Verder winkelen

Deep Oscillation en lactatiekundige

Borstvoeding kan een uitdagende ervaring zijn voor veel moeders, vooral in de vroege stadia van postpartum herstel. Vrouwen kunnen als complicatie te maken krijgen met pijnlijke borsten, pathologische stuwing en ander ongemak. Gelukkig zijn er innovatieve therapieën beschikbaar die kunnen helpen bij het verlichten van deze symptomen en het bevorderen van genezing. Een van deze therapieën is Deep Oscillation therapie, een niet-invasieve behandeling die lage frequentie vibraties gebruikt om de lymfestroom te stimuleren en genezing te bevorderen.

In deze pagina zullen we de voordelen van Deep Oscillation therapie voor lacatiekundige verder omschrijven. We zullen bespreken hoe deze therapie werkt, wat te verwachten tijdens een sessie en hoe het, het postpartum herstel en lactatie-ervaring kan verbeteren.

Samenwerking met lactatiekundige

Omdat Electro Medico zich voornamelijk richt op de fysiotherapie, zijn wij een samenwerking met Patricia Knook aangegaan. Als gecertificeerd lactatiekundige IBCLC/NLG en eigenaar van Lactatiekundige Praktijk Haarlemmermeer, helpt Patricia moeders met het geven van borstvoeding en het voorkomen van complicaties. Naast haar werk in de praktijk, is ze ook coördinerend klinisch lactatiekundig consulent in het Amsterdam UMC. Hier werkt Patrica op verschillende afdelingen voor moeders en baby's. Ook werkt Patricia als coördinator voor het NCLO en is ze vicevoorzitter van de VSBB. Voor diverse verloskundige praktijken in de gemeente Haarlemmermeer verzorgt Patricia voedingsvoorlichtingsmiddagen. 

Patricia werkt geruime tijd in haar praktijk en in het ziekenhuis met de Deep ossilation therapie. Om te laten zien welke successen met de therapie behaald kunnen worden verzorgt zij presentaties voor lactatiekundige. Hierin leert ze jou hoe je de Deep Oscillation in kan passen in jouw behandeling. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de therapie en wil jij een demonstratie? Laat dan hier jouw gegevens achter. 

Neem contact op
website-afbeelding

Wat is Deep Oscillation therapie?

Deep Oscillation therapie is een niet-invasieve behandeling die lage frequentie vibraties gebruikt om het lymfestelsel te stimuleren. Deze therapie omvat het aanbrengen van een elektrode op de huid, die een elektrostatisch veld genereert dat diep in de weefsels doordringt. De oscillaties die door dit veld worden geproduceerd, creëren een zachte trilling, die de lymfestroom kan stimuleren en genezing kan bevorderen.

Hoe werkt Deep Oscillation therapie?

Tijdens een Deep Oscillation behandeling wordt de behandelkop (of de handschoen) op de huid geplaatst en verbonden met de Deep Oscillation die een elektrostatische veld genereert. De machine produceert lage frequentie oscillaties die diep in de weefsels doordringen en een zachte trilling creëren. Deze trilling stimuleert het lymfestelsel, dat verantwoordelijk is voor het verwijderen van afvalstoffen en toxines uit het lichaam.

Doordat de lymfestroom wordt verhoogd, worden de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam geactiveerd, waardoor weefselregeneratie wordt bevorderd en ontsteking wordt verminderd. Deze therapie kan worden gebruikt om pijn te verlichten, zwelling te verminderen en postpartum genezing te bevorderen. De behandeling is pijn vrij. 

borstvoeding

Wat doet een lacatiekundige?

Een lactatiekundige is een professional in de gezondheidzorg die zich richt op het ondersteunen en begeleiden van de ouders bij het geven van borstvoeding. . Zij zijn opgeleid om complicaties bij het geven van borstvoeding te identificeren en op te lossen. De lactatiekundige kan samen met de client een behandelplan samenstellen en kan een schakel zijn tussen verschillende zorgmedewerkers. (artsen, verpleegkundigen, consultatiebureau). Dit alles om de client optimaal te kunnen begeleiden en de beste zorg voor de ouders en de baby (s) te kunnen waarborgen. 

Waar helpt de Deep Oscillation de lactiekundige?

Deep Oscillation kan een lactatiekundige helpen bij het ondersteunen van moeders bij het geven van borstvoeding. Bij borstvoeding is het van essentieel belang dat er zo min mogelijk oedeem (zwelling) aanwezig is in de borst. Door teveel aan oedeem wordt de interne druk in de borst vergroot en kan ervoor zorgen dat de melk minder makkelijk kan stromen. En daardoor kunnen er complicaties ontstaan zoals een pathologische stuwing, mastitis en of verstopte melkkanalen. Deep oscillation therapie kan helpen om het oedeem zo snel mogelijk te laten oplossen door het lichaam waardoor de melkgangen weer vrij komen om de melk te laten stromen en zo de borst te laten genezen. 

De therapie is niet pijnlijk voor de client en zorgt direct voor afname van zwelling en daardoor een reductie van pijnklachten.  Door de lage frequentie trillingen kan Deep Oscillation de lymfestroom stimuleren, waardoor afvalstoffen en gifstoffen sneller uit het lichaam worden afgevoerd en het natuurlijke genezingsproces wordt bevorderd. 

Een lactatiekundige kan de therapie gebruiken als onderdeel van het behandelplan om moeders te helpen bij het oplossen van complicaties om op een prettige manier de borstvoeding voort te kunnen zetten. 

De Deep Oscillation in de praktijk

Als lactatiekundige krijg ik dagelijks vrouwen in mijn praktijk met pijnlijke borsten, borstontstekingen en ander ongemak. Nog niet zo lang geleden kwam er een vrouw op consult met een harde pijnlijke borst, had net haar eerste kindje gekregen. Ze vertelde mij dat zij net was bevallen bij 24 weken van een prachtig dochtertje maar wat nog maanden in het ziekenhuis moest blijven. Direct na de geboorte is ze gestart met het afkolven van moedermelk, melk voor zo’n te vroeg geboren baby kan levensreddend zijn. Helaas lukte het haar niet om haar borst soepel te kolven, waarschijnlijk door de hoeveelheid stress die zij ervaarde. Ze had alles al geprobeerd, medicatie, vaker kolven, warmte en nog veel meer. Ondanks alle goed bedoelde adviezen was haar borst nog steeds niet comfortabel en deed haar zeer.

Omdat zij koorts had gekregen door de ‘’dreigende’’ borstontsteking mocht zij ook niet naar haar baby toe in het ziekenhuis. Ze overwoog om te stoppen met het afkolven, want door de pijn en nu ook nog de koorts kon ze niet naar haar baby. Ze vroeg mij haar te helpen om de harde plek weg te krijgen en de koorts te laten zakken zodat ze weer naar haar baby kon. 

Ik heb haar behandeld  middels Deep oscillation therapie en een dag later was de koorts verdwenen en was haar borst weer soepel. Ze was enorm opgelucht dat ze niet hoefde te stoppen met het geven van borstvoeding, immers was deze melk noodzakelijk voor haar te vroeg geboren dochtertje.

borstvoeding1

Wil jij meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op via de e-mail of telefoon. We gebruiken je informatie alleen om met jou in contact te komen.

Je hebt geen naam ingevoerd
Je hebt geen (correct) e-mailadres ingevoerd
Je hebt geen (correct) telefoonnummer ingevoerd
Je hebt geen vraag ingevoerd

1) Vul het formulier in

Als we jouw melding binnen hebben pakken wij het op en zetten het door.

2) Contact opnemen

Op basis van jouw vraag nemen wij contact op om jou te helpen.

3) Presentatie

Wil jij meer weten? Dan geven wij jou graag een presentatie over de Deep Oscillation. Pas dan weet je echt wat het doet en hoe de Deep Oscillation een meerwaarde voor jou kan zijn.

4) Deel je succes

Samen worden we beter, we zijn heel benieuwd naar jouw verhaal en hoe we het protocol kunnen verbeteren. Laat je het ons ook weten?