Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Reflexen

In veel onderzoeken komen kleine neurologischetesten naar voren. Als fysiotherapeut wilt je graag weten of de reflexen van jouw patiënt aanwezig zijn en of deze goed werken. Wanneer de relexen goed werken kan je door met het onderzoek zonder dat je daarvoor een ander sepcialisme.

Stemvork

Een stemvork is een dunne metalen vork met twee uitstekende armen die een specifieke toon of frequentie kunnen produceren wanneer ze worden aangeslagen. De resonerende toon die het genereert, wordt vaak gebruikt als referentiepunt. Stemvorken worden gebruikt in geluidsgenezing en geluidstherapie. De trillingen die ze creëren, worden op het lichaam overgedragen en kunnen helpen bij ontspanning, stressvermindering en het herstellen van energetische balans.

Reflexhamer

De reflexhamer, ook wel bekend als een percussiehamer, is een essentieel instrument in de medische wereld. Het wordt gebruikt door artsen en zorgverleners om reflexen te testen en neurologische aandoeningen te beoordelen. Dit eenvoudige, maar krachtige instrument speelt een cruciale rol bij het identificeren van gezondheidsproblemen en het bieden van de juiste zorg. In deze tekst zullen we de betekenis van de reflexhamer, de toepassingen ervan en de voordelen van dit instrument verkennen. Een reflexhamer is een medisch instrument dat bestaat uit een handvat en een rubberen kop. De kop wordt gebruikt om zachte tikken uit te delen aan specifieke delen van het lichaam, zoals pezen en spieren, om reflexen te induceren en te beoordelen.

Toepassingen:

  • Neurologische beoordeling: Artsen gebruiken reflexhamers om de reflexen van patiënten te testen als onderdeel van een neurologisch onderzoek. Afwijkingen in reflexen kunnen wijzen op neurologische aandoeningen zoals een hernia of multiple sclerose.
  • Diagnose van gezondheidsproblemen: Reflextesten kunnen helpen bij het identificeren van gezondheidsproblemen, zoals zenuwbeschadiging, spierzwakte, en andere neurologische aandoeningen.
  • Fysiotherapie: Reflexhamers worden ook gebruikt in de fysiotherapie om de reactie van spieren en pezen te beoordelen tijdens revalidatie.
  • Onderwijs: Medische professionals en studenten gebruiken reflexhamers als leermiddel om reflexen te bestuderen en te begrijpen.
Hartslagband

Een Tunturi hartslagband is een draagbaar apparaat dat nauwkeurig je hartslag meet en deze draadloos communiceert met fitnessapparaten of mobiele apps. Het bestaat uit een comfortabele elastische band en een zender die op je borst wordt gedragen. Hierdoor kun je tijdens je trainingen real-time informatie ontvangen over je hartslag en de intensiteit van je oefeningen aanpassen.

Voordelen:

  • Optimale workouts: Met een hartslagband kun je jouw trainingen optimaliseren door te trainen binnen je doelhartslagzones. Dit helpt bij het verbeteren van uithoudingsvermogen, verbranden van calorieën en het behalen van specifieke fitnessdoelen.
  • Nauwkeurige metingen: Tunturi staat bekend om zijn nauwkeurige hartslagmetingen, waardoor je betrouwbare gegevens krijgt over je cardiovasculaire gezondheid en trainingsprestaties.
  • Motivatie: Door real-time feedback over je hartslag te ontvangen, kun je gemotiveerd blijven en jezelf uitdagen om te presteren op je best.
  • Compatibiliteit: Tunturi hartslagbanden zijn compatibel met een breed scala aan fitnessapparaten en mobiele apps, waardoor je flexibiliteit hebt in je trainingsopties.
Infrarood thermometer

Een infrarood thermometer is een geavanceerd instrument dat snel en contactloos de temperatuur kan meten. Een infrarood thermometer, ook wel een IR-thermometer genoemd, meet de temperatuur van een object door de infraroodstraling die het uitstraalt te detecteren. Het meet de temperatuur zonder fysiek contact te maken. Infrarood thermometers worden gebruikt om de lichaamstemperatuur van individuen snel en hygiënisch te meten, wat vooral belangrijk is tijdens epidemieën en pandemieën.