Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Echo gel

Elektrische verbindingen zijn een essentieel onderdeel van elk elektronisch apparaat, en hun functionaliteit is van vitaal belang voor een soepele werking. Deze verbindingen kunnen echter na verloop van tijd degraderen, wat kan leiden tot verminderde prestaties en zelfs systeemuitval. Het goede nieuws is dat er een oplossing is: contactgel. Contactgel is een gespecialiseerde oplossing die elektrische verbindingen kan verbeteren en beschermen, waardoor hun levensduur en optimale prestaties worden gegarandeerd. Contact gel staat ook wel beter bekend als echo gel. Echo gel is van toegevoegde waarde aan je behandeling bij het inzetten van- met name - ultrasound- en elektrotherapie. De inzet van een echo gel bij echografie vermindert de kans op ontstekingen en zorgt er mede voor dat de gewrichten van je patiënten soepel blijven. Na het aanbrengen van de echo gel op pijnlijke en stramme spieren ontstaat er een verkoelend effect. Dit levert een sneller herstel op van de spieren van je patiënten.

Ultrageluid gel

Ultrasound gel of ultrageluid gel is een geleidende gel voor echo apparatuur. Deze ultrasound gel vergemakkelijkt het maken van echo’s. Ultrasound gel zorgt voor een prima aansluiting tussen de huid van je patiënten en de echo apparatuur waarmee je werkt in je praktijk.

Ultrasound gel is voornamelijk inzetbaar bij het uitvoeren van een echografie. Bij echografie meet je apparaat hoogfrequente geluidsgolven met een transducer. Dit is het onderdeel van het echo apparaat dat geluidsgolven opneemt nadat je het op de huid van je patiënten plaatst. Een bijkomend voordeel voor je patiënten is dat door het gebruik van ultrasound gel de echokop soepel over de huid glijdt. Dat voelt aangenamer en verhoogt het niveau van je behandeling en de resultaten.

Voordelen van echo gel

Het gebruik van contact gel ook wel echo gel genoemd kent verschillende voordelen.

Voorkomt Corrosie: Een van de belangrijkste voordelen van contactgel is de mogelijkheid om corrosie te voorkomen. Na verloop van tijd kunnen elektrische verbindingen corroderen door blootstelling aan vocht en andere omgevingsfactoren. Contactgel creëert een beschermende barrière, waardoor vocht wordt geweerd en corrosie wordt voorkomen.

Verbeterde Geleiding: Contactgel kan ook de geleiding van elektrische verbindingen verbeteren. Het zorgt voor een betere overdracht van elektrische signalen, waardoor de prestaties van het apparaat worden verbeterd.

Vermindert Slijtage: Door het gebruik van contactgel kunnen elektrische verbindingen langer meegaan en minder snel slijten. Dit vermindert de noodzaak voor frequente vervanging en onderhoud.

echo-gel
Echo gel kopen

Een echo gel kopen van hoge kwaliteit verhoogt de aangename ervaring van behandelingen in je praktijk. Een goede echo gel werkt prettig voor zowel de fysiotherapeut als de cliënt. Ben je er niet zeker van welke echo gel te kopen voor jouw praktijk? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou bij het kiezen voor de beste echo gel die aansluit bij jouw wensen.