Verder winkelen

Is wandelen goed voor je?

Schiet het sporten soms ook wel eens er doorheen of wil je graag op een andere manier aan je gezondheid werken. Dan is wandelen misschien wel de oplossing voor jou! Het is een goede manier om aan je gezondheid te werken. Wandelen is namelijk goed voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. In verhouding met andere sporten is wandelen relatief makkelijk uit te voeren. Je hebt er niet veel voor nodig behalve motivatie en een goed paar schoenen. Probeer wandelen eens toe te voegen aan je dagelijks ritme. Bijvoorbeeld door voor of na het eten een uurtje er op uit te gaan. Om het uiterste uit je training te halen kun je als doel 10.000 stappen vast stellen. Dit is ongeveer gelijk aan 8 km. Dit hoeft natuurlijk niet de gehele wandeling te zijn. Tegenwoordig heb je apps die je stappen traceren. Wil je keer een dag rustiger aan doen dan tel je de stappen die je al gemaakt hebt mee.

vierkante-afbeelding-4
vierkante-afbeelding-3-1

Lichamelijke voordelen

Dagelijks wandelen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Spieren en gewrichten blijven soepel, je hart zal sterker worden en je longcapaciteit groter. Om je hart en longen te trainen dien je wel stevig door te stappen. Van rustig wandelen raken je hart en longen niet vermoeid en hierdoor verbetert je conditie niet. Wanneer je wel stevig doorstapt zul je gaan merken dat je conditie beter wordt. Als je dit consequent kan volhouden dan is dit een goede manier om gewicht te verliezen. Let hier wel op je voeding. Wandelen is niet de uitvinding om daarnaast nog ongezond te eten en ook af te vallen.

Lichamelijke ongemakken
Mocht je te maken hebben met lichamelijke ongemakken komen patiënten eerst bij jou, de fysiotherapeut, terecht. Jullie geven ze de juiste behandeling en uitleg. Mocht er meer ondersteuning nodig zijn dan hebben wij diverse braces in ons assortiment. Deze zijn geschikt voor knieën of enkels maar ook voor een pols, schouder of rug en zijn beschikbaar in een linker- en rechtervariant. 

Geestelijke voordelen

Wandelen heeft niet alleen lichamelijke voordelen maar ook mentale. Zo is dit een moment om je gedachtes te relativeren en tot nieuwe inzichten te komen. Een leeg hoofd zorgt voor rust. Wandelen zorgt voor ontspanning en dat zal je lichamelijk ook gaan voelen. Daarnaast doet wandelen ook iets met de hersenen. Vorming van neuronen in onze hersenen worden vergroot wanneer we in beweging zijn. Deze neuronen zijn erg belangrijk voor het leer- en geheugenproces. Hierdoor werkt je geheugen beter, is het makkelijker je aandacht er bij te houden, begrijpen gaat beter net als het leren.

vierkante-afbeelding-2-1

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: