Verder winkelen

Blue monday

Blue monday wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Dit komt waarschijnlijk doordat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Deze deprimerende dag geld voor ons niet, blauw is namelijk een van onze favoriete kleuren.

blue-monday-blues
ontstaan1

Oorsprong

De term blue Monday is afgeleid van het Engelse begrip “feeling blue” wat somber, deprimerend betekent. De kleur blauw was vroeger ook gelinkt aan het rouwen op een schip. Wanneer een schip iemand van zijn teamleden verloor dan werd er een blauwe band op het schip geschilderd als teken van rouw. Zo toonde zij bij thuiskomt aan dat ze aan het rouwen waren.

Onze favoriete kleur

Blauw is echter voor ons een van onze favoriete kleuren. Blauw is de kleur van de lucht en de zee. Het wordt vaak geassocieerd met diepte en stabiliteit. Het symboliseert vertrouwen, loyaliteit, wijsheid, zelfverzekerdheid, intelligentie, geloof, waarheid en de hemel. Blauw wordt beschouwd als gunstig voor de geest en het lichaam. Veel van deze betekenissen duiden aan waar wij voor staan. 

blue-monday-blog2

Meer weten over ons blue monday pakket?

Wil je meer weten over ons blue monday pakket? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Ben je op zoek naar andere producten neem dan ook eens een kijkje in onze fysio webshop.

Fysio Webshop
Contact opnemen

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: