Verder winkelen

Zo houd jij je behandelbank in topconditie

Een overzichtelijke inrichting van je praktijk met de juiste producten vormen de basis van je fysiotherapiepraktijk. Je werkt er – bijna – dagelijks in, dus de kwaliteit en het gebruiksgemak van de materialen zijn voor jou en jouw praktijk van belang. De behandelbank is een van je dierbaarste bezit in je fysiopraktijk daarom is het belangrijk dat je hem goed onderhoud. Dit kan op verschillende manieren. Naast alle materialen die je gebruikt, is de hygiëne in je praktijk super belangrijk. Het gebruik van hygiënische producten kan ook bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen tussen jou en jouw patiënten. Patiënten zullen zich meer op hun gemak voelen in jouw praktijk als ze zien dat jij je inzet voor hun gezondheid en veiligheid. Het gebruik van hygiënische producten straalt professionaliteit uit en laat zien dat je serieus bent over jouw werk.

Volgens de richtlijn veilig werken in de fysiotherapie en ergotherapie dient de behandelbank per revalidant bedekt te worden met een behandelbankhoes of behandelbankpapier.

behandelbankhoes

Behandelbankhoes

Allereerst kun je je bank beschermen met een hoes. Deze zorgt er voor dat er bijna geen schade aan de bank kan ontstaan. De gebruiksduur van de bank kan hiermee verlengt worden. Daarnaast zorgt de hoes voor comfort voor de patiënt en het werkt ook nog eens hygiënisch. Het gebruik van hygiënische producten kan ook bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen tussen jou en jouw patiënten. Patiënten zullen zich meer op hun gemak voelen in jouw praktijk als ze zien dat jij je inzet voor hun gezondheid en veiligheid. Het gebruik van hygiënische producten straalt professionaliteit uit en laat zien dat je serieus bent over jouw werk.

Met een hoeslaken om je kostbare massagetafel kies je voor het voorkomen van, in plaats van genezen. Onze hoeslakens zijn verkrijgbaar in een uitvoering met of zonder neusgat en in diverse kleuren. Door de verschillende kleuren kun je gemakkelijk de sfeer bepalen in jouw praktijk. 

Behandelbankpapier

Voordat patiënten op jouw behandelbank plaats nemen bedek je de bank eerst met behandelbankpapier. Papier voor de behandelbank is onmisbaar in je praktijk, het levert namelijk een grote bijdrage aan de hygiëne. Het staat professioneel en voor de patiënten is het ook prettig. Behandelbankpapier geeft patiënten het gevoel dat er reinheid heerst in jouw behandelkamer maar ook dat ze in goede handen en bij de juiste praktijk onder behandeling zijn. Behandelbanpapier wordt geleverd in rollen van 40, 50 en 58 cm breed.

0303036
praktisept-trans

Praktisept

Naast het gebruik van een behandelhoes en behandelbankpapier is het ook belangrijk om de bank te reinigen. De Praktisept is een multipurpose reiniger voor de dagelijkse hygiëne in jouw praktijk. De reiniger heeft een antistatisch effect en ontvet goed. Je kan met de Praktisept bijvoorbeeld ideaal tussentijds de behandelbank reinigen. De agressieve werkstoffen werken vaak uitdrogend daarom is het belangrijk om na het reinigen de bank met een vochtige doek af te nemen. Hier voorkom je het uitdrogen van de bekleding en daarmee scheuren.

Is de bekleding van jouw behandelbank aan vervanging toe?

Werkt de bank nog naar behoren maar is de bekleding aan de vervanging toe? Dat is geen enkel probleem. Wij komen graag in contact! Vul op onze website het reparatieformulier in en we helpen je graag verder.

Ben je benieuwd naar een van onze behandelbanken en wil je deze graag zelf ervaren. Vraag dan een instructie aan. 

Product instructie aanvragen

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: