Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Balanstraining

Balans is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Het verbeteren van je evenwicht en stabiliteit kan helpen om blessures te voorkomen, je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Balanstraining omvat een reeks oefeningen en technieken die gericht zijn op het verbeteren van je balans en stabiliteit.

Training - om een betere balans te bereiken - is een methode die heel snel resultaat geeft. Na een paar oefeningen merken je patiënten al voortuitgang op dat vlak. Dat maakt de weg vrij voor andere vormen van revalidatie en herstel. Balanstraining is uitermate geschikt voor het trainen van het evenwicht én de coördinatie. Met het trainen van de balans leer je je patiënten hun spieren beter samen te laten werken en harmonieuzer te bewegen. Met een balanstrainer versterken je patiënten ook de spieren rondom hun knieën en enkels.

Balanstrainer

Bij verschillende soorten balanstraining in de fysiotherapie en revalidatietraining maken therapeuten gebruik van een balanstrainer. Met een balanstrainer verbeter je het evenwicht of balans van je patiënten. Daarnaast vergroten zij tegelijkertijd de stabiliteit van hun romp. Door balanstraining in te zetten voor je patiënten kun je ook zeer gericht bepaalde spiergroepen trainen. Met een balans bal kun je je patiënten staand, zittend of liggend diverse, gerichte balansoefeningen laten uitvoeren.

Balance board

Een balance board balanstrainer is prima te gebruiken naast andere fitnessapparatuur. Bovendien is een balance board ook nog eens gemakkelijk toe te passen in diverse trainingsprogramma's. En je patiënten kunnen dit soort oefeningen tijdens de tussenpauze bij andere oefeningen doen. Een balanstrainer is een uitstekend hulpmiddel en kent veel toepassingen in fysiotherapiepraktijken, oefenpraktijken en door andere professionals uit de paramedische sector.

Voordelen van balanstraining

Balanstraining is belangrijk omdat het kan helpen om blessures te voorkomen en je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom balanstraining belangrijk is:

Preventie van blessures: Balanstraining kan helpen om blessures te voorkomen door je spieren en gewrichten sterker te maken en je lichaam beter in staat te stellen om plotselinge bewegingen op te vangen.

Verbetering van de coördinatie: Balanstraining kan je coördinatie verbeteren door je lichaam te leren hoe het zich moet aanpassen aan verschillende situaties en omgevingen.

Verhoging van het zelfvertrouwen: Balanstraining kan je zelfvertrouwen vergroten door je te helpen vertrouwen te hebben in je lichaam en je vermogen om uitdagende situaties aan te kunnen.

balanstraining