Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Deep Oscillation®

Deep oscillation is een innovatieve therapie die gebruikt wordt voor de behandeling van verschillende aandoeningen en blessures. Het is een niet-invasieve, pijnvrije en veilige technologie die werkt door middel van elektrostatische energie. Deep Oscillation® brengt elektrostatische impulsen voort waardoor er trillingen ontstaan op celniveau. Deze trillingen brengen het stilstaande weefsel van je patiënten in beweging. Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling; bewegen ze niet dan sterven ze af (degeneratie). Bij een trauma kan deze trilling verstoord raken. De Deep Oscillation® zorgt ervoor dat de cel een statische lading krijgt. Deze wordt elektrisch opgewekt met een wisselende + en - (aantrekken en afstoten).  Hiermee breng je de cellen van je patiënten terug in de juiste trilling. Op deze manier herstellen de cellen sneller.

Hoe werkt de deep oscillation

Deep oscillation werkt door middel van een handstuk dat een elektrostatisch veld genereert. Dit veld wordt overgebracht op het lichaam van de patiënt via een speciale handschoen of pad. De elektrostatische energie zorgt voor een oscillerende werking op de weefsels en cellen in het lichaam, wat zorgt voor een diepe massage en het stimuleren van de bloedcirculatie. In tegenstelling tot andere behandelmethoden komt de therapeutische werking van binnenuit waardoor je met minimale druk kunt werken. De elektrostatische impulsen van een behandeling met  Deep Oscillation® creëren een aangename, diep effectieve trilling in de huid, bindweefsel, vetweefsel, spieren, bloed- en lymfevaten van je patiënten tot een diepte van acht centimeter. De reden dat de Deep Oscillation® therapie deze diepte kan bereiken is dat het een lichaamseigen behandelmethode is. Het lichaam herkent de trilling waardoor de trilling geabsorbeerd wordt in plaats van afgestoten.

Een van de belangrijkste voordelen van deep oscillation is dat het een niet-invasieve behandeling is die geen bijwerkingen heeft. Het is een veilige en pijnvrije methode die effectief kan zijn bij het verminderen van pijn en zwelling, en het verbeteren van de mobiliteit en het functioneren van het lichaam. Deep Oscillation® is een toevoeging aan de al bestaande behandeling van je patiënten. Het geeft meerwaarde aan jou als therapeut en zorgt voor betere resultaten voor je patiënt. De behandelmethode is breed inzetbaar. De voordelen van Deep Oscillation® zijn: het zorgt voor weefselontspanning, verbeterde lymfdrainage en het werkt verhogend op de immuniteit. Daarnaast is het ontspannend plus patiënt- en therapeutvriendelijk. Een Deep Oscillation® behandeling brengt geen schade toe, zoals andere therapievormen wel kunnen (ultrageluid en laser). Daarom is het veilig om met het apparaat in je praktijk te werken. Electro Medico biedt apparatuur aan uit eigen import die veel positieve resultaten geeft met name bij oedeemtherapie.  

Instructie op locatie

Ben je nieuwsgierig naar de deep oscillation en wil je graag meer weten? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Om je hierbij te helpen geven we een instructie bij jou op locatie. Op deze manier kun jij het product zelf uitproberen en ervaren of het past bij jouw wensen. Vraag vrijblijvend een instructie aan via onze website of neem telefonisch contact met ons op. We plannen dan samen een moment in waarop wij bij jou langs komen.

Contact opnemen
deep-oscillation-sfeerfoto1