Verder winkelen

Emotion Fitness

Emotion Fitness is al meer dan 30 jaar actief in de medische markt met hoogwaardige zelf ontworpen producten voor onder andere de fysiotherapie. Bij Emotion Fitness Apparatuur leveren ze ook bijbehorende software zoals visualisering van de oefeningen, gecombineerde trainer- en klant pc’s, afsprakenbeheer, resultatenpresentaties, revalidatieplannen en nog veel meer. Fysio apparaten van Emotion Fitness zijn te kopen via onze webshop. Weet u niet precies welke producten voor u de beste oplossing geven? Wij geven u een vrijblijvend advies.

Shop Emotion Fitness
Fysio Webshop
emotion-fitness-contentblok-electro-medico1

Emotion Fitness producten en diensten

Wij bieden de volgende producten en diensten voor het merk Emotion Fitness:

Shop Emotion Fitness
emotion-fitness
fysiotherapie-nieuwegein-zuid-emotion-600-ergometerfiets-3

Emotion Fitness

De meeste bekende en gebruikte Emotion Fitness apparaten zijn:

Emotion Fitness producten lenen zich bij uitstek voor de professionele gebruiker zoals een fysiotherapie praktijk en haar eindgebruikers.

 

Shop Emotion Fitness
900-lijn-1

De Emotion 900 lijn

In 2022 presenteerd Emotion Fitness de nieuwe cardiolijn die veel technische innovaties bevat, zowel op gebied van hardware als software. Hoewel de mechanische veranderingen in wezen apparaatspecifiek zijn, wordt de nieuwe monitor op alle lijnen gebruikt.

De meest opvallende verandering is de monitor met full-colour TFT-touchscreen. Het display is onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Dit betekent dat alle apparaten, met uitzondering van de loopbanden, met de meeste beschikbare opties zonder externe stroomaansluiting kunnen worden gebruikt. De elektriciteit die door de eigen beweging op het trainingsapparaat wordt geproduceerd, wordt eerst gebruikt om de monitor van stroom te voorzien. Het eventuele overschot laadt een condensator op, zodat volgende gebruikers hun trainingsparameters kunnen invoeren zonder eerst te trappen. Daarnaast kan een mobiel apparaat ook draadloos worden opgeladen via een ingebouwde Qi-lader zonder enige stekkerverbinding.

cardio-900-lijn-1

Het capacitieve 7''-aanraakscherm overtuigt met een verscheidenheid aan weergaven en verbeterde visualisaties. Op de ergometer, ligfiets en crosstrainer, is een weergave van de krachtverdeling tussen de twee lichaamszijden, ook wel de Motion Balance Light-systeem genoemd standaard aanwezig.

Het optionele programmapakket breidt de 3 standaard trainingsprogramma’s uit met diverse intelligente add-ons zoals isokinetische training, intervallen, tests op de fietsergometer, programmageheugen en volledige functionaliteit van het bewegingsbalanssysteem voor fietsen. Het bewegingsbalanssysteem voegt ook de spellen voor bepaalde producten toe.

Minder zichtbaar, maar belangrijk in de dagelijkse trainingsroutine van vandaag, is de connectiviteit van de nieuwe besturingseenheid, waar tijdens de ontwikkeling van de console veel aandacht aan is besteed. Hier is zowel RFID-identificatie als NFC- en barcode-identificatie mogelijk. Net als identificatie kan de gegevensoverdracht naar de trainingscontrolesystemen op verschillende manieren plaatsvinden, waardoor de apparaten eenvoudig draadloos kunnen worden geïmplementeerd. Eén van de nieuwe verbindingsmogelijkheden is het aansluiten op een smartphone of tablet, die gegevens kan uitwisselen met een database of via een app.

Emotion Fitness producten
open productfilter
Productfilter