Verder winkelen

Verbruiksmateriaal voor de fysiotherapeut

Als fysiotherapeut heb je dagelijks te maken met het behandelen van patiënten. Bij deze behandelingen maak je vaak gebruik van verschillende verbruiksmaterialen. Als fysiotherapeut weet je als geen ander dat de juiste materialen cruciaal zijn voor een succesvolle behandeling. Het gebruik van hoogwaardige verbruiksmaterialen is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw patiënten de best mogelijke zorg krijgen. In deze productcategorie vind je ons aanbod van verbruiksmateriaal voor de fysiotherapeut. Door de juiste verbruiksmaterialen te kiezen, draag je bij aan de effectiviteit van de behandeling en de veiligheid van de patiënt.

{{ getSubCategoryLabelByIndex(index) }}

De verschillende soorten verbruiksmaterialen

Wij bieden verschillende soorten verbruiksmaterialen aan voor jouw fysiotherapiepraktijk. Materialen die wij aanbieden zijn:

verbruiksmateriaal
Massageolie

In jouw fysiotherapie praktijk is het essentieel om professionele massageolie te gebruiken. Massageolie wordt niet alleen door therapeuten en masseurs gebruikt, maar ook in de sauna en schoonheidssalon is het een veelgebruikt product. Door het gebruik van massageolie wordt de huid soepeler, wat het masseren vergemakkelijkt en zorgt voor een aangenamer gevoel voor zowel de patiënt als de behandelaar. Voordat je begint met masseren is het aan te raden om de massageolie op te warmen door een beetje olie in je handen te nemen en deze goed in te wrijven.

contactgel
Contactgel

Elektrische verbindingen zijn onmisbaar in elk elektronisch apparaat en hun goede werking is van cruciaal belang voor een probleemloze werking. Na verloop van tijd kunnen deze verbindingen echter verslechteren, wat kan leiden tot verminderde prestaties en zelfs systeemuitval. Gelukkig is er een oplossing: contactgel. Contactgel is een gespecialiseerde oplossing die elektrische verbindingen kan verbeteren en beschermen, waardoor hun levensduur en optimale prestaties worden gegarandeerd. In de medische wereld wordt contactgel ook wel echo gel genoemd en het is vooral nuttig bij het gebruik van ultrasound- en elektrotherapie. Door het gebruik van echo gel bij echografie wordt de kans op ontstekingen verminderd en blijven de gewrichten van patiënten soepel. Na het aanbrengen van de echo gel op pijnlijke en stramme spieren ontstaat er een verkoelend effect, wat bijdraagt aan een sneller herstel van de spieren van de patiënten.

Tape

Tape is een veelgebruikte methode binnen de fysiotherapie om spieren en gewrichten te ondersteunen en te stabiliseren. Er zijn verschillende soorten tape die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals kinesiotape en sporttape. Kinesiotape wordt voornamelijk gebruikt om spieren te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Het kan ook worden gebruikt om de doorbloeding te bevorderen en om zwelling te verminderen. Sporttape daarentegen wordt gebruikt om gewrichten te stabiliseren en te ondersteunen bij sportblessures, zoals verstuikingen. 

Tape wordt meestal aangebracht door een fysiotherapeut of sportmasseur, afhankelijk van het doel van de behandeling. Naast het ondersteunen en stabiliseren van spieren en gewrichten, kan tape ook worden gebruikt om de houding te verbeteren, pijn te verminderen en de bewegingsuitslag te vergroten. Het is echter belangrijk om tape op de juiste manier aan te brengen en te gebruiken om het gewenste effect te bereiken en verdere blessures te voorkomen.

Kinesiotape

Wij bieden verschillende soorten tape aan om spieren en gewrichten te ondersteunen, waaronder kinesiotape, sporttape en Crosslinq tape. Binnen ons assortiment kinesiotape zijn er verschillende uitvoeringen beschikbaar, zoals Classic, Punch, Giant, Sport, Advanced en Active. Elke tape heeft een positief effect op het lichaam.

Als je de spieren en gewrichten van je patiënten wilt ondersteunen zonder hun bewegingsvrijheid te beperken, is kinesiotape een uitstekende optie. Kinesiotape is zeer elastisch en bestand tegen vocht en water, waardoor het perfect is voor sporters die veel transpireren. Kinesiotape gedraagt zich als een tweede huid en de patiënten zullen geen verlies van bewegingsvrijheid ervaren tijdens het dragen. Het is geschikt voor gebruik tijdens watersporten zoals zwemmen, roeien en waterpolo.

tapen9
Hot/cold packs

Het verwarmen van spieren en gewrichten wordt bijna dagelijks toegepast, zeker net na een inspanning. Door de warmte verwijden de bloedvaten zich. Dit stimuleert de bloedcirculatie, waardoor het herstel bevordert en pijn reduceert. Warmte ontspant ook de spieren waardoor je patiënten sneller weer soepel kunnen bewegen. Daarnaast word het koelen van spieren en gewrichten dagelijks in de fysiopraktijk toegepast, vooral direct na een sportblessure. Het koelen van spieren en gewrichten blijkt effectief tegen zwellingen, ontstekingen, pijn en bij het verbeteren van de spierfuncties. Een goed hulpmiddel bij het koelen zijn onze coldpacks. We bieden ze aan in diverse maten en in diverse prijsklassen. Veel coldpacks zijn ook te gebruiken als hotpack.

hygiene-content
Hygiëne

Hygiënische producten zijn van onschatbare waarde in de fysiotherapiepraktijk. Door het gebruik van deze producten bescherm je jezelf en jouw patiënten tegen infecties. Zo helpen desinfecterende middelen, handschoenen en mondmaskers bij het verminderen van het risico op infecties en ziekten. Daarnaast waarborg je ook jouw eigen veiligheid en die van jouw patiënten door in een hygiënische praktijkruimte te werken.

Het gebruik van hygiënische producten kan ook bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen tussen jou en jouw patiënten. Als jouw patiënten zien dat je je inzet voor hun gezondheid en veiligheid, zullen ze zich meer op hun gemak voelen in jouw praktijk. Het gebruik van deze producten straalt professionaliteit uit en laat zien dat je serieus bent over jouw werk.

Het gebruik van papier voor de behandelbank is van groot belang in jouw dagelijkse praktijk. Het zorgt namelijk voor een goede hygiëne en geeft jouw praktijk een professionele uitstraling. Bovendien verwachten jouw patiënten deze toepassing van jou. Door het gebruik van behandelbankpapier voelen jouw cliënten zich ook nog eens veilig en in goede handen in jouw behandelkamer. Daarnaast beschermt het papier de behandelbank zelf ook nog eens. Ons behandelbankpapier is makkelijk in gebruik dankzij de scheurranden en van hoge kwaliteit, terwijl de prijzen verrassend laag zijn. Bij ons profiteer je bovendien van aantrekkelijke staffelkortingen op behandelbankpapier.

Elektrodes

Er zijn verschillende soorten elektrodes die gebruikt kunnen worden voor een goede spierstimulatie. Bij ons vind je zowel plakelektroden op carbon als rubberelektroden die in sponsjes gebruikt kunnen worden. Daarnaast verschilt de herbruikbaarheid en duurzaamheid van de elektrodes ook. Elektrodes fysiotherapie is een behandelmethode waarbij elektroden worden gebruikt om specifieke spiergroepen elektrische stroom te leveren. Dit kan helpen bij het verlichten van pijn, het bevorderen van herstel en het verbeteren van mobiliteit. Het is een niet-invasieve methode die in combinatie met andere behandelingen kan worden gebruikt om de algehele gezondheid en het welzijn van de patiënt te verbeteren.

Dry needling

Dry needling is een effectieve techniek die vaak wordt gebruikt door fysiotherapeuten en andere gezondheidszorgprofessionals om triggerpoints in spieren te behandelen. Bij het uitvoeren van dry needling is het van groot belang om de juiste naalden te gebruiken om de beste resultaten te behalen. Wij vertellen je graag welke verschillende soorten dry needling naalden beschikbaar zijn en welke naalden het meest geschikt zijn voor specifieke toepassingen. 

dry-needling1