Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Handtrainer

Trainen met een handtrainer of vingertrainer zorgt ervoor dat je patiënten een sterkere grip in hun  handen en vingers krijgen. Handtrainers zijn ook perfect voor revalidatie en fysiotherapie om je knijpkracht en handspieren te trainen. Met een handtrainer train niet alleen je handen maar ook de vingers, pols en onderarm. Aangezien we onze handen de hele dag door gebruiken, is regelmatig oefenen met een handtrainer altijd verstandig en raadzaam. Naast het verbeteren van je grip en kracht, kan regelmatig trainen met een handtrainer ook helpen bij het voorkomen van blessures, zoals polsblessures en carpaletunnelsyndroom. Door je handen en polsen te versterken, vergroot je de stabiliteit en flexibiliteit van deze spiergroepen, waardoor je minder kans hebt op blessures tijdens het sporten.

Het geeft je patiënten een groot stuk zelfstandigheid om in het leven sterke handen, vingers en handspieren te hebben. Geregeld trainen van de handen met een handtrainer, vingertrainer of schoudertrainer zorgt bovendien voor een betere coördinatie en dus minder kans op overbelasting en nare blessures.

Vingertrainer

Voor veel activiteiten is het prima om de hele hand te trainen, omdat je vaak ook je hele hand gebruikt. Maar soms kan het ook goed zijn om vingers individueel te trainen met een vingertrainer. Bij bezigheden als tekenen, vioolspelen of gewoon aardappels schillen kan de kracht van afzonderlijke vingers een rol spelen. Speciaal voor dit soort gerichte training bieden wij speciale vingertrainers.

Stressbal

Een stressbal als handtrainer kun je goed gebruiken voor handtherapie. Hier kun je diverse oefeningen mee doen en deze oefeningen zijn zeer geschikt voor revalidatie. Door je patiënten te laten oefenen met een stressballetje bij handtherapie houd je hun handen en vingers beweeglijk. Onze stressbal is zeer geschikt voor gewrichts- en reumatische klachten. Met een stressbal als handtrainer verbeteren je patiënten de beweeglijkheid van hun vingers en handen. Een anti stressbal zorgt voor een stevige grip en een sterke weerstand van de vingers, handen en de onderarm. Je handen trainen met een stressbal als handtrainer draagt ook bij aan de verbetering van de motoriek.

stressbal