Verder winkelen

Waarom je krachtapparatuur moet gebruiken zonder gewichten

Krachtapparatuur zonder gewichten noemen we ook wel circuittrainers. Ze zijn er in verschillende soorten en voor verschillende spiergroepen. Het voordeel van een circuittrainer is dat je op één apparaat verschillende spiergroepen kan trainen. Trainen op deze apparatuur binnen de circuittraining zorgt voor een betere lichaamshouding en voor een snelle spieropbouw. Ik hoor je denken hoe kan dat zonder gewichten? Wij leggen het je graag uit.

Hoe werkt het

Bij circuittraining is het voor de patiënt in één oogopslag duidelijk wat er van hen gevraagd wordt. Dankzij de oliedrukveer die verstelbaar is in twaalf standen kies je de gewenste weerstand. Deze weerstand is zowel op de heen als op de terugweg van de beweging onafhankelijk van elkaar in te stellen. Op deze manier train je verschillende spiergroepen. 

Doordat het apparaat ontwikkeld is met een oliedrukveer en niet voorzien is van gewichten is het apparaat erg compact. Door de wieltjes kan je hem ook nog gemakkelijk verplaatsten. 

Veiligheid

Dankzij de oliedrukveer kan je de veiligheid van jouw patiënten beter waarborgen. Zo bestaat er namelijk geen mogelijkheid om met bijvoorbeeld je vingers tussen de gewichten te komen zitten. Ook valt het apparaat niet ineens terug wanneer je deze los laat en vallen er ook geen gewichten op elkaar. Een stuk meer rust dus in de oefenruimte.

De apparaten hebben geen elektrische aansluiting nodig waardoor je alleen het apparaat nodig hebt om te kunnen trainen. De dubbele polstering in verschillende kleuren maakt het apparaat helemaal af. Wanneer je meerdere van deze apparaten in jouw praktijkruimte hebt zou de patiënt zelf het circuit af kunnen leggen.

02-apfel-circuittrainning-buik-rug1
05-sisal-circuittrainning-legpress
03-delft-circuittrainning-butterfly1
06-zwart-circuittrainning-rowing-chestpress2
04-kirsche-circuittrainning-legcrul
01-safraan-circuittrainning-adductie3
07-antraciet-circuittrainning-shoulderpress-pulldown2

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: