Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Kinesiotape

Ons tape aanbod bestaat uit verschillende soorten tape. Tape is onder te verdelen in kinesiotape, sporttape en crosslinq tape. Daarnaast zijn er van de kinesiotape verschillende uitvoeringen beschikbaar zoals de classic, punch, giant, sport, advanced en active. Iedere tape heeft een positieve werking op het lichaam.

Wil je wel spieren of gewrichten van je patiënten ondersteunen, maar niet hun bewegingsvrijheid beperken? Dan is kinesio tape dé optie. Kinesiotape of sporttape is uitstekend bestand tegen vocht en water en de kinesio tape is ook nog eens zeer elastisch. Tijdens het gebruik van deze kinesio tape voelen je patiënten geen verlies van bewegingsvrijheid. Sport tape of kinesio tape gedraagt zich als een tweede huid. Ideaal van deze sporttape is de vochtbestendigheid, omat je tijdens het spotten zweet afscheidt. Bovendien kunnen je patiënten deze sporttape ook gebruiken worden bij watersporten, zoals: zwemmen, roeien of waterpolo.

Sporttape

De behandeling van een blessure, bijvoorbeeld van een enkelblessure, kun je ideaal met kinesio- of sporttape uitvoeren. De kinesio tape geeft mee bij het activeren van de spieren en de banden in plaats van deze vast te zetten. Zo blijven de spieren soepel en verloopt het herstel een stuk sneller. Sporters zweren bij het gebruik van deze sport- of kinesiotape als sportverzorging om hun pijn te verminderen en de spieren en gewrichten zo goed mogelijk te stabiliseren. De tape valt eenvoudig aan te brengen en blijft zeker een aantal dagen zitten.

Merken tape

Ons assortiment bestaat uit verschillende merken. Op onze website heb je de keuze uit Curetape, Crosslinq, Strapit, Leukotape en Strappal. Staat het gewenste product er niet tussen, laat ons weten naar welk product je op zoek bent via ons contactformulier, we denken graag met je mee om er voor te zorgen dat wij ook dit artikel kunnen leveren!

curetape-categoriepagina-kinesiotape
Curetape
Bekijk hier Curetape
strapitcategoriepagina-kinesiotape
Strapit
Bekijk hier Strapit
leukotape-categoriepagina-kinesiotape
Leukotape
bekijk hier leukotape
strappal-categoriepagina-kinesiotape
Strappal
Bekijk hier Strappal
Soorten tape

Tape kent verschillende soorten. Zo is er rekbare tape, ook wel kinesiotape genoemd maar ook tape zonder rek. Deze kun je vinden onder leukotape of strappal tape.

Kinesiotape

Kinesiotape is een veelzijdige tape dat wordt ingezet om onder andere pijnbestrijding en blessures tegen te gaan. Deze tape wordt vaak gebruikt in de fysiotherapiepraktijk.  Kinesiotape is een elastische therapeutische tape met een hypoallergene acryl kleeflaag. De tape heeft een hechtingstijd van 4-7 dagen. De hechting van de tape kan worden beïnvloed door de huidtype, plek waar de tape is aangebracht en de omgevingstemperatuur. Daarnaast is de tape waterbestendig, hierdoor kan je er gemakkelijk mee douchen of zwemmen. De tape is huidvriendelijk en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De tape is gemaakt van elastisch, ademend katoen.  Dankzij de antiallergische acryl lijmlaag is deze tape huidvriendelijk, activeert de bloed en lymfecirculatie, geeft ondersteuning bij blessures en werkt pijn dempend.

Kinesiotape Active

De kinesio Active tape is een mooi vervolg op de "gewone" kinesiotape. Strapit Active tape is een revolutie in de wereld van sportblessures en fysiotherapie. De Active tape is speciaal ontworpen om de belasting in spieren en gewrichten aan te passen en bedoeld voor spieren en pezen waarbij extra coördinatie gewenst is. Het kan worden beschouwd als de "functionele tape" die helpt bij het lossen en herladen van spieren en gewrichten, het verminderen van pijn en het verbeteren van de prestaties en het herstel. Omdat spieren niet functioneren in één bewegingsvlak en zich meestal over meerdere gewrichten bevinden, kan de tape de spierfunctie en gewrichtsbeweging nauw nabootsen, waardoor beweging door meerdere vlakken wordt ondersteund. Het aanbrengen van deze tape gebeurt in gebogen positie.

Sporttape

Sporttape heeft een stabiliserend effect zowel mechanisch als proprioceptief. De tape heeft een stevige plaklaag die zowel op de huid als op een onderlaag goed blijft zitten. De buitenlaag is geïmpregneerd en waterafstotend. De tape is gemakkelijk af te scheuren en hierdoor gemakkelijk in gebruik. De scheurbaarheid doet niet ten onder van de kwaliteit van de tape. De tape is vooral geschikt voor de 'normale' huid en wordt meestal gebruikt voor functionele immobilisatie. Kenmerkend voor de tape is de sterke kleeflaag die tegelijkertijd goed ventileert. Daarnaast beschikt de tape over een trekvaste 100% katoenen drager.

kinesiotape4
Wat is kinesiotape?

Kinesiotape lijkt op de menselijke huid wat betreft rekbaarheid en dikte. Door de elasticiteit past kinesiotape zich eenvoudig aan bij iedere natuurlijke beweging. Dit zorgt ervoor dat je patiënten  nauwelijks beperkingen ervaren bij het bewegen. Hierdoor herstellen ze sneller van blessures en pijnklachten. Kinesiotape of sporttape vermindert de pijn bij blessures, vergroot de mobiliteit bij gewrichtsklachten en masseert het bindweefsel in combinatie met bewegingen die je patiënten maken.

Hoe gebruik je kinesiotape?

Bij het gebruiken en aanbrengen van kinesiotape moet je goed op een paar dingen letten. Voor een optimale hechting moet de huid schoon, droog en vetvrij zijn. Vermijd plooien bij het aanbrengen van de sporttape. Dit kan namelijk tot blaarvorming leiden. Verwijder eventueel hinderlijk haar met een trimmer voordat je de tape aanbrengt. Elastische sporttape hecht zich namelijk beter op een onbehaarde huid. Breng niet té veel rek aan op de tape. Dat werkt averechts.

tapen4
Niet-rekbare tape

Niet-rekbare tapes zijn tapes - de naam zegt alles - waar geen rek in zit. Deze soort tape is met name bedoeld ter ondersteuning. Daarom gaat deze vaak ten koste van de bewegingsvrijheid van je patiënten. De huidbelasting van de niet-rekbare tape is erg groot. Deze kan namelijk krachtig aan de huid trekken. De bekendste niet-rekbare tape is de klassieke sporttape. Deze kom je nog regelmatig tegen in de fysiotherapiepraktijk. De tape is voornamelijk bedoeld om een gewricht enigszins te fixeren of om blessures te verhelpen waarbij gips geen optie is. Bovendien zorgt sporttape ervoor dat een spier of gewricht beter op de juiste plek blijft.

kinesio-vs-active3
Het verschil tussen kinesiotape en Active tape

De meeste (fysio)therapeuten kennen kinesiotape wel. Kinesiotape is een veelzijdige tape dat wordt ingezet om onder andere pijnbestrijding en blessures tegen te gaan. Deze tape wordt vaak gebruikt als aanvulling van een fysiotherapie behandeling. Dankzij de antiallergische acryl lijmlaag is deze tape huidvriendelijk, activeert de bloed en lymfecirculatie en werkt pijn dempend. Wat wij vaak ook denken is dat kinesiotape ondersteunend werkt maar dit is niet zo. Voor ondersteuning in pezen en gewrichten is de Strapit Active tape ontwikkelt. 

Kinesiotape en Active tape zijn twee verschillende soorten tapes en werken ieder op hun eigen manier mee aan het herstel van de patiënt. Deze 2 tape soorten kunnen elkaar versterken en zijn een logische aanvulling op elkaar.

Lees verder
Veel gestelde vragen

Hoelang blijft kinesiotape plakken?
Gemiddeld blijft kinesiotape 4-7 dagen plakken. De hechting van de tape kan worden beïnvloed door de huidtype, plek waar de tape is aangebracht en de omgevingstemperatuur.

Waarom worden de hoekjes van kinesiotape rond afgeknipt?
Dit voorkomt dat de hoekjes van de tape los gaan laten.

Welke kleuren zijn er allemaal?
Kinesiotape is verkrijgbaar in de kleuren:
Geel-Beige-Blauw-Rood-Groen-Oranje-Wit-Roze-Zwart-Camouflage-Print

Heeft de kleur van de kinesiotape invloed op de werking van de tape?
Nee, de kleur van de tape heeft geen invloed op de werking van de tape.

Wat is de rekbaarheid van kinesiotape?
De tape van Curetape heeft een rekbaarheid van 140-150%. De tape van Strapit tape heeft een rekbaarheid van 180-200%

Wat is het verschil tussen de Classic en de Punch?
Het gatenpatroon van de Kinesiotape zorgen er voor dat er via de huid meer invloed uitgeoefend op de fascia. Het gatenpatroon heeft een grotere stretchcapaciteit en heeft een driediemensionale werking.

Hoeveel meter zit er op een rol?
Een classic verpakking bestaat uit 5m. De Giant variant bestaat uit 31,5m.

Is de tape bestemd tegen water?
Ja de tape is bestemd tegen water en zweet.

Kan je de tape zelf aanbrengen?
Ja dat kan maar een fysiotherapeut heeft hiervoor een cursus op opleiding gevolgd waardoor je zeker weet dat de tape goed zit. 

Is de tape bestemd voor iedere huidtype?
De tape is hypoallergeen en hierdoor over het algemeen bestemd voor iedere huidtype. In enkele gevallen kan er een reactie ontstaan.

Is kinesiotape geschikt voor de behaarde huid?
De tape is geschikt voor de behaarde huid, echter kan hierdoor de tape minder goed blijven plakken. Je kan dan het beste het haar weg halen op de plek waar de tape komt.

Mocht je kinesiotape bestellen voor jouw fysiopraktijk, dan heeft Electro Medico de juiste producten in het assortiment. Naast kinesiotape kopen kan je hier ook al jouw andere verbruiksmateriaal, oefenmateriaal en cardioapparatuur kopen.