Verder winkelen

Kinesiotape bij hooikoorts

Kinesiotape bij hooikoorts, doe jij het al in jouw praktijk? Hooikoorts is een veelvoorkomende allergische aandoening waarbij mensen last hebben van een loopneus, jeukende en waterige ogen en een verstopte neus. Veel mensen gebruiken medicijnen zoals antihistaminica om hun symptomen te verlichten, maar er zijn ook andere behandelingen die kunnen helpen. Eén van die behandelingen is kinesiotape.

Wat is kinesiotape

Kinesiotape is een elastische tape die op de huid wordt aangebracht om de spieren te ondersteunen en te stabiliseren. Het wordt vaak gebruikt door sporters om blessures te voorkomen of te behandelen, maar het kan ook worden gebruikt bij andere aandoeningen, zoals hooikoorts. Het idee achter het gebruik van kinesiotape bij hooikoorts is dat het de bloed- en lymfecirculatie kan verbeteren, waardoor de afvoer van slijm en andere allergenen wordt gestimuleerd. Ook kan het de spieren rondom de neus en sinussen ondersteunen, waardoor de druk en pijn in het gebied kan verminderen.

kinesiottape-in-gebruik-electromedico-nl3
hooikoorts2

Kinesiotape aanbrengen

Om kinesiotape te gebruiken bij hooikoorts, moet de tape op bepaalde punten aangebracht worden. De tape moet op de huid worden aangebracht met een bepaalde spanning, zodat het de spieren ondersteunt zonder de bloed- en lymfecirculatie te belemmeren. Er zijn verschillende manieren waarop kinesiotape kan worden aangebracht bij hooikoorts. Sommige mensen kiezen ervoor om de tape rondom de neus en sinussen aan te brengen, terwijl anderen de tape juist op de rug en schouders aanbrengen om de bloed- en lymfecirculatie te verbeteren

Tape instructie vanuit Curetape

Fysiotape omschrijft: “Uit de praktijk is gebleken dat er diverse tapemogelijkheden zijn om een positief resultaat te behalen voor de hooikoortsbehandeling. Voor de rug zijn er twee mogelijkheden:

  • Twee I-stroken, waarbij de wervelkolom wordt vrijgelaten.
  • Een X-tape waarin een gedeelte van de wervelkolom wordt getapet. Bij deze manier van tapen is de segmentale stimulatie van de midline het grootst. Echter is een overreactie ook mogelijk. Mede om die reden raden wij begeleiding van een professionele therapeut aan tijdens een hooikoortsbehandeling.

Als optie :

  • Afhankelijk van het soort klachten is het ook mogelijk om als optie de pectoralis major aan de borstzijde te tapen (gecombineerd met een rugtape)

Bekijk hier meer informatie over het tapen bij hooikoorts. 

medical-taping-hooikoorts

Aan de slag met medical taping bij hooikoorts

Werk jij nog niet met medical taping bij hooikoorts en wil je graag een pilot draaien? Fysiotape biedt een evaluatieformulier aan op hun website zodat patiënten de behandeling kunnen evalueren. 

Kinesiotape kopen

Ons tape aanbod bestaat uit verschillende soorten tape. Tape is onder te verdelen in kinesiotape, sporttape en crosslinq tape. Daarnaast zijn er van de kinesiotape verschillende uitvoeringen beschikbaar zoals de classic, punch, giant, sport, advanced en active. Iedere tape heeft een positieve werking op het lichaam.

Wil je wel spieren of gewrichten van je patiënten ondersteunen, maar niet hun bewegingsvrijheid beperken? Dan is kinesio tape dé optie. Kinesiotape of sporttape is uitstekend bestand tegen vocht en water en de kinesio tape is ook nog eens zeer elastisch. Tijdens het gebruik van deze kinesio tape voelen je patiënten geen verlies van bewegingsvrijheid. Sport tape of kinesio tape gedraagt zich als een tweede huid. Ideaal van deze sporttape is de vochtbestendigheid, omat je tijdens het spotten zweet afscheidt. Bovendien kunnen je patiënten deze sporttape ook gebruiken worden bij watersporten, zoals: zwemmen, roeien of waterpolo.

Bekijk alle tape

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: