Verder winkelen
open productfilter
Productfilter

Massageolie bestellen

Professionele massageolie is onmisbaar in  jouw fysiotherapie praktijk. Massageolie wordt onder andere gebruikt door therapeuten en masseurs, maar ook in de sauna en in de schoonheidssalon wordt er veel gebruik gemaakt van massageolie. Massageolie is van essentieel belang als je gaat masseren. Door gebruik te maken van massageolie zorg je er voor dat de huid soepeler wordt, waardoor het makkelijker te masseren is. Massageolie zorgt voor een aangenamer gevoel voor zowel de patiënt als behandelaar. Wanneer je start met masseren is het goed om de massageolie eerst te verwarmen. Dit doe je door een beetje olie in je handpalmen te nemen en deze goed in elkaar te wrijven.

Massageolie voor elke behandeling

Een massage heeft verschillende doeleinde. Zo wordt het onder andere ingezet om spieren los te masseren maar ook om spieren te laten ontspannen. Massageolie wordt onder andere ingezet bij ontspanningsmassages, sportmassages en in de fysiotherapiepraktijk om de spieren los te masseren. Voor sportmassages kun je specifiek gebruik maken van verwarmende massageolie.

Merken massageolie

In ons assortiment hebben wij de merken Elmed, Chemodis, Révvi en Naqi. Staat het gewenste product er niet tussen, laat ons weten naar welk product je op zoek bent via ons contactformulier, we denken graag met je mee om er voor te zorgen dat wij ook dit artikel kunnen leveren!

massageolie-elmed1
Elmed Massageolie
Bekijk alles over Elmed
chemodol-blauq1
Chemodis massageolie
Bekijk alles over Chemodis
medium-blauw1
NAQI massageolie
Bekijk alles over NAQI
revvi-basis-massage-olie-blauw1
Révvi massageolie
Bekijk alles over Révvi
Soorten massageolie

Massageolie zijn er in allerlei verschillende soorten en kun je onderverdelen in diverse categorieën.

  • Hypoallergene massageolie 
  • Neutrale massageolie 
  • Natuurlijke massageolie

Hypoallergene massageolie

Hypoallergene massageolie wilt zeggen dat de massageolie een kleine kans op allergische reactie uitlokt. Deze massageolie is dus erg geschikt voor patiënten met een gevoelige huid of patiënten die snel kans hebben op een allergische reactie. 

Neutrale massageolie

Net als hypoallergene massageolie heeft ook neutrale massageolie een kleine kans om een allergische reactie uit te lokken. Bij neutrale massageoliën zijn er geen onnodige stoffen toegevoegd. Deze massageolie is ook geheel geurloos.

Natuurlijke massageolie 

Natuurlijke massageolie wordt net als andere massageoliën gemaakt van producten uit de natuur. Deze olie wordt onder andere gehaald uit kruiden, zaden, bloemen en planten en bevat geen toegevoegde stoffen. Deze massageolie voedt de huid maar sluit hem niet af.

massage28
Massageolie in de praktijk

Bij het kiezen van een massageolie is handig om vooraf vast te stellen of je één soort massageolie gaat gebruiken of dat je voor iedere behandeling een andere massageolie wilt gaan gebruiken. Wanneer je kiest om voor één soort te gaan dan is het handig te kiezen voor een product zonder veel toevoegingen zodat een patiënt met bijvoorbeeld een gevoelige huid ook behandelbaar is. In dit geval adviseren wij de Elmed massageolie -of de Chemodol massageolie. Beiden zijn een neutrale massageolie en bij iedere patiënt in te zetten. 

Wil je juist diversiteit in de jouw praktijk dan zijn er verschillende opties:

fysio-massage13
Verpakkingen massageolie

Massageolie is verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Zo is massageolie beschikbaar in een jerrycan van 5 liter, in een flesje van 500ml en flesjes van 250ml. Daarnaast maken wij gebruik van staffelkorting op de massageolie. Zo is het voordeliger wanneer je in een keer een grotere oplage massageolie aanschaft. Hierdoor heb je altijd voldoende massageolie in jouw praktijk, is het duurzamer om alles in een keer te verzenden en profiteer jij van een mooie staffelkorting. 

Top 5 massageolie en lotion

1) Elmed massageolie is niet alleen onze favoriet maar ook die van de fysiotherapeut. Deze massageolie is een hypoallergeen middel en vriendelijk bij iedere huidtype. De massageolie maakt de huid soepel, geeft geen vlekken en is niet geparfumeerd. Daarnaast is de Elmed massageolie gemakkelijk met water af te wassen.

2) Chemodol massageolie is een van de meest gebruikte massageolie onder de fysiotherapeuten. Chemodol heeft goede resorptie-eigenschappen waardoor je optimaal met de huid contact maakt. Deze massageolie is geschikt voor iedere huidtype en maalt de huid soepel. Deze massageolie heeft een neutrale geur en is gemakkelijk met water af te wassen.

3) Naqi massage lotion ultra is de massage lotion voor iedere behandelkamer en is aangewezen voor elke therapeutische massage. De massage lotion heeft een uitstekend glijvermogen waardoor het makkelijk te verdelen is op de huid en het zorgt voor een aangenaam gevoel.

4) Révvi neutrale massageolie is een hypo-allergene massageolie.  De massageolie verzacht en versoepeld de huid. Geschikt voor mensen met (huid-) allergieën. Deze massageolie kan ook gebruikt worden als mengolie met etherische oliën. De massageolie hydrateerd de droge huidzones en voorkomt huid verharding.

5) Révvi neutrale massage lotion is een lotion die de huid soepel en elastisch maakt. Na de massage geeft het het lichaam een onspannen en verlichtend gevoel. De massage lotion heeft als doel het verlichten en ontspannen van het lichaam, versoepelen en hydrateren van de huid en spieren en het zorgt voor een aangename wrijvingsweerstand. Daarnaast werkt de massage lotion langdurig na.

Veel gestelde vragen

Hoe kies ik de juiste massageolie?
Dat is afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Belangrijk is wel om te kijken naar de ingrediënten zodat deze geen irritatie kunnen veroorzaken. Wil je een ontspanningsmassage geven dan werkt een massageolie met een lavendel geur rustgevend. Maar wil je een spiermassage geven dan is deze ontspanning misschien wel helemaal niet nodig.

Geeft massageolie vlekken?
Massageolie kan vlekken veroorzaken  maar vaak zijn deze er uit te wassen. Lukt dit niet de eerste keer maak dan gebruik van vlekverwijderaar.

Heeft massageolie een houdbaarheidsdatum?
Massageolie heeft vaak een houdbaarheidsdatum van 12 maanden maar daar kunnen ook uitzonderingen bij zitten waardoor massageolie langer houdbaar is.

Wat zit er in een massageolie?
Massageolie bestaat uit een basisolie en etherische oliën. 

Waar bestaat de basisolie uit?
Basisolie komt uit noten, zaden of pitten van planten. Het zijn neutrale oliën die etherische oliën aanvullen of verdunnen.

Kan ik een allergische reactie krijgen van massageolie?
Het komt niet heel vaak voor maar het is wel mogelijk. Dit is afhankelijk van de samenstelling van het product en de allergie van de patiënt.

Welke alternatieven zijn er voor massageolie?
Als alternatief  zou je een balsem of lotion kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zoete amandelolie of zonnebloemolie. 

Wat is etherische olie?
Etherische olie is een mengsel van geurstoffen uit planten, bloemen kruiden of vruchten. Dit mengsel wordt uit de volgende natuursoorten gehaald, namelijk: Amandel, Avocado, Abrikozenpit, Blauwzuur, Druivenpit, Jojoba, Macadamianoot, Perzikpit, Sesam, Soja en Zonnebloemolie.

Mocht u massageolie bestellen voor uw fysiopraktijk, dan heeft Electro Medico de juiste producten in het assortiment. Naast massageolie kopen kunt u hier ook al uw andere verbruiksmateriaal, oefenmateriaal en cardioapparatuur kopen.