Verder winkelen

Het NVMT congres

Op 17-09-2022 waren wij aanwezig bij het NVMT congres dat werd gehouden op hotel Papendal. Naar aanleiding van het hoofdonderwerp ‘de lage rug’ hebben wij er voor gekozen om de TRICURO GO mee te nemen. Ons doel is om meningen te verzamelen en te onderzoeken of er behoefte is aan dit product. 

De TRICURO GO is in Duitsland al erg populair maar in Nederland nog niet bekent. Daarom zijn wij benieuwd naar de mening van onze fysiotherapeuten. Doormiddel van een instructievideo en demonstraties hebben wij de bezoeker geïnformeerd, doormiddel van een enquête zijn wij op zoek gegaan. Ook presenteerde wij de Wesseling Purfect 3-delige behandelbank uit de najaar aanbieding

vierkante-afbeelding-1-2-1
productafbeelding-1-29

Over de TRICURO GO

De TRICURO GO is een gepatenteerd rug meetapparaat dat gemakkelijk te gebruiken is via de TRICURO app. Met dit apparaat meet je de spanning, houding, mobiliteit en stabiliteit in de rug van de patiënt. De resultaten worden overzichtelijk weergegeven op je smartphone. De TRICURO go is een toevoeging aan je standaard behandeling. Hier kun jij je bewegingsprogramma op aanpassen om voor meer mobiliteit en welzijn te zorgen in de rug. 

De TRICURO GO bevat wieltjes waarmee je over de wervelkolom van de patiënt rolt en de meting uitvoert. De meting wordt uitgevoerd in drie verschillende categorieën: houding, mobiliteit en stabiliteit. De data wordt opgeslagen en verwerkt in de app. Het apparaat is klein en handzaam die je doormiddel van een magneet aan je smartphone vast maakt. Door connectie te maken met bluetooth maakt de TRICURO GO verbinding met jouw smartphone. Het apparaat is binnen enkele seconde klaar voor gebruik. Door het beste van 3 werelden te combineren, moderne sensortechnologie, innovatieve productieprocessen en duurzame software, geeft het apparaat jouw betrouwbare data.

De Wesseling Purfect 3-delige behandelbank

Kwaliteit in de meest uitgebreide vorm. De Purfect behandelbank van Wesseling dankt zijn naam aan de Purfect bekleding welke bestand is tegen alcohol. De stijlvol afgewerkte bank is voorzien van een rondom hoog-laag bediening, PLI instelling en 4 wielen met een hefsysteem. Het sterke X frame zorgt voor een rechtstandige hoog-laag beweging. Een lust voor het oog en kwalitatief oer sterk.

Deze fysiotherapie behandelbank voldoet werkelijk aan alle wensen. Door zijn chique uitstraling straalt deze bank klasse uit. Het strakke zwarte frame en de purfect bekleding in de kleur cold lava geven jouw praktijkruimte een boost. De purfect bekleding zorgt er voor dat je extra lang plezier hebt van de behandelbank en is gemaakt van 100% hoogwaardig polyurethaan. 

De bekleding is geschikt voor intensief, gemeenschappelijk en professioneel gebruik dankzij de hoge mechanische weerstand. Purfect voldoet aan de strengste eisen rondom brandweerstand en is uitermate geschikt voor ruimtes waar hygiëne van essentieel belang is. Het materiaal is vrij van PVC en ftalaten, waterdicht en voldoet aan de Oeko-Tex en Reach norm. Dankzij de antibacteriële en schimmelwerkende behandeling en de hoogwaardige PU coating wordt hygiënisch werken makkelijk.

productafbeelding-1-30
productafbeelding-1-34

Resultaten van het Tricuro GO onderzoek

Onderstaande vragen zijn uitgezet en als volgt ingevuld.

1 Hoe groot acht jij de kans dat jij de TRICURO GO  in gaat zetten?

Gemiddeld scoort deze vraag een 6. Dus de kans dat de TRICURO GO ingezet wordt in de praktijk is zeker aanwezig. 

2 Waarom vind jij de TRICURO GO wel of niet een toegevoegde waarde voor jouw behandeling?

Enkele antwoorden van deze vraag zijn:

  • Geeft meer inzicht in rug beweging
  • Placebo effect lijkt me ok
  • Te veel biomed en maakt de patiënt afhankelijk

Hieruit kunnen we opmaken dat de TRICURO GO een toegevoegde waarde voor jouw behandeling kan zijn.

3 Hoe groot is de kans dat jij de resultaten deelt met jouw patiënt?

Gemiddeld scoort deze vraag een 8. Hieruit kunnen we opmaken dat we de patiënt graag inzicht geven in de resultaten.

4 Hoeveel waarde hecht jij aan de uitkomst van de meetgegevens?

Deze vraag scoort gemiddeld een 5. De resultaten lopen uiteen van hele hoge cijfers tot hele lage cijfers. Hieruit kunnen we concluderen dat de een er meer waarde aan hecht dan een ander.

5 De TRICURO GO kost €695,-. Hoe groot is de kans dat jij het voor dit bedrag koopt?

Ook deze vraag scoort gemiddeld een 5. Hierin ook uiteenlopende cijfers van heel hoog tot heel laag. Inmiddels heeft de fabrikant de prijs van de TRICURO GO verhoogd naar €795,-

6 En wat vind jij een passend bedrag?

Tussen de €400 - €500. De TRICURO GO kost  €795,-  dat is iets duurder dan een fysiotherapeut er gemiddeld aan wilt besteden.

7 Wij helpen je graag met het inzetten van de TRICURO GO in jouw praktijk. Hoe kunnen wij jou daar mee helpen?

Het grootste gedeelte heeft behoefte aan een product workshop. Daarnaast is er ook veel vraag naar een website met informatie. Sommige willen hem op proef of volgen graag een workshop. 

Conclusie

Het onderzoek resulteerde tot uiteenlopende resultaten. Sommige van jullie waren erg enthousiast, andere zagen er helaas geen potentie in. Jammer genoeg was dat het merendeel en daarom hebben wij er voor gekomen om de TRICURO GO niet in ons standaard assortiment op te nemen. Ondanks de resultaten zijn er ook een aantal geïnteresseerde dus niet getreurd, je kan de TRICURO GO nog wel op proef krijgen in jouw praktijk.  

Laat het ons weten, we sturen hem kosteloos naar je toe. 

Wellicht komen we dan tot nieuwe inzichten. Ben je enthousiast? Dan bestellen we hem graag voor je.

productafbeelding-1-35

Meer weten over onze ervaringen

Heb je vragen over de TRICURO GO of over onze andere producten. Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Ben je op zoek naar andere producten neem dan ook eens een kijkje in onze fysio webshop.

bekijk ons team
Neem contact op

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: