Verder winkelen

Verwarmende massageolie in jouw fysiotherapiepraktijk

Professionele massageolie is onmisbaar in  jouw fysiotherapie praktijk. Massageolie wordt onder andere gebruikt door therapeuten en masseurs, maar ook in de sauna en in de schoonheidssalon wordt er veel gebruik gemaakt van massageolie. Massageolie is van essentieel belang als je gaat masseren. Door gebruik te maken van massageolie zorg je er voor dat de huid soepeler wordt, waardoor het makkelijker te masseren is. Massageolie zorgt voor een aangenamer gevoel voor zowel de patiënt als behandelaar. Wanneer je start met masseren is het goed om de massageolie eerst te verwarmen. Dit doe je door een beetje olie in je handpalmen te nemen en deze goed in elkaar te wrijven.

Een massage is een geweldige manier om te ontspannen en stress te verminderen, maar het gebruik van een verwarmende massageolie kan de ervaring nog beter maken. Verwarmende massageolie helpt om spieren te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren, wat kan leiden tot een diepere ontspanning en een gevoel van welzijn. 

Verwarmende massageolie als toevoeging aan jouw behandeling

Verwarmende massageolie kan een waardevolle toevoeging zijn in de fysiotherapiepraktijk. Fysiotherapeuten gebruiken massage als een manier om spieren te ontspannen, pijn te verminderen en het herstel te bevorderen. Verwarmende massageolie kan deze voordelen nog verder verbeteren.

De warmte van de olie helpt om de bloedstroom naar de spieren te verhogen, wat op zijn beurt zorgt voor ontspannende spieren en pijn vermindering. Bovendien helpt de warmte van de olie om de doorbloeding van het lichaam te verbeteren, wat een positieve bijdrage heeft aan het herstelproces. Als fysiotherapeut is het belangrijk om de juiste soort massageolie te kiezen voor de behoeften van je patiënt. Verwarmende massageolie is niet voor iedereen geschikt en kan bijvoorbeeld gecontra-indiceerd zijn bij patiënten met bepaalde medische aandoeningen. Het is belangrijk om de medische geschiedenis van de patiënt te kennen en om de olie vooraf te testen op een klein gebied van de huid om eventuele reacties te voorkomen.

massage29
fysio-massage12

Welke verschillende verwarmende massageoliën zijn er

Er zijn verschillende soorten verwarmende massageolie:

  • Chemotherm van het merk Chemodis - Chemotherm massageolie bevat een aantal actieve ingrediënten, waaronder menthol- en eucalyptusolie. Het heeft een medium verwarmend effect en is niet irriterend voor de handen van de masseur. Het kan worden gebruikt voor het opwarmen van sport en is vooral populair bij oudere patiënten.
  • NAQI massage lotion menthol - De massage lotion van Naqi is een verwarmende lotion met uitstekende glijvermogen. De massage lotion werkt opwarmend en heeft een ontspannend effect. Deze massage lotion is zeer geschikt voor na een sport activiteit en om de bloedcirculatie te bevorderen. Daarnaast heeft deze massageolie een hydraterend effect.
  • NAQI massage lotion ultra plus - De massage lotion van Naqi is een verwarmende massage lotion geschikt voor een behandeling met pijnlijke spieren, vermoeidheid en voor het opwarmen van de spieren. De lotion bestaat uit een olie in water emulsie met liquid cristals en heeft een fijn glijvermogen. De lotion bestaat uit verwarmende componenten Lavandula Hybrida Oil, Camphor en Methyl Nicotinate. De massage lotion geeft gematigd een langdurig warmte effect.
  • NAQI massage lotion plus - De massage lotion van Naqi is een verwarmende lotion met een goed glij- en spreidingsvermogen. de lotion geeft een zacht warmtegevoel. De massage lotion is geschikt voor alle type massages en maakt de huid niet vettig. De massage lotion kan roodheid veroorzaken.
  • Révvi hot rub protect - Révvi hot rub protect olie stimuleert de bloedsomloop en beschermt de huid tegen langdurige kou, regen en pijn. Na gebruik worden en blijven de spieren warm ongeacht de weersomstandigheden. Daarnaast verlicht het ook klachten als chronische rug-, nek-, en schouderklachten. De olie bestaat uit kamfer, wat een pijnstillend gevoel geeft en de doorbloeding bevordert. Wintergreen werkt ontstekingsremmend en pijnverzachtend en capsicum bezorgt je een langdurige en intense warme-effect.

Verwarmende massageolie zorgt voor opwarming van de spieren en stimuleert de bloedcirculatie. Vaak bestaat deze olie uit menthol en/of eucalyptusolie. Daarnaast is deze massageolie erg geschikt voor gebruik bij pijnlijke en vermoeide spieren. Daarnaast kan je verwarmende massageolie gebruiken voorafgaand aan een sportactiviteit of bij inspanning bij slecht weer om de spieren op te warmen.

Welke ingrediënten zijn belangrijk bij verwarmende massageolie

Verwarmende massageolie wordt vaak gebruikt om spierpijn te verminderen, de doorbloeding te verbeteren en het gevoel van ontspanning te bevorderen. De belangrijkste ingrediënten die gebruikt worden om deze effecten te bereiken zijn:

  • Basisolie: Een basisolie is nodig om de massageolie te verdunnen en de huid te hydrateren. Enkele voorbeelden van basisoliën die kunnen worden gebruikt zijn amandelolie, jojoba-olie, kokosolie, druivenpitolie en olijfolie.
  • Etherische oliën: Etherische oliën kunnen worden toegevoegd aan de basisolie om de massageolie te verwarmen en te ontspannen. Enkele voorbeelden van etherische oliën die vaak worden gebruikt zijn gemberolie, zwarte peperolie, kaneelolie, kruidnagelolie, rozemarijnolie en eucalyptusolie.
  • Kruidenextracten: Sommige kruidenextracten kunnen ook worden gebruikt om de massageolie te verwarmen. Enkele voorbeelden van kruidenextracten die gebruikt kunnen worden zijn cayennepeper, gember, kaneel en kruidnagel.
  • Vitamine E-olie: Vitamine E-olie kan worden toegevoegd om de huid te hydrateren en te beschermen.

Het is belangrijk om de ingrediënten goed te mengen en te testen op een klein stukje huid voordat je de massageolie op het hele lichaam gebruikt.

massaga-naqi19

Meer weten over massageolie?

Heb je vragen over massageolie of verwarmende massageolie neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Ben je op zoek naar andere producten neem dan ook eens een kijkje in onze fysio webshop.

Fysio Webshop
Neem contact op

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: