Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Crosstrainers

Crosstrainers zijn veelzijdige apparaten waarmee je je patiënten een totale lichaamstraining laat uitvoeren. Bovendien zijn ze supergeschikt voor de warming up voorafgaand aan een medische trainingssessie. Crosstrainers bieden uitdagende programma’s en omdat je patiënten het als  geestdodend kunnen ervaren zitten er beeldschermen met allerlei trainingsondersteunende video’s. Het is een integrale training met name voor de bovenste en onderste extremiteiten.

De voordelen van crosstrainers binnen de fysiotherapie

  • Low-Impact beweging: Crosstrainers bieden een low-impact cardiovasculaire workout, wat betekent dat ze minder belastend zijn voor gewrichten en spieren. Dit is ideaal voor patiënten die herstellen van blessures of chirurgische ingrepen.
  • Volledige lichaamsbeweging: Crosstrainers activeren meerdere spiergroepen in het boven- en onderlichaam, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een totale lichaamsbeweging. Hierdoor kunnen patiënten hun kracht en uithoudingsvermogen geleidelijk opbouwen.
  • Aanpasbare weerstand: Crosstrainers hebben instelbare weerstandsniveaus, waardoor je de intensiteit van de training kunt aanpassen aan de behoeften en het herstelniveau van je patiënten.
  • Verbeterde balans en coördinatie: Het gebruik van een crosstrainer kan de balans en coördinatie van patiënten verbeteren, wat vooral belangrijk is bij revalidatie na een letsel of operatie.
  • Monitoring en progressie: Moderne crosstrainers zijn uitgerust met technologie om de prestaties van patiënten te volgen. Dit stelt fysiotherapeuten in staat om de voortgang van de behandeling te volgen en behandelplannen aan te passen.
  • Pijnverlichting: Regelmatige training op een crosstrainer kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid bij patiënten met musculoskeletale aandoeningen.