Verder winkelen

Curetape

Fysiotape is ook wel beter bekend als curetape. Curetape vindt zijn oorsprong in Japan, waar in de jaren 1970 Dr. Kenzo Kase, een chiropractor en acupuncturist, op zoek was naar een effectieve manier om spieren en gewrichten te ondersteunen en te herstellen. Zijn doel was om een behandeling te ontwikkelen die niet alleen pijnverlichting bood, maar ook de mobiliteit van patiënten bevorderde.

Dr. Kase ontwikkelde Curetape met als basisprincipe het imiteren van de elasticiteit van de menselijke huid. Hij geloofde dat als de tape op de juiste manier werd aangebracht, het kon helpen om de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te bevorderen. Hij noemde zijn creatie "kinesiologische tape." Naast de gebruikelijke curetape biedt Fysiotape ook VetkinTape, FASCIQ® en Crosslinq aan.

Fysio Webshop
curetape-classic
Kinesiotape classic
Lees hier meer over kinesiotape classic
curetape-giant
Kinesiotape Sport
Lees hier meer over kinesiotape Giant
curetape-giantt
Kinesiotape Giant
Lees hier meer over kinesiotape Giant
curetape-punch
Kinesiotape Punch
Lees hier meer over Kinesiotape Punch

Kinesiotape Classic

De kinesiotape van CureTape is een veelzijdige tape dat wordt ingezet om onder andere pijnbestrijding en blessures tegen te gaan. Deze tape wordt vaak gebruikt in de fysiotherapiepraktijk. CureTape is een elastische therapeutische tape met een hypoallergene acryl kleeflaag. De tape heeft een hechtingstijd van 4-7 dagen. De hechting van de tape kan worden beïnvloed door de huidtype, plek waar de tape is aangebracht en de omgevingstemperatuur. Daarnaast is de tape van CureTape waterbestendig, hierdoor kan je er gemakkelijk mee douchen of zwemmen. De tape van CureTape is huidvriendelijk en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De CureTape Classic is de meest gebruikte kinesiotape bij blessures en klachten. De tape is gemaakt van elastisch, ademend katoen. Dankzij de antiallergische acryl lijmlaag is deze tape huidvriendelijk, activeert de bloed en lymfecirculatie, geeft ondersteuning bij blessures en werkt pijn dempend. 

kinesiotape5
tapen8

Kinseiotape Sport

De CureTape Sports Giant kinesiotape is een elastische tape gemaakt van viscose met 25% meer kleefkracht dan de normale kinesiotape dankzij de betere hypoallergene acryl lijmlaag. Deze tape is de perfecte keuze voor sport gerelateerde klachten en blessures. Daarnaast ook uitermate geschikt voor plekken waarbij meer kleefkracht gewenst is zoals handen en voeten. Ook voor preventief gebruik tijdens sport wordt vaak gekozen voor de Sports variant. Doordat CureTape Sports gemaakt is van viscose droogt deze ook sneller. Viscose draagt net zo prettig als katoen, voelt gladder en soepeler aan en is gemakkelijk aan te brengen. Daarnaast is deze tape latexvrij. Deze tape wordt geleverd op een grote rol zodat je voldoende voorraad hebt in jouw praktijk. Daarnaast is deze tape een toevoeging voor jouw fysiotherapiepraktijk omdat deze tape beter blijft plakken dan de classic tape. 

Kinesiotape Giant

De Giant kinesiotape van CureTape is een veelzijdige tape dat wordt ingezet om onder andere pijnbestrijding en blessures tegen te gaan. Deze tape wordt geleverd op een grote rol zodat je voldoende voorraad hebt in jouw praktijk. CureTape is een elastische therapeutische tape met een hypoallergene acryl kleeflaag. De tape heeft een hechtingstijd van 4-7 dagen. De hechting van de tape kan worden beïnvloed door de huidtype, plek waar de tape is aangebracht en de omgevingstemperatuur. Daarnaast is de tape van CureTape waterbestendig, hierdoor kan je er gemakkelijk mee douchen of zwemmen. De tape van CureTape is huidvriendelijk en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De CureTape Classic is de meest gebruikte kinesiotape bij blessures en klachten. De tape is gemaakt van elastisch, ademend katoen. Dankzij de antiallergische acryl lijmlaag is deze tape huidvriendelijk, activeert de bloed en lymfecirculatie, geeft ondersteuning bij blessures en werkt pijn dempend.

kinesiotape-enkel1
curetape-punch-content

Kinesiotape Punch

De CureTape Punch is een katoenen elastische tape met een uniek gatenpatroon, waardoor er via de huid meer invloed op de fascie wordt uitgeoefend. De tape is gemaakt van katoen en heeft een hypoallergene acryl kleeflaag. De meest speciale variant op de bekende CureTape Classic is de gepatenteerde CureTape Punch. Door het unieke gatenpatroon heeft deze tape een grotere stretchcapaciteit en is de werkrichting driedimensionaal. De huid en fascia ontvangen veel meer signalen door de drukverschillen die ontstaan rondom het gatenpatroon. Tevens heeft de huid meer mogelijkheid om te ventileren. Deze tape is een toevoeging voor jouw fysiotherapiepraktijk. 

Vragen of advies nodig?

Heb jij een vraag? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Je hebt geen naam ingevoerd
Je hebt geen bedrijfsnaam ingevoerd
Je hebt geen (correct) e-mailadres ingevoerd
Je hebt geen (correct) telefoonnummer ingevoerd

1. Stel jouw vraag

Stel jouw vraag via ons formulier. Je hoeft hiervoor nog geen klant te zijn bij Electro Medico.

2. Wij nemen contact op

Wij nemen zo snel mogelijk contact op om jouw vraag te beantwoorden.

Curetape producten
open productfilter
Productfilter