Verder winkelen

Is pindakaas een verantwoorde keuze?

Net als velen zijn ook wij gek op pindakaas. Pindakaas is een smeersel gemaakt van fijn gemalen pinda’s en komt oorspronkelijk uit Montreal Canada. Omdat er een overschot aan pinda’s waren werd er pindakaas van gemaakt. Maar is pindakaas nu gezond?

pindakaas2

Is pindakaas gezond

Pindakaas bestaat onder andere uit gemalen pinda’s. Pinda’s vallen onder peulvruchten maar worden gezien als noten. In noten zit veel onverzadigd vet. Het eten van ongezouten noten en pinda’s verlaagt het LDL-cholesterol en verkleint de kans op hartziekten. Wanneer je gebruik maakt van 100% pindakaas of notenpasta zonder toegevoegd suiker en zout dan valt deze in de schijf van vijf. Pindakaas bevat evenveel of meer eiwitten dan kaas of worst. Echter bestaat pindakaas uit veel minder verzadigde vetten en bevat het geen cholesterol. 

De verantwoorde keuze pindakaas

Vaak is het zo dat aan vele soorten en merken pindakaas zout en suiker is toegevoegd. Wanneer je een gezonde keuze wilt maken dan is 100% pindakaas een geschikte keuze. 100% pindakaas is te koop in verschillende supermarkten, maar wist je dat er ook een pindakaaswinkel bestaat. Bekijk via de link of er bij jou in de buurt een pindakaaswinkel zit. Bij de pindakaaswinkel verkopen ze allerlei soorten pindakaas. Gemixt met chilipeper en citroengras tot aan karamel zeezout  en knoflook met gebakken ui. Ze hebben zelfs pindakaas gemaakt speciaal voor sporters. Hierin zijn plantaardige proteïnen toegevoegd. Hierdoor bestaat de pindakaas uit meer dan 30 gram eiwit per 100 gram.

pindakaas3
pindakaas4

Pindakaas voor het sporten

Naast dat pindakaas heel lekker is kan pindakaas je helpen bij het sporten. Zo wordt het onder andere gebruikt in shakes maar ook gewoon op de boterham. Pindakaas onderdrukt namelijk het hongergevoel dankzij de proteïne. Daarnaast helpt het bij de vetverbranding. Eiwitten die je terug kan vinden in de pindakaas zijn goed voor het opbouwen van spieren en het herstel.

Meer weten over ons?

Wil je meer weten over ons en wat wij doen, neem gerust contact met ons op of neem een kijkje in onze fysio webshop. Wij helpen je graag verder.

Fysio Webshop
Contact opnemen

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: