Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Gewichtsmanchetten

Gewichtsmanchetten zijn gewichtsvesten voor aanvullende prestaties in je praktijk of oefenzaal. Een gewichtsmanchet zet je in bij training van uithoudingsvermogen en bij krachttraining. Meestal voor de wat ‘sportievere’ patiënt die meer prikkels nodig heeft of op top- c.q. amateurniveau aan sport doet. Met behulp van gewichtsmanchetten of gewichtsvesten kun je de intensiteit van de training verhogen. Hierdoor kun je je ‘veeleisende’ patiënten sneller hun trainingsdoelen sneller laten bereiken.

Je patiënten dragen gewichtsvesten en gewichtsmanchetten tijdens de revalidatie of training. Daardoor trainen ze met een verhoogd lichaamsgewicht. Zo kun je als therapeut de belasting bij het optrekken, pompen en kniebuigen verhogen. Maar ook bij diverse vormen van loop- en wandeltraining en andere soorten training kunnen gewichtsvesten, gewichtsmanchetten en voetgewichten een extra dimensie aan de oefeningen toevoegen. Electro Medico biedt gewichtsmanchetten aan in diverse gewichtsniveaus. Dat vergemakkelijkt een persoonlijke aanpassing aan het trainingsgewicht van de gebruiker.

Voordelen van gewichtsmanchetten

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van gewichtsmanchetten. Hieronder hebben we enkele belangrijke voordelen voor je opgesomd:

Versterkt jouw spieren - Het gebruik van gewichtsmanchetten tijdens jouw training zorgt voor extra weerstand, wat resulteert in versterkte spieren en een verbeterde algehele fitheid.

Verhoogt de intensiteit van jouw training - Gewichtsmanchetten kunnen je helpen om jouw training intenser te maken en jouw lichaam uit te dagen. Dit kan uiteindelijk resulteren in een snellere vooruitgang van jouw fitnessdoelen.

Verbetert jouw uithoudingsvermogen - Het dragen van gewichtsmanchetten tijdens het sporten verhoogt ook jouw hartslag en ademhalingsfrequentie, waardoor je uithoudingsvermogen verbetert.

Helpt bij het verbranden van calorieën - Extra weerstand tijdens het sporten zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt, wat kan helpen bij het bereiken van jouw gewichtsverliesdoelen.

gewichtsmanchetten1