Verder winkelen

Het onderhouden van jouw roeitrainer

Het onderhouden van jouw roeitrainer is essentieel om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft en veilig gebruikt kan worden. Het voorkomen van kleine defecten en het tijdig vervangen van versleten onderdelen zal ervoor zorgen dat jouw roeitrainer langer meegaat. Goed onderhouden fysiotherapie materialen functioneren namelijk beter. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat alle onderdelen correct werken en in goede staat verkeren. Door ervoor te zorgen dat jouw apparatuur en materialen in topconditie zijn, kun je de beste zorg en resultaten aan jouw patiënten bieden. Op deze pagina lees je hoe jij jouw roeitrainer het beste kan onderhouden.

Hygiëne

Maak de roeitrainer regelmatig schoon om stof, zweet en vuil te verwijderen. De rail waar de zitting over beweegt, is een belangrijk onderdeel van de roeitrainer. Controleer regelmatig de rail op vuil en stof. Zorg ervoor dat de zitting soepel over de rail glijdt. Reinig de roeitrainer en rail met een zachte of vochtige doek om de oppervlakken af te vegen. Indien nodig kun je de rail smeren met een smeermiddel.

Hoe behoud ik mijn roeitrainer in topconditie

Controleer regelmatig de belangrijkste onderdelen van de roeitrainer, zoals het display, de pedalen, de riemen en de handgrepen. Zorg ervoor dat alles goed vastzit en goed functioneert. Als je losse onderdelen of versleten onderdelen opmerkt, neem dan contact met ons op.

Heb je een roeiapparaat met een water weerstandssysteem voeg dan eens per kwartaal een chloortabletje toe aan de waterbak hiermee voorkom je groene aanslag.

Producten voor mijn roeitrainer