Verder winkelen

kForce Rehab pack - V3

kForce Rehab pack - V3

{{ printPriceOutPrefix() }}{{ printPriceOut(false) }}
({{ printPriceOut(true) }} excl. btw)
  • vraag vrijblijvende offerte aan
  • Productinformatie
  • Specificaties
  • Stel een vraag
Over kForce Rehab pack - V3

Het kForce Rehab Pack bevat alles wat je nodig hebt om de motivatie van jouw patiënten op te bouwen en betrokkenheid op de lange termijn te garanderen. Het kForce Rehabl Pack is de slimme en gemakkelijke manier om in jouw praktijk van subjectief naar objectief te gaan. Deze toolkit, inclusief de meest veelzijdige apparaten van het gehele Kinvent-assortiment, helpen je om gegevens in het revalidatietraject van jouw patiënt te verwerken.

Het kForce Rehab pack bestaat uit:
- Kforce Push
- kForce Plates
- kForce Grip
- kForce Move
- kForce Bubble
- kForce Pull
- Twin handle

Daarnaast krijg je bij aanschaf van dit pakket een abonnement van 1 jaar op KForce Pro App Premium licentie.

rehab-pack-v3
kForce Push

De kForce-Push is een draagbare spierdynamometer die word gebruikt voor de evaluatie van de spierkracht. Dit apparaat meet de isometrische kracht aan de hand van piekkracht en de gemiddelde kracht van een specifieke spier of spiergroep. Hiermee word de maximale kracht, uithoudingsvermogen en spiersymmetrie inzichtelijk gemaakt. Door het verrichten van de metingen word het verschil aan kracht in beiden lichaamshelften inzichtelijk gemaakt. Op basis van deze gegevens kan er een gerichte training samengesteld worden.

Met de kForce-Push test je de maximale capaciteit van een spier of spiergroep in een specifieke houding. Het maximum komt overeen met 100% van de krachtcapaciteiten. Het is gerelateerd aan een korte en sterke fysieke inspanning en het is zeer nuttig als werkreferentie. Ook heeft het apparaat het vermogen om fysieke inspanning in de loop van de tijd te meten. Dit is gerelateerd aan een lange en aanhoudende inspanning. 

kForce Plates

De kForce Plates zijn twee onafhankelijke elementen die de statische en dynamische balans en kracht kunnen meten, zodat duidelijk wordt hoe het gewicht zowel links als rechts, maar ook van de tenen tot aan de hak verdeeld wordt. De kForce Plates kunnen ingezet worden om de drukverdeling en kracht te meten tijdens verschillende oefeningen en houdingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een squat of counter movement jump. Ook kan je balans door middel van trainingen op de kForce Plates verbeterd worden. Hierdoor  ontwikkel je meer stabiliteit en krijg je hierdoor een betere controle over je lichaam. De kForce Plates kunnen ieder tot een gewicht van 300kg dragen.

De kForce Plates zijn niet alleen geschikt voor het onderlichaam, maar kunnen ook ingezet worden voor het boven lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een push-up. Tijdens het uitvoeren van een push-up kunnen de kForce Plates niet alleen de krachtsverdeling in de armen meten, maar worden ook bijvoorbeeld de drukpunten in de handen vastgesteld.

kForce Grip

De kForce Grip is een 'smart' handdynamometer voor het meten van knijpkracht. Met de Grip kan de maximale knijpkracht en de vermoeidheid na meerdere herhalingen gemeten worden. Deze gegevens worden direct weergegeven en opgeslagen in de app. 

De kForce Grip is uitgerust met elektronische sensoren om realtime biofeedback te geven op een smartphone of tablet via de kForce App. In de app wordt de testdata opgeslagen per persoon en kunnen individueel trainingsdoelen worden vastgesteld. Ook kan met behulp van de rehab gaming spellen gespeeld worden op basis van de testresultaten van de persoon.

De handknijpkracht kan gemeten worden middels de hand dynamometer. De maximale knijpkracht van de hand geeft een redelijke weergave van de algehele spierkracht in het lichaam. De maximale kracht is afhankelijk van het geslacht en leeftijd.

kForce Move

De kForce Move is een digitale hoekmeter. De Move heeft een sensor die het bewegingsbereik van de belangrijkste lichaamsdelen mogelijk maakt. De kForce Move stelt bij elke meting de beginpositie vast en meet vanuit deze positie de range of motion. Dit leidt tot een hoge nauwkeurigheid in de metingen.

De kForce Move is uitgerust met elektronische sensoren om realtime biofeedback te geven op een smartphone of tablet via de kForce App. In de app wordt de testdata opgeslagen per persoon en kunnen individueel trainingsdoelen worden vastgesteld. Ook kan met behulp van de rehab gaming spellen gespeeld worden op basis van de testresultaten van de persoon.

kForce Bubble

De kForce Bubble is een pneumatische sensor, waarmee kracht kan worden gemeten via een opblaasbaar item, zoals een bal. De kForce Bubble meet het drukverschil wat ontstaat wanneer een opblaasbaar item ingedrukt wordt. De Bubble wordt verbonden met een opblaasbaar product doormiddel van de naald in het ventiel.

Door deze slimme vorm van meten, kan je uitgebreid aan de slag met diverse metingen die je direct van biofeedback voorzien. Hierin meegenomen dat simpele testen die normaliter op gevoel gaan, nu meetbaar gemaakt kunnen worden.

De kForce Bubble is uitgerust met elektronische sensoren om realtime biofeedback te geven op een smartphone of tablet via de kForce App. In de app wordt de testdata opgeslagen per persoon en kunnen individueel trainingsdoelen worden vastgesteld. Ook kan met behulp van de rehab gaming spellen gespeeld worden op basis van de testresultaten van de persoon.

kForce Pull

De kForce-Pull is een dynamometer waarmee de trekkracht gemeten kan worden. De Pull meet de isometrische kracht, geeft realtime biofeedback en is gemakkelijk te bevestigen aan verschillende objecten zoals een behandeltafel, wandrek of krachttoestel. Met deze KFORCE-Pull is het mogelijk om met verschillende lichaamsdelen de trekkracht te meten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bicep curl of een leg extension. 

De resultaten zijn gerelateerd aan een korte en sterke fysieke inspanning en het is zeer nuttig als werkreferentie. De meest relevante gemeten parameter is de krachtpiek.

twin-handle1
Twin Handle

Met de Twin Handle wordt het hanteren van de K-Push een stuk gemakkelijker. De Twin Handle is een accessoire die je kan gebruiken bij de kForce Push. Het is ideaal voor metingen waarbij een stabiele en gecontroleerde grip met beide handen vereist is. Hierdoor kan je druk uitoefenen op de patiënt en de patiënt kan hierdoor tegendruk gaan geven. Dankzij de Twin Handle wordt het gebruik van een handdynamometer nog nooit zo makkelijk geweest.

Wil je meer weten over Kinvent? Bekijk dan onze merkenpagina of plan een instructie bij jou op locatie.

Kinvent instructie aanvragen
Bekijk ons volledig assortiment

Naast de kForce Rehab pack - V3 hebben wij nog meer mogelijkheden in dynamometers en relevante benodigdheden.
Meer weten of advies nodig? Stel je vraag hieronder of neem contact met ons op.

Specificaties
  • Artikelnummer150-KF-RP-V3
  • CategorieMeten en Testen - Dynamometers
  • MerkK-Invent
Stel een vraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op via de e-mail of telefoon. We gebruiken je informatie alleen om met jou in contact te komen.

Je hebt geen naam ingevoerd
Je hebt geen (correct) e-mailadres ingevoerd
Je hebt geen (correct) telefoonnummer ingevoerd
Je hebt geen vraag ingevoerd
calltoaction3

Liever persoonlijk contact? Geen enkel probleem!