Verder winkelen

De Deep Oscillation inzetten bij borst problematiek

Soms heeft het lichaam extra ondersteuning nodig als het gaat om het produceren van moedermelk. Er zijn verschillende manieren om dit te stimuleren. Vaak zijn dit natuurlijke processen zonder toepassing van een apparaat. Maar ook dan kan het nog voorkomen dat het produceren van moedermelk niet of moeilijk op gang komt. Om dit te stimuleren kan je de Deep Oscillation gebruiken.

Wat is de Deep Oscillation

Deep oscillation is een behandeltechniek die kan worden gebruikt bij borstproblemen. De Deep Oscillation is een apparaat dat elektrostatische impulsen genereert, die een pulserend effect hebben op het weefsel. Wat zorgt voor het verminderen van pijn en ontsteking in de borst. De pulserende impulsen kunnen de bloedcirculatie verbeteren, wat kan leiden tot verlichting van pijn en zwelling.

Borstvoeding

Bij borstvoeding is het van essentieel belang dat er zo min mogelijk oedeem aanwezig is in de borst. Door teveel aan oedeem wordt de interne druk in de borst vergroot en kan ervoor zorgen dat de melk minder makkelijk kan stromen. En daardoor kunnen er complicaties ontstaan zoals een pathologische stuwing, mastitis en of verstopte melkkanalen. Deep Oscillation therapie kan helpen om het oedeem zo snel mogelijk te laten oplossen door het lichaam en het verbeteren van de lymfedrainage in het gebied rond de borst waardoor de melkgangen weer vrij komen om de melk te laten stromen en zo de borst te laten genezen.

De behandeling

De therapie is niet pijnlijk voor de client en zorgt direct voor afname van zwelling en daardoor een reductie van pijnklachten.  Door de lage frequentie trillingen kan Deep Oscillation de lymfestroom stimuleren, waardoor afvalstoffen en gifstoffen sneller uit het lichaam worden afgevoerd en het natuurlijke genezingsproces wordt bevorderd.

Deep Oscillation is een aanvullende behandeling en geen vervanging voor andere medische interventies. Het moet worden gebruikt in combinatie met andere vormen van therapie en is een toevoeging voor jouw behandelplan.

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: