Verder winkelen

Succes met de behandeling van longoedeem en fibrose met de Deep Oscillation

Nieuws vanuit fabrikant Physiomed over de behandeling van Covid-19 patiënten met longoedeem. Met behulp van de Deep Oscillation werden meerdere patiënten behandeld met de Deep Oscillation behandelmethode. Met name patiënten met longoedeem, een van de uitingen van het Covid-19 virus werden behandeld met de Deep Oscillation Evident om verlichting bij de ademhaling te geven.

Doordat de werking van de Deep Oscillation tot 8cm diep het weefsel ingaat is de therapievorm met name geschikt voor behandeling op een aangedane huid, met veel oedeem en/of fibrotisch weefsel. Hierdoor zien we de therapievorm veel ingezet bij oedeem- en oncologietherapeuten. Het dieper werken zonder druk wordt door de therapeut en patiënt als een opluchting ervaren. Er kan behandeld worden, want rust houden is het alternatief. Vanuit deze gedachte is zijn de afgelopen jaren meerdere pilotstudies opgezet in alle denkbare vormen. Enkelletsel, herstel na een (top)sport wedstrijd, cellulitis en borstontsteking bij borstvoeding zijn enkele voorbeelden om de breedte van de mogelijkheden aan te geven.

Binnen dit blikveld zijn aandoeningen in de longen uiteraard ook onderzocht. richting COPD (Yashkov et al. (2007)) en Astma (Khan et al. (2012), Engels abstract onderaan). De Deep Oscillation heeft dus een duidelijk effect op onze longen. Met deze gedacht heeft fabrikant Physiomed een test in de Havelhöne ziekenhuis in Berlijn uitgevoerd. Er zijn een 3-tal patiënten behandeld met de Deep Oscillation Evident. Deze patiënten zijn positief getest op COVID-19 en hebben allemaal long oedeem. Bij alle patiëmtemkan gesteld worden dat het ademen makkelijke gaat, de ademhalingsspieren tot rust komen en de algemene conditie verbeterd. (Bron: https://mcusercontent.com/8d4cc8f778c967fde312b03d0/files/dc417f8d-5704-42e4-b1ac-faadcd8e6a1e/Havelh%C3%B6he_D_GB.pdf)

Oké, ook ik ben kritisch en zie dat N=3 niet het meest betrouwbare resultaat geeft. Maar bij een ziekte die niemand onder controle kan brengen is elke verlichting een verbetering. Pakken wij samen de handschoen op? Reageer op mijn bericht, dan bespreek ik het graag met je!

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: