Verder winkelen

Deep Oscillation Evident Clinics

Deep Oscillation Evident Clinics

{{ printPriceOutPrefix() }}{{ printPriceOut(false) }}
({{ printPriceOut(true) }} excl. btw)
 • vraag vrijblijvende offerte aan
 • Productinformatie
 • Specificaties
 • Stel een vraag
Over Deep Oscillation Evident Clinics

De Deep Oscillation Evident Clinics is het vaste model, met hierop standaard vele voorgeprogrammeerde indicaties, begeleid met een video. Naast deze indicaties is er ook de mogelijkheid om zelf een indicatie in te stellen, waardoor de therapeut de meest ideale volgorde kan bepalen. De Deep Oscillation Evident Clinics is geschikt voor het behandelen van onder andere: Fibrose, lymfodeem, mastopathie, oedeem, febromyalgie-syndroo, osteosynthese en stimuleert het de wondgenezing. Hiermee kan je met de Evident Clinics de meeste toepassingsgebieden behandelen in tegenstelling tot de overige modellen.

deep-oscillation-evident
zonder-titel-1200-x-800-px
De Deep Oscillation Evident

In tegenstelling tot externe mechanische therapieën, zoals trillingen, ontstaat de therapeutische kracht van Deep Oscillation® rechtstreeks in het weefsel zelf en dringt door tot in alle dieptelagen van het weefsel. Deep Oscillation® is daardoor bijzonder mild en vormt een ongeëvenaard alternatief voor behandeling bij recente trauma's, postoperatieve situaties, acute pijn en voor de behandeling van open wonden.

Dankzij het draai- en kantelbare monitorscharnier kan je moeiteloos de optimale schermuitlijning instellen, ongeacht de zitpositie. Begin direct met de therapie - kies uit programma's in het geheugen of vind snel de juiste behandeling via de intelligente filterfuncties van de indicatielijst, die kunnen worden gefilterd op lichaamsregio of alfabet. Het systeem biedt uitgebreide informatie over de therapie, inclusief doseringssuggesties en gedetailleerde toepassingsvideo's om de behandeling te illustreren. Dit alles is toegankelijk met slechts één druk op de knop, zelfs tijdens de behandeling.

De toepassingsgebieden van de Deep Oscillation® Evident Clinics

De Deep Oscillation Evident Clinics biedt een veelzijdige oplossing met diverse toepassingsgebieden. Dit geavanceerde apparaat is ontworpen om effectieve behandelingen te bieden voor verschillende behoeften in de esthetische wereld. Hiermee kunnen de volgende toepassingen met succes worden aangepakt:

 • Versnellingsletsel: Deep Oscillation kan effectief worden toegepast bij de behandeling van versnellingsletsel, waarbij het helpt bij het verminderen van pijn en het versnellen van het herstelproces. Het bevordert de doorbloeding en verlicht spierspanning.
 • Endoprothese, postoperatief: Na een endoprotheseoperatie kan Deep Oscillation worden gebruikt om zwelling en ontsteking te verminderen, pijn te verlichten en het genezingsproces te versnellen.
 • Fibrose: Deep Oscillation is gunstig voor patiënten met fibrose, omdat het helpt bij het verzachten van littekenweefsel, het bevorderen van lymfedrainage en het verbeteren van de mobiliteit.
 • Lumbalgie: Voor mensen met lumbalgie, ofwel lage rugpijn, kan Deep Oscillation verlichting bieden door spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.
 • Lymfoedeem, borst: Deep Oscillation is effectief gebleken bij de behandeling van lymfoedeem in de borstregio, waarbij het helpt om lymfevocht af te voeren en zwelling te verminderen.
 • Mastopathie: Bij mastopathie kan Deep Oscillation worden ingezet om ongemak te verminderen en de gezondheid van borstweefsel te ondersteunen.
 • Verbranding: Deep Oscillation kan worden gebruikt om verlichting te bieden aan patiënten met brandwonden, waarbij het helpt bij het verminderen van pijn en ontsteking, en het bevorderen van een snellere genezing.
 • Oedeem: Of het nu gaat om oedeem in de ledematen of elders, Deep Oscillation kan helpen bij het verminderen van vochtophoping en het herstel van normale weefselcondities.
 • CRPS stadium I en II: Bij Complex Regionaal Pijnsyndroom (CRPS) in stadium I en II kan Deep Oscillation pijnverlichting bieden en de functie van het aangetaste lichaamsdeel verbeteren.
 • Fibromyalgiesyndroom: Deep Oscillation kan de pijn en stijfheid die gepaard gaan met fibromyalgiesyndroom verminderen, waardoor de levenskwaliteit van de patiënt wordt verbeterd.
 • Contractuur: Deep Oscillation kan worden ingezet om spiercontracturen te verminderen en de bewegingsvrijheid te herstellen.
 • Lymfoedeem, arm: Net zoals bij lymfoedeem in de borst, kan Deep Oscillation helpen bij het beheren van lymfoedeem in de arm, wat vaak voorkomt na borstkankerbehandeling.
 • Borstkanker - vanaf dag 1 na de operatie: Direct na een borstkankeroperatie kan Deep Oscillation worden gebruikt om zwelling te verminderen, pijn te beheersen en het herstel te versnellen.
 • Osteosynthese, postoperatief: Na een osteosyntheseoperatie kan Deep Oscillation worden ingezet om het herstelproces te ondersteunen en de patiënt sneller terug te brengen naar normale activiteit.
 • Wondgenezingstoornissen: Deep Oscillation kan wondgenezing bevorderen door de doorbloeding te verbeteren en ontstekingen te verminderen, wat vooral gunstig is bij moeilijk genezende wonden.

 

 

In al deze toepassingsgebieden biedt Deep Oscillation een veelzijdige en effectieve benadering voor esthetische en therapeutische behandelingen. Het apparaat is ontworpen om patiënten te helpen bij het bereiken van hun specifieke behoeften en doelen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Algemene functies

Ontdek de voordelen van de geavanceerde apparatuur met een reeks indrukwekkende functies. De therapieapparaten combineren een intuïtieve bediening via touchscreen met de vertrouwde PHYSIOMED enkele-knopbediening voor een perfecte gebruikservaring. Met een helder 8-inch kleurenscherm en een flexibel draai- en kantelbaar schermgewricht kan je altijd genieten van de optimale schermweergave. Je hebt de volledige controle over alle therapieparameters en timers, waardoor je snel en gemakkelijk kunt beginnen met de behandeling. Je kan direct starten, toegang krijgen tot opgeslagen programma's of de indicatie-index gebruiken voor een naadloze start van de therapie.

De intelligente filterfuncties helpen je bij het vinden van de juiste behandeling door de indicatielijst te sorteren op lichaamsgebied of alfabet. Naast het apparaat krijg je uitgebreide therapie-informatie, doseringsaanbevelingen en gedetailleerde toepassingsvideo's die zelfs tijdens de behandeling met slechts één druk op de knop kunnen worden bekeken. Met de patiëntendatabase kan je gegevens opslaan voor wel 100 patiënten, waarbij je tot 5 niveaus per patiënt kan registreren en combineren tot een efficiënte behandelingsreeks. De multifunctionele intensiteitsregelaars bieden comfortabele intensiteitsaanpassing en snelle overschakeling tussen kanalen.

do-hamatom
Therapie informatie

Deep Oscillation® is een unieke en gepatenteerde therapeutische techniek. Door gebruik te maken van elektrostatische aantrekking en wrijving, brengen impulsen het behandelde weefsel in aangename vibraties met een diepgaand biologisch effect. In tegenstelling tot andere behandelingsvormen zijn deze trillingen uiterst zacht en dringen ze diep door in alle weefselcomponenten (huid, geleidend weefsel, onderhuids vetweefsel, spieren, bloedvaten en lymfevaten). De volgende fysiologische effecten van de behandeling met Deep Oscillation® zijn klinisch gedocumenteerd:

 • Pijnvermindering
 • Ontstekingsremmende werking
 • Opname van oedeem
 • Bevordering van wondgenezing
 • Antifibrotisch effect
 • Verbetering van de trofiek (voedingstoestand)
 • Vermindering van huidroodheid
 • Ontgifting
 • Verbetering van de weefselkwaliteit
do-kontraktur
Toelichting therapie informatie

Tijdens de therapie houdt de patiënt een titanium contactelement losjes tussen de vingers. Onder de handschoenen van de therapeut of met de handapplicator, die cirkelvormig over het weefsel wordt bewogen, ontstaat het aangename therapeutische effect van diepe trilling. DEEP OSCILLATION® is bijzonder geschikt voor de volgende toepassingen vanwege zijn niet-invasieve, niet-traumatische en zeer effectieve benadering:

Pre- en Postoperatieve Therapie - Met Deep Oscillation® kunnen hematomen, zwellingen en oedeem voor en na de operatie aanzienlijk sneller worden verminderd dan met conventionele therapieën. Door het extreem vroege gebruik worden lokale ontstekingsprocessen geremd en wondgenezing gestimuleerd, waardoor pijn duurzaam wordt verminderd. De kwaliteit van littekens verbetert. Deep Oscillation® wordt daarom vaak routinematig gebruikt als adjuvante postoperatieve therapie, bijvoorbeeld in de oncologie, neurologie en traumatologie. Vanwege zijn uiterst zachte therapeutische werking wordt Deep Oscillation® beschouwd als de "eerstelijns" therapie, onder andere na mastectomie, osteosynthese, endoprothesen en keizersnede.

Lymfoedeem - Het gebruik van Deep Oscillation® resulteert in een vermindering van het volume bij zowel primaire als secundaire lymfoedemen. Ook bij lip-oedeem wordt de therapie steeds vaker en met succes toegepast. Deep Oscillation® heeft een preventieve en antifibrotische werking: met name beginnende fibrose kan effectief worden behandeld. Verschillende parameters met betrekking tot de huidkwaliteit worden aanzienlijk verbeterd.

Mechanisch Trauma en Overbelastingsletsels - Bij mechanische trauma's en overbelastingsletsels heeft Deep Oscillation® direct een oedeemverminderend en pijnverlagend effect, wat vervolgens leidt tot pijnvrije zelfmobilisatie en zo vroegtijdige actieve beweging mogelijk maakt. Voor sporters betekent dit een eerdere start van actieve therapieën en training, voor "normale patiënten" een snellere terugkeer naar dagelijkse activiteiten.

Secundaire Wondgenezing - Deep Oscillatrion® wordt steeds vaker gebruikt bij secundaire wondgenezing, helaas vaak pas als laatste redmiddel. Deep Oscillation® is een efficiënte adjuvante behandeloptie voor zowel wondgenezingstoornissen na operaties als bij diabetische wonden, evenals bij oedeemgerelateerde secundaire wondgenezing.

Brandwonden - Bij tweedegraads brandwonden resulteert het gebruik van Deep Oscillation® in aanzienlijk versnelde en verbeterde wondgenezing.

Chronische Pijnklachten - Bij indicaties die gepaard gaan met chronische pijn, zoals bijvoorbeeld het fibromyalgiesyndroom of het syndroom van Sudeck, heeft Deep Oscillation® een duurzaam pijnverlagend effect op de intensiteit en kwaliteit van de pijn, wat vaak leidt tot een vermindering van medicijngebruik. De behandeling bevordert in hoge mate beweging, vermindert spierstijfheid en beperkingen in de dagelijkse activiteiten, en heeft een positief effect op vermoeidheid, angst en depressie.

Neurorevalidatie - In de revalidatie na een beroerte wordt Deep Oscillation® gebruikt om de trofiek (voedingstoestand) van halfzijdig verlamde lichaamsdelen te verbeteren en spasmen in aangetaste gebieden te verminderen, zelfs tot aan lymfedrainage, bijvoorbeeld om zwelling in het hoofdgebied te verminderen. Bij kinderen met cerebrale parese en tetraplegie wordt de therapie ook zeer succesvol toegepast voor spasmevermindering, evenals voor de behandeling van darmobstipatie.

Bekijk ons volledig assortiment

Naast de Deep Oscillation Evident Clinics hebben wij nog meer mogelijkheden in deep oscillation en relevante benodigdheden.
Meer weten of advies nodig? Stel je vraag hieronder of neem contact met ons op.

Specificaties
 • Artikelnummer181-DOE-EVI-CLI
 • CategorieFysiotechniek - Deep Oscillation
 • MerkPhysiomed
 • ModelClinics
 • Lengte26 cm
 • Breedte32 cm
 • Hoogte37 cm
 • Gewicht6,2 kg
 • Op voorraadNee
Stel een vraag

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op via de e-mail of telefoon. We gebruiken je informatie alleen om met jou in contact te komen.

Je hebt geen naam ingevoerd
Je hebt geen (correct) e-mailadres ingevoerd
Je hebt geen (correct) telefoonnummer ingevoerd
Je hebt geen vraag ingevoerd
calltoaction4

Liever persoonlijk contact? Geen enkel probleem!