Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Hotpacks

Het verwarmen van spieren en gewrichten wordt bijna dagelijks toegepast, zeker net na een inspanning. Door de warmte verwijden de bloedvaten zich. Dit stimuleert de bloedcirculatie, waardoor het herstel bevordert en pijn reduceert. Warmte ontspant ook de spieren waardoor je patiënten sneller weer soepel kunnen bewegen. Onze hotpacks van Elmed zijn een uitstekend hulpmiddel om het verwarmen van spieren en gewrichten om kracht bij te zetten. We bieden ze aan in diverse maten en in diverse prijsklassen. Veel hotpacks zijn ook te gebruiken als coldpack.

Coldpacks

Het koelen van spieren en gewrichten wordt dagelijks in de fysiopraktijk toegepast, vooral direct na een sportblessure. Toch is voor veel mensen niet duidelijk wanneer je precies moet koelen. Het koelen van spieren en gewrichten blijkt effectief tegen zwellingen, ontstekingen, pijn en bij het verbeteren van de spierfuncties. Een goed hulpmiddel bij het koelen zijn onze coldpacks. We bieden ze aan in diverse maten en in diverse prijsklassen. Veel coldpacks zijn ook te gebruiken als hotpack.

Hotcold pack

Veel hotpacks zijn ook te gebruiken als coldpack. Veel coldpacks zijn ook te gebruiken als hotpack.
Onze hotcoldpacks zijn geschikt voor zowel warm als koud gebruik. De pakking is gevuld met een natuurlijke klei. Die klei heeft uitstekende geleidende eigenschappen. Dat maakt onze hotcoldpacks tot een multifunctioneel hotcoldpack. De meeste van onze hotcoldpacks hebben een vorstvrij en zacht oppervlak. Dat maakt gebruik direct op de huid van je patiënten mogelijk.

Merken hot/cold packs

In ons assortiment hebben wij de merken Elmed, MVS in motion, Stadtholder en Schmidt. Staat het gewenste product er niet tussen, laat ons weten naar welk product je op zoek bent via ons contactformulier, we denken graag met je mee om er voor te zorgen dat wij ook dit artikel kunnen leveren!

categoriepagina-elmed-pakking
Elmed hot/cold pack
Bekijk alles over Elmed
categoriepagina-mvs-pakking
MVS hot/cold pack
Bekijk alles over MVS
schmidt-pakking
Schmidt pakking
bekijk alles over Schmidt
stadtholder-pakking-hotcold
Stadtholder pakking
Bekijk alles over Stadtholder
Hot/cold packs in de praktijk

Als fysiotherapeut weet je als geen ander hoe belangrijk het is om jouw patiënten snel te kunnen helpen bij pijn en blessures. Een van de meest effectieve manieren om pijn te verlichten en herstel te bevorderen is door middel van hot/cold packs.

Hot packs worden vaak gebruikt bij spierspanningen, stijfheid en spierpijn. Door de warmte wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden spieren en weefsels ontspannen. Dit helpt bij het verminderen van spierspanning en pijn, waardoor patiënten zich vaak direct beter voelen.

Cold packs worden daarentegen gebruikt bij acute blessures, zoals verstuikingen, zwellingen en ontstekingen. De kou vermindert de bloedtoevoer naar het gebied, waardoor zwelling en pijn worden verminderd. Cold packs kunnen ook helpen bij het voorkomen van verdere schade aan het getroffen gebied.

Het gebruik van hot/cold packs kan niet alleen helpen bij het verlichten van pijn, maar kan ook het herstelproces bevorderen. Door het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedcirculatie kunnen hot/cold packs bijdragen aan een sneller herstel en een betere mobiliteit.

Als fysiotherapeut is het belangrijk om jouw patiënten te adviseren over het juiste gebruik van hot/cold packs. Door het juiste gebruik van hot/cold packs te bevorderen, kun je jouw patiënten helpen sneller te herstellen en weer terug te keren naar hun normale activiteiten.

hotcoldpack6
Bekijk ons volledig assortiment hot/cold packs

Ben je op zoek naar hoogwaardige hot/cold packs voor gebruik in jouw praktijk? Er zijn veel verschillende soorten hot/cold packs beschikbaar. Zoek naar producten van hoge kwaliteit die geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften als fysiotherapeut, zodat je jouw patiënten de beste zorg kunt bieden. Bekijk al onze professionele producten in onze fysio webshop.