Verder winkelen

Oefenmateriaal

Electro Medico is jouw leverancier en webwinkel voor alle denkbare oefenmateriaal op het gebied van fysiotherapie en voor de paramedische sector. Bij ons ben je aan het juiste adres voor producten op het gebied van sport, therapie en  gezondheid. Oefenmateriaal is een belangrijk onderdeel van fysiotherapie. Het stelt de fysiotherapeut in staat om gericht te werken aan de behandeling en revalidatie van patiënten. Er zijn verschillende soorten oefenmateriaal beschikbaar voor de fysiotherapie, zoals balanskussens, oefenballen en weerstandsbanden. Het is belangrijk dat fysiotherapeuten het juiste oefenmateriaal kiezen dat past bij de behandeling van hun patiënten en bij de doelen van hun therapie. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de conditie en mogelijkheden van de patiënt en de juiste instructies te geven voor het gebruik van het oefenmateriaal.

Bij ons vind je een ruim assortiment aan fysiomaterialen en oefenmateriaal voor de professionele praktijk.

{{ getSubCategoryLabelByIndex(index) }}

Hier vind je alle benodigdheden voor (fysio)therapie en sport voor in de praktijk, oefenzaal, training, ziekenhuis en fitnessruimte. Denk aan producten voor revalidatie, hulpmiddelen en oefenmateriaal om je patiënten snel te laten herstellen na een blessure of om ze hun conditie op peil te laten houden.

Ben je op zoek naar oefenmateriaal waarmee je de balans, kracht en coördinatie van je patiënten kunt verbeteren? Of iets waarmee je ze juist de flexibiliteit en mobiliteit kunt laten trainen? Kijk dan snel verder op onze website. Of bel met één van ons. Ook voor het trainen van snelheid en explosiviteit hebben wij het juiste oefenmateriaal voor jouw praktijk in huis.

Ons oefenmateriaal assortiment

Bij ons vind je een ruim assortiment aan fysiomaterialen en oefenmateriaal voor de professionele praktijk. Ons assortiment bestaat uit:

fitband4
oefenbal1
balanstraining1
stressbal1
Fitbanden

De fitband, ook wel weerstandband genoemd is een veelzijdig fitnesshulpmiddel dat vaak wordt gebruikt voor krachttraining en revalidatie-oefeningen. Het is een elastische band die verschillende niveaus van weerstand biedt, afhankelijk van de kleur en dikte van de band. Weerstandsbanden worden vaak gebruikt om spieren te versterken, het bereik van de beweging te vergroten, en om blessures te voorkomen en te herstellen. Ze kunnen gebruikt worden om alle belangrijke spiergroepen te trainen, zoals de benen, billen, armen, rug en borst.

Een groot voordeel van weerstandsbanden is dat ze draagbaar en gemakkelijk op te bergen zijn, waardoor je ze overal mee naartoe kunt nemen en kunt gebruiken in je eigen tijd en ruimte. Ze zijn ook geschikt voor mensen van alle fitnessniveaus, omdat de weerstand kan worden aangepast aan de individuele behoeften en capaciteiten. Fitbanden zijn een effectieve en betaalbare manier om kracht te ontwikkelen, spieren te versterken en flexibiliteit te vergroten.

fitband3
Oefenballen en matten

Oefenballen en matten zijn populaire fitnesshulpmiddelen die vaak worden gebruikt voor verschillende oefeningen en trainingen.

Een oefenbal is een grote, opblaasbare bal die gebruikt wordt voor verschillende oefeningen om kracht, stabiliteit en flexibiliteit te verbeteren. Ze worden vaak gebruikt voor core-stabiliteitsoefeningen, evenwichtsoefeningen en stretching. Oefenballen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Een oefenmat is een zachte en veerkrachtige mat die gebruikt wordt voor verschillende oefeningen, stretching en yoga. Ze bieden een comfortabele ondergrond voor verschillende oefeningen en voorkomen dat de gewrichten en spieren te veel belast worden. Oefenmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, diktes en materialen.

Beide fitnesshulpmiddelen zijn ideaal voor thuisgebruik, omdat ze weinig opbergruimte innemen en gemakkelijk op te bergen zijn. Ze zijn ook betaalbaar en kunnen worden gebruikt om een breed scala aan oefeningen en trainingen uit te voeren.

Kortom, oefenballen en matten zijn zeer nuttige hulpmiddelen voor mensen die hun fitnessniveau willen verbeteren en verschillende oefeningen en trainingen willen uitvoeren. Ze bieden comfort en stabiliteit tijdens het trainen en kunnen helpen om blessures te voorkomen.

Balanstraining

Balanstraining is een vorm van functionele training die gericht is op het verbeteren van de stabiliteit en balans van het lichaam. Het omvat het uitvoeren van oefeningen op een instabiel oppervlak, zoals een balansbord, balanskussen of oefenbal, om de proprioceptie te verbeteren en de spieren rondom de gewrichten te versterken. Daarnaast kan het gebruikt worden om de prestaties in verschillende sporten te verbeteren, evenals om blessures te voorkomen. Het kan ook worden gebruikt om de houding en het evenwicht van ouderen te verbeteren en om de revalidatie na een blessure of operatie te bevorderen.

Balanstraining kan worden uitgevoerd met verschillende hulpmiddelen en oefeningen, waaronder enkel- en kuitspieroefeningen, squats, lunges, push-ups, planken en crunches. Het is belangrijk om balanstraining geleidelijk op te bouwen en te beginnen met eenvoudige oefeningen voordat men overgaat op meer geavanceerde oefeningen. Balanstraining is een nuttige toevoeging aan elk trainingsprogramma, omdat het de stabiliteit en coördinatie van het lichaam verbetert en kan helpen om blessures te voorkomen. Het is ook een leuke en uitdagende manier om fit te blijven en de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen.

balanstrainingg
Hand, pols en schouder

Het trainen van je hand, pols en schouder is belangrijk voor mensen die betrokken zijn bij sporten of activiteiten waarbij deze gebieden intensief worden gebruikt, zoals gewichtheffen, tennis, golf, basketbal en volleybal. Handtraining omvat het versterken van de handspieren en het verbeteren van de gripkracht, wat kan helpen bij het uitvoeren van activiteiten zoals het tillen van zware voorwerpen of het vasthouden van een tennisracket. Handtraining kan worden uitgevoerd met behulp van handknijpers, grijpballen of gewichten.

Pols- en onderarmtraining richt zich op het versterken van de spieren rond de pols en onderarm, wat kan helpen bij activiteiten zoals gewichtheffen, golfen of tennissen. Oefeningen zoals polsflexies en -extensies, polssupinatie en -pronatie en onderarmcurls kunnen helpen bij het verbeteren van de pols- en onderarmkracht.

Schoudertraining richt zich op het versterken van de spieren rond de schouder, waaronder de deltaspieren, rotatorenmanchet en de trapezius-spieren. Sterke schouders zijn belangrijk voor activiteiten zoals zwemmen, basketbal, volleybal en gewichtheffen. Oefeningen zoals zijwaartse raises, front raises, rear deltoid raises en shoulder presses kunnen helpen bij het verbeteren van de schouderkracht. Het is belangrijk om langzaam en geleidelijk te beginnen met het trainen van de hand, pols en schouder en de juiste techniek te gebruiken om blessures te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om voldoende rusttijd te nemen tussen de trainingen om de spieren te laten herstellen.

Gewichtsmanchetten

Gewichtsmanchetten zijn verstelbare en gewatteerde banden die om de polsen of enkels worden gedragen en extra gewicht toevoegen aan het lichaam tijdens het sporten of trainen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en worden vaak gebruikt om de intensiteit van oefeningen te verhogen en de spieren te versterken. Gewichtsmanchetten kunnen worden gebruikt tijdens een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder wandelen, hardlopen, aerobics, en krachttraining. Door extra weerstand toe te voegen aan de beweging, kan de spierkracht worden verbeterd en kunnen de resultaten van de training worden verhoogd. Daarnaast kan het ook gebruikt worden tijdens revalidatie van blessures om de spieren rondom het gewricht te versterken. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de spieren rondom de enkel te versterken na een verstuiking.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van gewichtsmanchetten extra druk kan uitoefenen op de gewrichten en pezen, dus het is belangrijk om langzaam te beginnen en de juiste techniek te gebruiken om blessures te voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste maat en het juiste gewicht te kiezen voor de specifieke activiteit en het niveau van de gebruiker.

Dumbbells

Dumbbells zijn fitnessapparaten die worden gebruikt voor krachttraining en spierontwikkeling. Ze bestaan uit een korte staaf met aan beide uiteinden een gewicht, meestal gemaakt van gietijzer, gecoat rubber of vinyl. Dumbbells zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen, waaronder bicep curls, chest presses, shoulder presses, lunges, en nog veel meer. Een groot voordeel van het gebruik van dumbbells is dat ze een meer natuurlijke beweging mogelijk maken dan machines. Hierdoor kun je de spieren op een effectieve manier isoleren en ontwikkelen, wat kan resulteren in een betere spierkracht, balans en coördinatie. Dumbbells zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten, waardoor ze geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde sporters. Het is belangrijk om de juiste maat en het juiste gewicht te kiezen voor de specifieke oefening en het niveau van de gebruiker. Er zijn talloze oefeningen die met dumbbells kunnen worden uitgevoerd, waardoor ze een veelzijdig en nuttig fitnessapparaat zijn. Het gebruik van dumbbells kan bijdragen aan het verbeteren van de spierkracht en uithoudingsvermogen, en kan ook helpen bij het verbranden van vet en het verbeteren van de algehele fysieke conditie.

Kettlebells

Kettlebells zijn gewichten die eruitzien als kanonskogels met handvatten. Ze worden gebruikt voor krachttraining, cardiovasculaire training en flexibiliteitstraining. Kettlebells zijn meestal gemaakt van gietijzer en zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten, variërend van enkele kilo's tot meer dan 50 kilo. Het unieke ontwerp van de kettlebell maakt het mogelijk om oefeningen uit te voeren die niet mogelijk zijn met traditionele gewichten, zoals swings, snatches en goblet squats. Kettlebell-training kan helpen bij het verbeteren van de kernkracht, de stabiliteit, de flexibiliteit en het uithoudingsvermogen. Een groot voordeel van het gebruik van kettlebells is dat het hele lichaam betrokken wordt bij de oefeningen, waardoor het een efficiënte en effectieve manier is om het lichaam te trainen en vet te verbranden. Het is ook een uitdagende en gevarieerde manier van trainen, waardoor het minder snel saai wordt. Bij het gebruik van kettlebells is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken om blessures te voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste maat en het juiste gewicht te kiezen voor de specifieke oefening en het niveau van de gebruiker. Het is aan te raden om instructies te volgen van een gekwalificeerde trainer om de juiste techniek onder de knie te krijgen en maximale voordelen te behalen.

5858
Braces

Een brace is een ondersteunend hulpmiddel dat wordt gebruikt om het gewricht of de spieren te stabiliseren, te beschermen of te corrigeren. Het kan worden gebruikt voor verschillende aandoeningen, zoals blessures, pijn, artritis of instabiliteit. Braces zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van het lichaamsdeel en het type aandoening dat moet worden behandeld. Enkele voorbeelden van braces zijn polsbraces, kniebraces, enkelbraces, schouderbraces en rugbraces. Het dragen van een brace kan helpen om de pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen, omdat het de beweging van het gewricht of de spieren beperkt en zo de belasting vermindert. Het kan ook helpen bij het voorkomen van verdere blessures of schade. Het is echter belangrijk om de brace op de juiste manier te gebruiken en de instructies van de zorgverlener op te volgen om optimale resultaten te behalen. Een brace mag niet te strak of te los zitten en moet comfortabel zijn om te dragen. Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of de brace nog steeds goed past en effectief is. Het is aan te raden om een arts te raadplegen voordat je een brace gebruikt om de juiste diagnose en behandeling te krijgen.