle bondgenoot zijn bij het beheer van deze leeftijdsgerelateerde gezondheidsproblemen. In deze blog bericht gaan we dieper in op de rol van fysiotherapie bij aandoeningen zoals artritis, osteoporose en balansproblemen.

lees dit complete artikel
Het belang van onderhoud aan jouw fysiotherapiepraktijk: Investeer in je succesdinsdag 17 oktober 2023 door Bram van den Acker

Fysiotherapiepraktijken spelen een cruciale rol in de gezondheidszorg. Patiënten vertrouwen op deze faciliteiten om te herstellen van blessures, pijn te verlichten en hun mobiliteit te verbeteren. Maar om effectief te kunnen opereren en kwalitatieve zorg te bieden, is regelmatig onderhoud aan jouw fysiotherapiepraktijk van essentieel belang.

lees dit complete artikel
reparatie2
knie-klacht1
Het belang van kwaliteitsproducten in de fysiotherapievrijdag 6 oktober 2023 door Robin Speet

Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg en speelt een cruciale rol bij het herstel en het behoud van de gezondheid van patiënten. Een van de sleutelfactoren die het succes van fysiotherapiebehandelingen bepalen, is de kwaliteit van de gebruikte producten en apparatuur. In dit uitgebreide blogbericht zullen we bespreken waarom het gebruik van hoogwaardige producten in de fysiotherapie zo belangrijk is. We zullen ook enkele innovatieve producten van onze website introduceren die bijdragen aan het verhogen van de behandelingskwaliteit.

lees dit complete artikel
Behandeltafel kopen voor jouw praktijk: de top 5 essentiële criteria voor de juiste keuzedinsdag 3 oktober 2023 door Bram van den Acker

Het kiezen van de juiste behandeltafel voor uw praktijk of wellnesscentrum is geen kleinigheid. Uw keuze kan immers direct invloed hebben op het comfort van uw cliënten en de effectiviteit van uw behandelingen. 'Gaat u een behandeltafel kopen? Deze 5 criteria zijn essentieel voor een goede keuze!' belicht de kernaspecten waarmee u rekening moet houden bij het aanschaffen van een nieuwe behandeltafel. Eerst duiken we diep in de soorten behandeltafels die beschikbaar zijn. Dit helpt u te bepalen welke stijl het beste bij uw behoeften past, zodat u verzekerd bent van een duurzame en kwalitatieve keuze. Het afmetingen en gewicht aspect van behandeltafels is cruciaal voor zowel mobiliteit als comfort. Wat zijn de voordelen van de verschillende extra opties en hoe beïnvloeden ze de gebruikerservaring? We kunnen ook de prijs en garantie niet negeren, aangezien uw budget en de duurzaamheid van de tafel hand in hand gaan. Tot slot, maar zeker niet minder belangrijk, bespreken we hygiëne en duurzaamheid - twee aspecten die zowel voor u als voor uw cliënten van groot belang zijn. Bereid u voor op een grondige gids die licht werpt op alle essentiële overwegingen voor uw volgende aankoop.

lees dit complete artikel
blog-behandeltafel-kopen-soorten1
bobopro4
De toekomst van fysiotherapie: Opkomende trends en innovatieve technologieënmaandag 2 oktober 2023 door Robin Speet

Fysiotherapie heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke evolutie doorgemaakt, aangedreven door nieuwe technologieën en innovaties in de medische wereld. In dit blogbericht duiken we dieper in op enkele van de meest opwindende trends en technologieën die de toekomst van fysiotherapie vormgeven. We zullen ook enkele innovatieve producten verkennen, zoals Kinvent, de Longtraining Box, en Strapit Active Tape V2, die een revolutie teweegbrengen in de revalidatiewereld.

lees dit complete artikel
De drie fases van taping: Vaste Tape, Kinesiotape en Active Tapevrijdag 29 september 2023 door Robin Speet

Taping is een veelgebruikte techniek in de wereld van fysiotherapie, sportgeneeskunde en revalidatie. Het biedt ondersteuning, stabiliteit en verlichting van pijn voor mensen met verschillende blessures en aandoeningen. Er zijn verschillende soorten tape beschikbaar, maar in dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op de drie belangrijkste fasen van taping: vaste tape, kinesio tape en active tape.

lees dit complete artikel
kinesiotape6
nen3140-fysio-1
De NEN 3140 en fysiotherapeutendinsdag 26 september 2023 door Bram van den Acker

Voor fysiotherapeuten speelt de NEN 3140 een belangrijke rol in het waarborgen van de veiligheid van zowel patiënten als medewerkers in hun praktijken en klinieken. In dit blog bericht vertellen we enkele specifieke aspecten van de norm die relevant zijn voor fysiotherapeuten.

lees dit complete artikel
Redenen om je behandeltafel te onderhouden: Tips en Informatiedonderdag 21 september 2023 door Robin Speet

Een behandeltafel is een essentieel hulpmiddel voor elke professionele masseur of therapeut. Het biedt niet alleen comfort aan de patiënt, maar zorgt er ook voor dat de behandelaar zijn werk efficiënt kan uitvoeren. Om ervoor te zorgen dat je behandeltafel altijd in optimale staat verkeert, is regelmatig onderhoud van groot belang. In dit blogbericht zullen we enkele belangrijke overwegingen bespreken met betrekking tot het kopen van een massagetafel, de ideale breedte ervan, en we zullen enkele suggesties doen voor de beste behandeltafel op de markt.

lees dit complete artikel
nexx-behandeltafrl-1
medische-tape-hooikoorts
Hoe medische tape hooikoortsklachten kan verminderen: een gids voor fysiotherapeutenvrijdag 15 september 2023 door Bram van den Acker

Elk jaar, wanneer de bomen weer in bloei staan en pollen door de lucht zweven, hebben miljoenen mensen last van hooikoorts. Deze allergische reactie kan variëren van lichte irritaties tot ernstige klachten. Maar wist je dat een oplossing wellicht te vinden is in de vorm van medische tape? In dit artikel duiken we diep in de wereld van medische tape en hoe het hooikoortsklachten kan verminderen.

lees dit complete artikel
Alles wat je moet weten over de NEN 3140woensdag 6 september 2023 door Bram van den Acker

Als je in de wereld van elektrische installaties en veiligheid werkt, is de term "NEN 3140" je waarschijnlijk niet vreemd. Maar voor degenen die er minder bekend mee zijn, laten we eens dieper ingaan op wat de NEN 3140 precies inhoudt, of het wettelijk verplicht is, welke apparaten eronder vallen, en wat het verschil is tussen de NEN 1010 en de NEN 3140.

lees dit complete artikel
nen-3140-blog-bericht-1
deep-oscillation-hand
Diepgaande weefsel- en spierbehandeling met Deep Oscillation Technologiedinsdag 29 augustus 2023 door Robin Speet

In de wereld van fysiotechniek en spierherstel zijn er constant nieuwe ontwikkelingen die zorgen voor effectievere en comfortabelere behandelingen. Een van de meest opmerkelijke innovaties is het gebruik van Deep Oscillation technologie. Deze geavanceerde benadering van weefsel- en spierbehandeling heeft de aandacht getrokken van professionals in de gezondheidszorg en sportwereld. In dit artikel gaan we dieper in op wat Deep Oscillation is, wat een oscillatie en een trilling inhoudt, en hoe deze technologie kan helpen bij het behandelen van weefsel en spieren.

lees dit complete artikel
Kies de perfecte behandeltafel voor jouw praktijkdinsdag 22 augustus 2023 door Robin Speet

Wanneer je een wellnesspraktijk, fysiotherapiecentrum of een schoonheidssalon runt, is het selecteren van de juiste uitrusting van cruciaal belang voor het creëren van een comfortabele en professionele omgeving voor je cliënten. Een van de meest essentiële stukken uitrusting die je nodig hebt, is een kwalitatieve behandeltafel. 

lees dit complete artikel
behandeltafel-nexx-hoofddeel-met-uitsparing1
elleboog-klacht
Het belang van fysiotherapie bij sportblessuresdonderdag 17 augustus 2023 door Melanie van de Weerd

Sporten is een bron van plezier, uitdaging en gezondheid. Helaas brengt het ook het risico met zich mee van blessures. Hier komt fysiotherapie in beeld als een essentiële speler in het herstelproces. Of je nu een professionele atleet bent of gewoon van recreatieve activiteiten geniet, fysiotherapie kan het verschil maken tussen een snel en volledig herstel en langdurige belemmeringen voor je prestaties. In dit artikel onderzoeken we waarom fysiotherapie zo belangrijk is bij sportblessures, wat een fysiotherapeut voor je kan betekenen en wat hun rol is in het herstelproces.

lees dit complete artikel
Alles wat je moet weten over behandeltafels voor een optimale praktijkuitrustingdonderdag 27 juli 2023 door Melanie van de Weerd

Als zorgverlener of therapeut is het essentieel om je praktijk uit te rusten met de juiste apparatuur om je patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Een van de meest onmisbare elementen in elke medische of therapeutische praktijk is de behandeltafel. In deze blog zullen we dieper ingaan op het belang van behandeltafels en hoe ze een cruciale rol spelen in het creëren van een comfortabele en effectieve behandelomgeving. Laten we duiken in de wereld van behandeltafels en ontdekken waarom ze zo belangrijk zijn voor jouw praktijk.

lees dit complete artikel
hoofd-detail-aruba-behandeltafel2
blogg
Het belang van posturale correctie en hoe fysiotherapie kan helpenmaandag 10 juli 2023 door Melanie van de Weerd

Een goede lichaamshouding is van cruciaal belang voor onze algehele gezondheid en welzijn. Het handhaven van een juiste lichaamshouding kan echter een uitdaging zijn, vooral in de moderne samenleving waarin we veel tijd doorbrengen met zitten en werken achter een bureau. Posturale correctie verwijst naar het verbeteren van de lichaamshouding om pijn, ongemak en mogelijke gezondheidsproblemen te voorkomen. In dit blog bericht bespreken we waarom posturale correctie belangrijk is en hoe fysiotherapie kan helpen bij het bereiken en behouden van een goede lichaamshouding.

lees dit complete artikel
Waarom je krachtapparatuur moet gebruiken zonder gewichtenvrijdag 7 juli 2023 door Melanie van de Weerd

Krachtapparatuur zonder gewichten noemen we ook wel circuittrainers. Ze zijn er in verschillende soorten en voor verschillende spiergroepen. Het voordeel van een circuittrainer is dat je op één apparaat verschillende spiergroepen kan trainen. Trainen op deze apparatuur binnen de circuittraining zorgt voor een betere lichaamshouding en voor een snelle spieropbouw. Ik hoor je denken hoe kan dat zonder gewichten? Wij leggen het je graag uit.

lees dit complete artikel
sterk
wandelen-blog1
Massageolie voor het wandelen van de Nijmeegse vierdaagsemaandag 26 juni 2023 door Melanie van de Weerd

De Nijmeegse Vierdaagse is een jaarlijks terugkerend wandelevenement dat plaatsvindt in Nijmegen. Het evenement staat ook bekend als de "Walk of the World" en trekt deelnemers van over de hele wereld aan. Veel fysiotherapeuten zetten zich tijdens dit evenement in om wandelaars te behandelen zodat ze fris aan de start kunnen verschijnen.

De routes van de Vierdaagse leiden door het prachtige landschap van de regio, waaronder ons mooie Groesbeek. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse worden er afstanden afgelegd van 30, 40 of 50 kilometer. Een behoorlijk aantal kilometers, een massage om de spieren los te masseren en te laten ontspannen is dan geen overbodige luxe. Wij vertellen je graag welke massageolie je wanneer in kan zetten.

lees dit complete artikel
De Deep Oscillation inzetten bij borst problematiekvrijdag 23 juni 2023 door Robin Speet

Soms heeft het lichaam extra ondersteuning nodig als het gaat om het produceren van moedermelk. Er zijn verschillende manieren om dit te stimuleren. Vaak zijn dit natuurlijke processen zonder toepassing van een apparaat. Maar ook dan kan het nog voorkomen dat het produceren van moedermelk niet of moeilijk op gang komt. Om dit te stimuleren kan je de Deep Oscillation gebruiken.

lees dit complete artikel
do-borstproblematiek
leg-press
Het gebruik van krachtapparatuur bij een blessurevrijdag 23 juni 2023 door Melanie van de Weerd

Krachttraining is een populaire vorm van lichaamsbeweging die vele voordelen biedt, zoals het vergroten van de spiermassa, het verbeteren van de algehele kracht en het bevorderen van de gezondheid.  Echter, wanneer iemand een blessure oploopt, kan het gebruik van krachtapparatuur een delicate kwestie zijn. In deze blog vertellen we de belangrijkste richtlijnen en overwegingen om ervoor te zorgen dat het gebruik van krachtapparatuur bijdraagt aan een snel en succesvol herstel.

lees dit complete artikel
Dankzij deze ontwikkeling kan je blijven sporten met een blessuredonderdag 22 juni 2023 door Robin Speet

Niets is zo vervelend als een blessure oplopen. Vooral wanneer je doel voor ogen hebt zoals de bijvoorbeeld de Nijmeegse vierdaagse. Een blessure kan veel impact op je hebben zowel fysiek als mentaal. Het is belangrijk om blessures serieus te nemen en ze op de juiste manier te behandelen om een snel en volledig herstel te bevorderen. Sommige blessures of zwakke plekken ken je al maar een blessure kan je ook accuut oplopen als gevolg van een val, botsing of plotselinge beweging. Voorbeelden zijn verstuikingen, verrekkingen, kneuzingen, gebroken botten en wonden.

lees dit complete artikel
vierdaagse
onderhoudsovereenkomst
De voordelen van een onderhoudsovereenkomstdonderdag 1 juni 2023 door Bram van den Acker

Het is belangrijk om regelmatig jouw fysiotherapie materiaal te onderhouden en te keuren volgens de NEN3140. Door regelmatig onderhoud te plegen, kan je de levensduur van je fysiotherapie materiaal verlengen. Onderhoud helpt bij het voorkomen van slijtage, roestvorming en andere vormen van schade. Dit zorgt ervoor dat je apparatuur langer meegaat en je er optimaal gebruik van kunt blijven maken. Om dit allemaal in goede banen te lijden kan je kiezen voor een onderhoudscontract. Het hebben van een onderhoudscontract kent namelijk velen voordelen.

lees dit complete artikel
De voordelen van Deep Oscillation therapiemaandag 22 mei 2023 door Robin Speet

In de wereld van fysiotherapie en revalidatie zijn er voortdurend innovaties die helpen bij het verbeteren van de behandelingsmogelijkheden en het bevorderen van het herstelproces. Eén van deze ontwikkelingen is Deep Oscillation Therapie. Deze innovatieve vorm van therapie maakt gebruik van geavanceerde technologie om patiënten te helpen bij het verminderen van pijn, het versnellen van genezing en het bevorderen van het algemene welzijn. In dit blogbericht zullen we dieper ingaan op wat Deep Oscillation Therapie is en waar het voor dient.

lees dit complete artikel
deep-oscillation-sfeerfoto2
fysio-zomervakantie
5 tips om jouw fysiotherapie praktijk voor te bereiden op de zomervakantiewoensdag 3 mei 2023 door Melanie van de Weerd

Het lijkt misschien nog ver weg, maar 21 juni gaat dan echt de zomer van start. Dat betekent dat wij al volop bezig zijn met het maken van passende aanbiedingen die horen bij het seizoen. Om jouw fysiotherapiepraktijk voor te bereiden op de zomervakantie geven wij jou 5 tips.

 

lees dit complete artikel
5 Manieren om aan je balans te werkenmaandag 24 april 2023 door Bram van den Acker

Deze week staat in het teken van de valpreventie. Iets wat daarbij komt kijken is evenwicht en balans. Evenwicht is een belangrijk aspect van ons dagelijks leven en is van vitaal belang voor ons welzijn. Een goed evenwicht kan helpen bij het voorkomen van vallen, het verbeteren van onze houding en het verminderen van stress en angst. Gelukkig zijn er verschillende manieren om aan je evenwicht te werken. Het verbeteren van je evenwicht en stabiliteit kan helpen om blessures te voorkomen, je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Werken aan je evenwicht wordt ook wel balanstraining genoemd. Balanstraining omvat een reeks oefeningen en technieken die gericht zijn op het verbeteren van je balans en stabiliteit. Er zijn verschillende middelen om aan je balans te werken.

lees dit complete artikel
balans-blog
tapen10
Het verschil tussen kinesiotape en Active tapemaandag 17 april 2023 door Melanie van de Weerd

De meeste (fysio)therapeuten kennen kinesiotape wel. Kinesiotape is een veelzijdige tape dat wordt ingezet om onder andere pijnbestrijding en blessures tegen te gaan. Deze tape wordt vaak gebruikt als aanvulling van een fysiotherapie behandeling. Dankzij de antiallergische acryl lijmlaag is deze tape huidvriendelijk, activeert de bloed en lymfecirculatie en werkt pijn dempend. Wat wij vaak ook denken is dat kinesiotape ondersteunend werkt maar dit is niet zo. Voor ondersteuning in pezen en gewrichten is de Strapit Active tape ontwikkelt. 

 

lees dit complete artikel
Kinesiotape bij hooikoortswoensdag 29 maart 2023 door Robin Speet

Kinesiotape bij hooikoorts, doe jij het al in jouw praktijk? Hooikoorts is een veelvoorkomende allergische aandoening waarbij mensen last hebben van een loopneus, jeukende en waterige ogen en een verstopte neus. Veel mensen gebruiken medicijnen zoals antihistaminica om hun symptomen te verlichten, maar er zijn ook andere behandelingen die kunnen helpen. Eén van die behandelingen is kinesiotape.

 

lees dit complete artikel
hooikoorts
ergometer
5 redenen waarom je moet fietsen na een blessuredinsdag 7 maart 2023 door Melanie van de Weerd

Het oplopen van een blessure kan een frustrerende ervaring zijn, vooral als je gewend bent om regelmatig te sporten. Na een blessure kan het zijn dat je tijdelijk niet in staat bent om je gebruikelijke sportactiviteiten uit te voeren, maar dat betekent niet dat je helemaal niet meer kunt bewegen. Fietsen is een uitstekende manier om je lichaam weer in beweging te krijgen na een blessure. Het is een low-impact oefening die de bloedcirculatie stimuleert en de spieren versterkt zonder te veel druk uit te oefenen op de gewrichten. Wij vertellen je graag de 5 voordelen van fietsen na een blessure.

 

lees dit complete artikel
Verwarmende massageolie in jouw fysiotherapiepraktijkdonderdag 2 maart 2023 door Bram van den Acker

Professionele massageolie is onmisbaar in  jouw fysiotherapie praktijk. Massageolie wordt onder andere gebruikt door therapeuten en masseurs, maar ook in de sauna en in de schoonheidssalon wordt er veel gebruik gemaakt van massageolie. Massageolie is van essentieel belang als je gaat masseren. Door gebruik te maken van massageolie zorg je er voor dat de huid soepeler wordt, waardoor het makkelijker te masseren is. Massageolie zorgt voor een aangenamer gevoel voor zowel de patiënt als behandelaar. Wanneer je start met masseren is het goed om de massageolie eerst te verwarmen. Dit doe je door een beetje olie in je handpalmen te nemen en deze goed in elkaar te wrijven.

Een massage is een geweldige manier om te ontspannen en stress te verminderen, maar het gebruik van een verwarmende massageolie kan de ervaring nog beter maken. Verwarmende massageolie helpt om spieren te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren, wat kan leiden tot een diepere ontspanning en een gevoel van welzijn. 

lees dit complete artikel
massage30
het-belang-van-onderhoud-aan-jouw-fysiotherapie-apparaat
Het belang van onderhoud aan jouw fysiotherapie apparatuur– verhoog de duurzaamheid en kwaliteit van jouw praktijkdinsdag 28 februari 2023 door Melanie van de Weerd

Onderhoud is een essentieel aspect van het beheer van jouw fysiotherapiepraktijk. Het regelmatig onderhouden van jouw fysiotherapie apparatuur is van cruciaal belang om de duurzaamheid en kwaliteit ervan te waarborgen. In deze tekst zullen we de voordelen van het onderhouden van jouw fysiotherapie apparatuur bespreken en je informeren over hoe je jouw apparatuur in topconditie kunt houden.

 

lees dit complete artikel
Is pindakaas een verantwoorde keuze?dinsdag 24 januari 2023 door Melanie van de Weerd

Net als velen zijn ook wij gek op pindakaas. Pindakaas is een smeersel gemaakt van fijn gemalen pinda’s en komt oorspronkelijk uit Montreal Canada. Omdat er een overschot aan pinda’s waren werd er pindakaas van gemaakt. Maar is pindakaas nu gezond?

 

lees dit complete artikel
pindakaas
purfect-behandelbank
Is jouw behandelbank al Purfect?vrijdag 28 oktober 2022 door Robin Speet

Bekleding van jouw behandelbank is van essentieel belang. Zonder bekleding kan er geen behandeling plaats vinden. Wij vertellen jou graag alles over de Purfect bekleding. 

 

lees dit complete artikel
Duurzaamheidvrijdag 14 oktober 2022 door Robin Speet

Duurzaamheid is de afgelopen tijd steeds belangrijker geworden. Nu wij in ons nieuwe pand zijn ingetrokken willen wij jullie graag vertellen hoe wij als Electro Medico ons steentje bijdragen.

 

lees dit complete artikel
my-post-1-1
productafbeelding-1-36
Het NVMT congresvrijdag 30 september 2022 door Bram van den Acker

Op 17-09-2022 waren wij aanwezig bij het NVMT congres dat werd gehouden op hotel Papendal. Naar aanleiding van het hoofdonderwerp ‘de lage rug’ hebben wij er voor gekozen om de TRICURO GO mee te nemen. Ons doel is om meningen te verzamelen of er behoefte is aan dit product

lees dit complete artikel
Wij bieden de beste servicevrijdag 26 augustus 2022 door Melanie van de Weerd

Een goede service staat bij ons hoog in het vaandel. Dit realiseren wij door op diverse vlakken onze brede kennis in te zetten. Hierdoor krijg jij het beste advies. Daarnaast is onze kennis niet het enige waar wij in uitblinken. Jaarlijks voeren wij het onderhoud uit waarbij de apparatuur gekeurd wordt volgens de NEN3140. Wij onderhouden en repareren jouw materiaal. Bij ons krijg je antwoord op al jouw vragen en leveren wij de beste service.

lees dit complete artikel
my-project-1-11-1
blog-behandelbank
Zo houd jij je behandelbank in topconditievrijdag 12 augustus 2022 door Melanie van de Weerd

Een overzichtelijke inrichting van je praktijk met de juiste producten vormen de basis van je fysiotherapiepraktijk. Je werkt er – bijna – dagelijks in, dus de kwaliteit en het gebruiksgemak van de materialen zijn voor jou en jouw praktijk van belang. Het is dan ook duidelijk dat de behandelbank waar jij mee werkt exact hoort aan te sluiten bij jouw werkwijze. Het model behandelbank moet passen bij jouw stijl van werken, je voorkeuren én je portemonnee. De behandelbank is een van je dierbaarste bezit in je fysiopraktijk daarom is het belangrijk dat je hem goed onderhoud. Dit kan op verschillende manieren.

Volgens de richtlijn veilig werken in de fysiotherapie en ergotherapie dient de behandelbank per revalidant bedekt te worden met een behandelbankhoes of behandelbankpapier.

lees dit complete artikel
Is wandelen goed voor je?vrijdag 29 juli 2022 door Melanie van de Weerd

Schiet het sporten soms ook wel eens er doorheen of wil je graag op een andere manier aan je gezondheid werken. Dan is wandelen misschien wel de oplossing voor jou! Het is namelijk een goede manier om aan je gezondheid te werken zowel fysiek als mentaal. Verbetere je algehele welzijn, voel je fitter en fijner in je hoofd en lichaam.

lees dit complete artikel
my-project-1-7
copie-de-copie-de-k-invent-921
Digitaal of analoog. Hoe zet jij de handdynamometer in?vrijdag 15 juli 2022 door Melanie van de Weerd

De handdynamometer bestaat uit verschillende varianten. In iedere praktijk is er wel een handdynamometer te vinden maar kennen we ook de digitale variant? Wat doet deze en wat doet die anders dan een analoge handmeter.

lees dit complete artikel
Waar wordt kinesio tape voor gebruikt?vrijdag 1 juli 2022 door Melanie van de Weerd

Bij het sporten maar ook in het dagelijks leven bestaat er de mogelijkheid om een blessure op te lopen. Hoe ga jij dan om met het herstel? En wat kan jij er aan doen om het herstel te bevorderen?  Kinesio tape kan hiervoor een oplossing zijn. Deze rekbare tape wordt veelvuldig ingezet binnen de fysiotherapie en is voornamelijk te herkennen aan de uitspringende kleur. Maar wat doet de fysiotherapeut precies met kinesio tape? 

lees dit complete artikel
kinesiotape-enkel
handenwassen
Hygiëne binnen de praktijkdonderdag 2 juli 2020 door Robin Speet

Wij krijgen veel vragen over hygiëne binnen de praktijk. Hoe zorgen we ervoor dat het virus niet binnenkomt? Hoe kunnen we ervoor zorgen als het virus binnen is, dit niet verspreidt wordt? Uiteraard zijn de door het RIVM opgestelde richtlijnen altijd leidend in de voorschriften. Toch is het fijn om hierin een duidelijk beeld te hebben welk middel wat doet.

lees dit complete artikel
Deep Oscillation bij Covid-19 patiëntenzondag 7 juni 2020 door Bram van den Acker

Nieuws vanuit fabrikant Physiomed over de behandeling van Covid-19 patiënten met longoedeem. Met behulp van de Deep Oscillation werden meerdere patiënten behandeld met de Deep Oscillation behandelmethode. Met name patiënten met longoedeem, een van de uitingen van het Covid-19 virus werden behandeld met de Deep Oscillation Evident om verlichting bij de ademhaling te geven.

lees dit complete artikel
deep-oscillation