Verder winkelen

Strapit Active tape

De Strapit Active kinesiotape is rekbaar in 4 richtingen waardoor beweging geactiveerd en ondersteund wordt. De tape is toepasbaar wanneer extra coördinatie in de beweging gewenst is. Hierdoor is het een logische aanvulling op de kinesiotape. Hoe hard en vaak je deze tape ook probeert te rekken hij verliest zijn rekbaarheid niet. Strapit Active laat volledige beweging toe en terwijl het uitrekt met beweging kan het kracht (belasting) absorberen en beweging vertragen (verminderde excentrische contractiebelasting). De tape is gemaakt van nylon stof en dankzij de waterafstotende middelen en de kleefstof blijft deze tape beter plakken wanneer deze in aanraking is gekomen met water. Hoe hard en vaak je deze tape ook probeert te rekken hij verliest zijn rekbaarheid niet. 

Strapit kinesiotape is een revolutie in de wereld van sportblessures en fysiotherapie. De active tape is speciaal ontworpen om de belasting in spieren en gewrichten aan te passen en bedoeld voor spieren en pezen waarbij extra coördinatie gewenst is. Het kan worden beschouwd als de "functionele tape" die helpt bij het lossen en herladen van spieren en gewrichten, het verminderen van pijn en het verbeteren van de prestaties en het herstel. Omdat spieren niet functioneren in één bewegingsvlak en zich meestal over meerdere gewrichten bevinden, kan de tape de spierfunctie en gewrichtsbeweging nauw nabootsen, waardoor beweging door meerdere vlakken wordt ondersteund. Het aanbrengen van deze tape gebeurt in verkorte positie.

Het verschil tussen kinesiotape en Active tape

De meeste (fysio)therapeuten kennen kinesiotape wel. Kinesiotape is een veelzijdige tape dat wordt ingezet om onder andere pijnbestrijding en blessures tegen te gaan. Deze tape wordt vaak gebruikt als aanvulling van een fysiotherapie behandeling. Dankzij de antiallergische acryl lijmlaag is deze tape huidvriendelijk, activeert de bloed en lymfecirculatie en werkt pijn dempend. Wat wij vaak ook denken is dat kinesiotape ondersteunend werkt maar dit is niet zo. Voor ondersteuning in pezen en gewrichten is de Strapit Active tape ontwikkelt. 

Lees verder
kinesio-vs-active

Probeer het zelf

Ervaar zelf wat Active tape voor jouw patiënten kan betekenen en vraag een proefpakket aan.

Je hebt geen naam ingevoerd
Je hebt geen bedrijfsnaam ingevoerd
Je hebt geen straat ingevoerd
Je hebt geen huisnummer ingevoerd
Je hebt geen postcode ingevoerd
Je hebt geen plaats ingevoerd
Je hebt geen (correct) e-mailadres ingevoerd
Je hebt geen (correct) telefoonnummer ingevoerd

1. Vul het formulier in

Met deze gegevens weten wij jou te bereiken

2. Je ontvangt van ons een bevestiging

Via de mail ontvang je een bevestiging van jouw aanvraag

3. Versturen

Wij versturen het proefpakketje via de post naar je toe

4. Instructie video

Met de bijgeleverde QR code krijg je toegang tot de instructie video en weet jij hoe je de active tape dient aan te brengen

5. Bestellen

Ben je enthousiast? Dan kan je bij ons bestellen. Door de instructievideo's weet jij hoe je deze tape in jouw praktijk kan inzetten

Workshop

Op 17 April 2023 is Paul Haas vanuit Australië naar Nederland gekomen om de Active tape te introduceren aan de Nederlandse fysiotherapeuten. Voor deze gelegenheid hebben wij een workshop georganiseerd. Tijdens deze workshop kregen de fysiotherapeuten uitleg over de tape en hebben zij de mogelijk gehad om zelf met de tape aan de slag te gaan. Hieronder vind je een impressie van deze leuke avond.

workshop-3
workshop
workshop-4
workshop-2

Instructie video's

Naast alle informatie die je op deze pagina kan vinden over Strapit, kan je ook de product video's bekijken via onderstaande button. Op deze manier kan je zelf aan de slag gaan met het tapen van de Strapit tape.

Bekijk de instructie video's
strapit-video1
Active tape producten
open productfilter
Productfilter