Verder winkelen

BoBo Balance

BoBo balance is dé naam als het gaat om het verbeteren van je balans en coördinatie. Dit innovatieve merk heeft de missie om mensen van alle leeftijden te helpen hun fysieke prestaties te verbeteren en een actieve, gezonde levensstijl te omarmen. Of je nu een atleet bent die zijn vaardigheden wil aanscherpen, een herstellende patiënt bent die zijn mobiliteit wil vergroten, of gewoon op zoek bent naar een leuke en effectieve manier om in beweging te blijven, Bobo Balance heeft de oplossing.

BoBo Balance is in 2015 opgericht door twee fysiotherapeuten. Ze waren namelijk op zoek naar een manier om hun patiënten gemotiveerd te houden. Geïnspireerd door de uitdrukking Progress Through Play, creëerde BoBo een innovatief apparaat dat fysiotherapie, fitness en balanstraining in de moderne wereld bracht. Door traditionele trainingsproducten om te zetten in slimme, integratieve en interactieve trainingsplatforms, maken de producten van BoBo de trainingen veel uitdagender, boeiender en leuker, en motiveren ze patiënten om door te gaan met hun trainingsprogramma's.

Fysio Webshop
bobo-1

De voordelen van BoBo Balance

Bobo Balance heeft zichzelf bewezen als een betrouwbare partner voor het verbeteren van evenwicht en coördinatie door middel van zijn innovatieve producten en programma's. Maar waarom kiezen voor BoBo Balance?

Verbetering van de balans

Een van de belangrijkste voordelen van BoBo balance is de verbetering van de balansvaardigheden. Door de bal op de houder te balanceren, worden de spieren in de benen en de kern van het lichaam versterkt. Dit helpt om een betere lichaamsbalans te ontwikkelen, wat nuttig is in verschillende sporten en activiteiten.

Ontwikkeling van coördinatie

BoBo balance helpt ook bij de ontwikkeling van de coördinatievaardigheden. Het spel vereist dat je je lichaam in balans moet houden terwijl de bal gemanipuleerd wordt. Dit vereist nauwkeurige bewegingen en oog-handcoördinatie. Door regelmatig te spelen, kan je je coördinatie verbeteren en je algehele motorische vaardigheden versterken.

Stimulatie van de hersenen

Het spelen van BoBo balance stimuleert ook de hersenen. Het vereist concentratie en focus om de bal op de houder te houden terwijl je verschillende bewegingen maakt. Dit helpt je om cognitieve vaardigheden, zoals aandacht en ruimtelijk inzicht, te ontwikkelen. Bovendien kan het spel ook het probleemoplossend vermogen vergroten, omdat je strategieën moet bedenken om de bal in evenwicht te houden.

BoBo Balance in gebruik

Thuisgebruik

BoBo balance kan thuis worden gebruikt als een leuke en actieve bezigheid. Het kan zowel binnen als buiten worden ingezet, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Door regelmatig met het BoBo board te trainen kan je je balans en coördinatie verbeteren.

Therapeutische toepassingen

BoBo balance kan ook worden gebruikt in therapeutische settings. Het spel is nuttig tijdens de revalidatie na een blessure of operatie. Het helpt bij het herstellen van de balans en het versterken van de spieren. Bovendien kan het ook worden gebruikt als een hulpmiddel voor patiënten met motorische problemen om hun motorische vaardigheden te verbeteren.

Scholen en kinderdagverblijven

Scholen en kinderdagverblijven kunnen BoBo balance opnemen in hun lichamelijke opvoedingsprogramma's. Het spel kan worden gebruikt als een onderdeel van bewegingsactiviteiten en kan helpen om kinderen actief te houden tijdens speeltijd. Bovendien kan het spelen van BoBo balance in groepsverband ook sociale interactie en samenwerking bevorderen.

De verschillende mogelijkheden

BoBo home Balansboard

Het BoBo Home Balansboard is een specifiek type balansbord dat is ontworpen voor thuisgebruik. Het is een eenvoudig en effectief hulpmiddel waarmee je je balans, coördinatie en motorische vaardigheden kan verbeteren, terwijl je plezier hebt. Het board is inzetbaar met het bijgeleverde balanskussen maar is ook op andere balanskussens te plaatsen. Met de sensor wordt een bluetooth verbinding opzet met de gratis BoBo app. In deze app zitten meer dan 10 spellen en trainingsprogramma's om aan jouw balans te werken.

BoBo pro 2.0

De BoBo PRO 2.0 bied effectieve trainingen en motiveerd patiënten met leuke en interessante oefengames geschikt voor ieder niveau. Met de BoBo PRO 2.0 train je je stabiliteit maar ook je flexibiliteit. De veelgebruikte oefeningen en hulpmiddelen voor de fysiotherapie worden omgezet in een interactieve ervaring om het revalidatieprocess te bevorderen. Meet eenvoudig de voortgang en resultaten en volg de kwaliteit en kwnatiteit an bewegingen. Om de resultaten inzichtbaar te maken word er bluetooth verbinding gemaakt met een smartphone of tablet. Deze resultaten zijn zichtbaar in de BoBo app. In de app kun je kiezen uit verschillende trainingsprogramma's en 14 verschillende balansspellen.

BoBo Motion

De BoBo Motion is een draagbare bewegingssensor die nauwkeurige gewrichtsmetingen vast legt. De 3 riemen van verschillende lengtes maakt het mogelijk dat je hem op verschillende plaatsen kan dragen. Met de BoBo Motion meet en train je je flexibiliteit en range of motion. Via de BoBo App kies je een trainingsoefening of spel. De resultaten worden in de app weer gegeven. De BoBo Motion staat doormiddel van bluetooth in verbinding met de app. Deze app is te downloaden op iedere iOs of Android apparaat.

BoBo balance producten
open productfilter
Productfilter