Verder winkelen

Innovaties

De wereld ontwikkelt zich snel en wij willen je daarin meenemen. Naast ons standaard aanbod van apparatuur zoeken wij in ons netwerk en op diverse internationale beurzen naar innovaties die in onze ogen een meerwaarde aan de fysiotherapeut bieden. Deze producten testen we vaak zelf en we vragen advies aan fysiotherapeuten in het werkveld. Wil jij hier ook bij betrokken worden? 

Kinvent

Revolutionaire meetsystemen, en betaalbaar. K-invent heeft een fantastische app ontwikkeld waar meerdere meetapparatuur aan gekoppeld kan worden zoals de handdynamometer, forceplates, beweginssensor(en) en meer producten waarmee metingen uit te voeren zijn in kracht, stabiliteit en bewegingsuitslag. Alle resultaten zijn inzichtelijk in één app en hiermee kun je naast een test ook een training uitvoeren.

Longtraining

De wereld van ademhaling is helemaal niet luchtig. Omdat er bij ademhalen nogal wat spieren komen kijken, hebben wij samen met twee fysiotherapeuten de Longtrainingbox ontwikkeld: een ademspierkrachttrainer, diverse oefenmaterialen en een online training, waarin theorie, praktijk en resultaten aan elkaar gekoppeld worden. Een absolute meerwaarde voor jouw patiënten en als fysiotherapeut krijg je de online training gratis van ons.

Deep Oscillation

Iedereen die wel eens masseert, herkent het probleem dat je zonder meer druk te geven niet diep genoeg in het weefsel komt. Voor de normale huid is dat geen groot probleem, maar voor oedeempatiënten een zeer pijnlijke ervaring. De Deep Oscillation biedt hierin uitkomst door een trilling tot acht cm diep het weefsel in te sturen, zonder meer druk van buitenaf te geven. We geven hierover graag een presentatie in jouw praktijk. Ondertussen wordt de Deep Oscillation ook bekender bij lactatiedeskundigen, die veel met borstproblematiek te maken hebben.

Emotion ergometer

Er worden veel fietsen aangeboden, maar Emotion maakt er wel iets heel bijzonders van. Met hun hybride systeem werk je zonder stroomkabel en sterker nog: met de energie die je opwekt tijdens het fietsen kun je je eigen telefoon opladen. Alle apparatuur is medisch gecertificeerd en totaal geschikt voor revalidatie. Door het balanssysteem zie je tijdens de training of testen vanuit welk been de meeste druk gegeven wordt.

Krachttraining met oliedruk weerstand

Het klinkt simpel: kleine krachtapparatuur die makkelijk verplaatsbaar is en geschikt voor het hele revalidatieproces. De ontwikkeling van de juiste oliedrukveren heeft lang geduurd, maar de apparatuur is zeer handzaam en toegankelijk voor iedereen binnen de fysiotherapie of zorginstelling. De meest voorkomende bewegingen komen voor in de complete circuit lijn. De apparatuur uit deze circuit lijn is ook als los toestel leverbaar.

bobovv1

BOBO

Niets is zo moeilijk als balanstraining consequent uitvoeren. Fabrikant BOBO bedacht een mooi product met een sensor die heel precies meet of jij je balans houdt. Door hier met een handige app een aantal uitdagende spellen aan te koppelen, blijf je altijd zoeken naar de uitdaging en wordt het trainen van balans iets om naar uit te kijken. BoBo heeft ook een losse sensor gemaakt die te koppelen is aan een fiets. Of om de bewegingsuitslag te meten van welke beweging je dan ook wilt maken.

Strapit Active tape

De Active tape van de Australische fabrikant Strapit is een revolutie in de wereld van sportblessures en fysiotherapie. De tape is speciaal ontworpen om de belasting in spieren en gewrichten aan te passen en bedoeld voor spieren en pezen waarbij extra coördinatie gewenst is. Het kan worden beschouwd als de "functionele tape". Deze helpt bij het lossen en herladen van spieren en gewrichten, het verminderen van pijn en het verbeteren van de prestaties en het herstel. Omdat spieren niet functioneren in één bewegingsvlak en zich meestal over meerdere gewrichten bevinden, kan de tape de spierfunctie en gewrichtsbeweging nauwkeurig nabootsen, waardoor beweging door meerdere vlakken wordt ondersteund. Het aanbrengen van deze tape gebeurt in gebogen positie.