Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Fysiotechniek

Fysiotechniek bestaat uit evidence based technieken voor de fysiotherapie. Electro Medico levert duurzame, veilige apparaten voor Deep Oscillation®, shockwavetherapie, Tecartherapie ultrageluidtherapie, elektrotherapie, lasertherapie en TENS-therapie. Een officiële uitleg van wat fysiotechniek inhoudt, luidt: “Het tot een geneeskundig doel de patiënt toedienen van fysische prikkels, zijnde niet ioniserende straling door middel van elektrotherapie, elektrodiagnostiek, ultrageluidtherapie, thermotherapie, hydrotherapie en balneotherapie.”

Deep oscillation

 

Deep Oscillation zorgt voor doordringende en terugkerende trillingen. De trilling komt terecht in de huid, ondergelegen bindweefsel, onderhuids vet, spieren, bloed en lymfevaten. Deze behandeling kan niet op zichzelf uitgevoerd te worden maar dient in combinatie te gaan met andere behandeltechnieken zoals manuele lymfedrainage. Deze combinatie zorgt voor een beter behandelresultaat. Deep Oscillation zorgt onder andere voor spierontspanning, pijnvermindering, oedeemopname en werkt ontstekingsremmend.

 

deep-oscillation-sfeerfoto
Shockwave

Shockwave therapie is niet meer weg te denken uit de fysiopraktijk. Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt doordat het shockwave apparaat hoogenergetische geluidsgolven toedient. Via de behandelkop wordt de afgegeven energie opgenomen in het pijnlijke weefsel. Het lichaam reageert hier op door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Hierdoor wordt het herstel in het spier- of pees weefsel gestimuleerd.  

Radiale shockwave therapie of gefocuste shockwave therapie

Radiale shockwave therapie (RSWT) werkt meer op structuur- en weefselniveau en gefocuste shockwave therapie (FSWT) richt zich vooral op het celniveau. Bij vele indicaties kun je de lokale stimulering van de cel werking op gang helpen. Echter zie je in de fysiopraktijk meer de RSWT. Hier behandel je een groter gebied mee. Daarnaast heeft FSWT meer effect op het lichaam waar in tegen RSWT maar een kleine greep uit deze effecten behandelt. Shockwave therapie geeft langdurige pijnverlichting, positief effect op een ontstekingsreactie, goed effect op botgenezing en ook als eliminatie van verkalking in pezen. 

TECAR-therapie

TECAR-therapie is een combinatie van contact diathermie en elektrotherapie. Bij contact diathermie word er gebruik gemaakt van twee elektrische geleiders. Door de hoge stroomdichtheid ontstaat warmteontwikkeling op de overgang van metaal naar het weefsel. TECAR-therapie is een medische behandeling die elektromagnetische energie toepast op biologisch weefsel. De hoogfrequente stromen hebben de mogelijkheid om oppervlakkige huidlagen te doorgronden zonder energieverlies. De energie komt dus alleen in de diepere weefsellagen vrij en wordt daar omgezet in warmte. Deze behandeling is met name gericht op het spierherstel. Het verlicht de pijn, versnelt het genezingsproces, de behandeling is aangenaam en zonder bijwerkingen. 

ultrageluid-therapie
Ultrageluid therapie

De naam zegt het al, ultrageluid therapie werkt op basis van geluidsgolven. De geluidsgolven zijn echter niet te horen of volgen maar veroorzaken wel een trilling in de huid waardoor de huidcellen wat meer ruimte krijgen. Zo kunnen werkstoffen dieper in de huid doordringen en beter hun werk doen. Ultrageluidtherapie zorgt voor de bevordering van de bloedsomloop, bevorderd het herstelvermogen van weefsels, spierontspanning, verhoging doorlaatbaarheid celmembranen, toename van de rekbaarheid van het bindweefsel en pijnvermindering.

Elektrotherapie

Elektrotherapie is een specialisatievorm binnen de fysiotherapie, dankzij kleine elektrische schokjes krijgen spieren het signaal om zich aan te spannen. Hierdoor wordt de pijn verlicht en kan spierafbraak voorkomen worden. Wanneer spieren niet gebruikt worden nemen ze in volume af.  Door de elektrische impulsen worden de spieren geprikkeld. Ook wordt overgevoeligheid verminderd en spierkracht verbeterd. Klachten die door elektrotherapie behandelt kunnen worden zijn: artrose, pijnlijke heup, knie of pols, lage rugpijn, reuma, nekpijn of schouderpijn.

Lasertherapie

Lasertherapie behandelt pijnklachten triggerpoints of spierknopen fibromyalgie, nek- en schouderklachten, artrose, lage rugpijn klachten, knieklachten, tenniselleboog, hielspoor, achillespees aandoeningen, carpaal tunnel syndroom. Lasertherapie stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Hiervoor kun je verschillende licht- en laserbronnen gebruiken. Dit licht wordt door het weefsel geabsorbeerd en omgezet in biochemische energie. Low Intensity Laser Therapy is niet slechts symptoombestrijding, het versnelt daadwerkelijk de genezing van je patiënten en produceert nauwelijks warmte. Hierdoor is het geproduceerde licht, in tegenstelling tot de (high intensity) thermische lasers waarmee weefsel kan worden vernietigd, volstrekt veilig.

TENS-therapie

Bij een TENS-behandeling worden er zwakke elektrische stroompjes door de huid en zenuwen gegeven. Door de elektrische stroompjes werken de pijnzenuwen minder goed daardoor voel je minder pijn. TENS staat voor Transcutane Electro Neuro Stimulatie. Het is een behandeling waarbij via de huid het pijnsignaal wordt beïnvloed. Dit gebeurt met behulp van twee of meerdere pleisters (elektrodes) en zwakke elektrische stroom. TENS heeft een spierontspannende werking en gaat prima samen met andere vormen van therapie, bijvoorbeeld pijnmedicatie.

Instructie aanvragen

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Om je hierbij te helpen geven we een instructie bij jou op locatie. Op deze manier kun jij het product zelf uitproberen en ervaren of het past bij jouw wensen. Vraag vrijblijvend een instructie aan via onze website of neem telefonisch contact met ons op. We plannen dan samen een moment in waarop wij bij jou langs komen.

Contact opnemen
deep-oscillation-content1