Verder winkelen

Het onderhouden van jouw ergometer

Het onderhouden van jouw ergometer is essentieel om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft en veilig gebruikt kan worden. Het voorkomen van kleine defecten en het tijdig vervangen van versleten onderdelen zal ervoor zorgen dat jouw ergometer langer meegaat. Goed onderhouden fysiotherapie materialen functioneren namelijk beter. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat alle onderdelen correct werken en in goede staat verkeren. Door ervoor te zorgen dat jouw apparatuur en materialen in topconditie zijn, kun je de beste zorg en resultaten aan jouw patiënten bieden. Op deze pagina lees je hoe jij jouw ergometer het beste kan onderhouden.

Hygiëne

Het is belangrijk om jouw ergometer goed te onderhouden. Maak de ergometer regelmatig schoon om stof, zweet en vuil te verwijderen. Gebruik een zachte doek of een vochtige doek om de oppervlakken af te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen die de materialen kunnen beschadigen. 

Hoe behoud ik mijn ergometer in topconditie

Controleer regelmatig de belangrijkste onderdelen van de ergometer, zoals de pedalen, de zitting, de handgrepen en de riemen. Als je ergometer een riemmechanisme heeft, controleer dan regelmatig of de riem goed is gespannen. Een te losse riem kan slippen, terwijl een te strakke riem de beweging kan belemmeren.

Zorg ervoor dat alles goed vastzit en goed werkt. Als je losse onderdelen of versleten onderdelen opmerkt, neem dan contact op met ons zodat wij deze kunnen repareren of vervangen.

Producten voor mijn ergometer

praktiseptt1
Praktisept
lees meer
elmed-mini-rol
Elmed mini rol
Lees meer