Verder winkelen

Kinvent

Kinvent is een geavanceerd systeem dat gebruikmaakt van sensortechnologie en kunstmatige intelligentie om menselijke bewegingen te volgen, analyseren en begrijpen. Het maakt gebruik van verschillende sensoren die op het lichaam kunnen worden gedragen of in de omgeving kunnen worden geplaatst om nauwkeurige gegevens te verzamelen over de bewegingen van een persoon. Kinvent maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en machine learning om de verzamelde gegevens te verwerken en te interpreteren. Het systeem kan de bewegingspatronen van een persoon analyseren en begrijpen, en waardevolle inzichten verschaffen in de prestaties, houding en gezondheidstoestand van een persoon.

Kinvent ontwikkeld digitale meet- en trainingsapparatuur bedoeld voor fysiotherapeuten, revalidatiespecialisten en sportprofessionals. Kinvent is een toonaangevend Europees bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van nauwkeurige meet- en trainingsapparatuur voor fysiotherapeuten, revalidatiespecialisten en sportprofessionals. De missie van Kinvent is om snelle en objectieve metingen te vergemakkelijken en het trainingsplezier te vergroten. De producten zijn speciaal ontworpen om te helpen bij het meten van de kracht, range of motion en stabiliteit. Met interactieve spelletjes en realtime weergave van metingen wordt de trainingsbeleving vergroot. Kinvent werkt met verschillende abonnementen bij aanschaf van de apparatuur, zodat je altijd up-to-date blijft met de nieuwste ontwikkelingen. De kForce-productlijn is ontwikkeld voor de meest veeleisende gebruikers en biedt geavanceerde functies en mogelijkheden. Met kForce kan je prestaties verbeteren en de best mogelijke zorg bieden.

Wij vinden het belangrijk dat wij kwaliteit leveren. Fysio materiaal van Kinvent is te kopen via onze webshop. Weet je niet precies welke producten voor jou de beste oplossing geven? Wij geven je graag vrijblijvend advies.

Fysio Webshop
Shop Kinvent producten

Voordelen van Kinvent

Verbeterde prestaties: Kinvent kan atleten helpen hun prestaties te verbeteren door gedetailleerde analyses van hun bewegingen te bieden. Coaches en trainers kunnen deze inzichten gebruiken om technische fouten te corrigeren en de trainingsprogramma's te optimaliseren.

Revalidatie en fysiotherapie: Kinvent kan ook worden gebruikt in de medische sector voor revalidatie en fysiotherapie. Het systeem kan de voortgang van patiënten volgen, oefeningen begeleiden en nauwkeurige metingen leveren om de revalidatie-efficiëntie te verbeteren.

Gaming en entertainment: Kinvent opent ook nieuwe mogelijkheden op het gebied van gaming en entertainment. Het kan worden gebruikt om immersieve game-ervaringen te creëren waarbij spelers fysieke bewegingen kunnen gebruiken om interactie te hebben met de virtuele wereld.

merkenpagina-bubble
kForce Bubble
Lees meer over de kForce Bubble
merkenpagina-grip
kForce Grip
Lees meer over de kForce Grip
merkenpagina-link
kForce Pull
Leer meer over de kForce Pull
merkenpagina-muscle
kForce Push
Lees meer over de kForce Push

kForce Bubble

De kForce Bubble is een pneumatische sensor, waarmee kracht kan worden gemeten via een opblaasbaar item, zoals een bal. De kForce Bubble meet het drukverschil wat ontstaat wanneer een opblaasbaar item ingedrukt wordt. De Bubble wordt verbonden met een opblaasbaar product doormiddel van de naald in het ventiel.

Door deze slimme vorm van meten, kan je uitgebreid aan de slag met diverse metingen die je direct van biofeedback voorzien. Hierin meegenomen dat simpele testen die normaliter op gevoel gaan, nu meetbaar gemaakt kunnen worden.

De kForce Bubble is uitgerust met elektronische sensoren om realtime biofeedback te geven op een smartphone of tablet via de kForce App. In de app wordt de testdata opgeslagen per persoon en kunnen individueel trainingsdoelen worden vastgesteld. Ook kan met behulp van de rehab gaming spellen gespeeld worden op basis van de testresultaten van de persoon.

Kinvent instructie aanvragen
kforce-bubble-kinvent-sfeerfoto1
productfoto-kforce-grip3

kForce Grip

De kForce Grip is een 'smart' handdynamometer voor het meten van knijpkracht. Met de Grip kan de maximale knijpkracht en de vermoeidheid na meerdere herhalingen gemeten worden. Deze gegevens worden direct weergegeven en opgeslagen in de app. 

De kForce Grip is uitgerust met elektronische sensoren om realtime biofeedback te geven op een smartphone of tablet via de kForce App. In de app wordt de testdata opgeslagen per persoon en kunnen individueel trainingsdoelen worden vastgesteld. Ook kan met behulp van de rehab gaming spellen gespeeld worden op basis van de testresultaten van de persoon.

De handknijpkracht kan gemeten worden middels de hand dynamometer. De maximale knijpkracht van de hand geeft een redelijke weergave van de algehele spierkracht in het lichaam. De maximale kracht is afhankelijk van het geslacht en leeftijd.

Kinvent instructie aanvragen

kForce Pull

De KFORCE-Pull is een dynamometer waarmee de trekkracht gemeten kan worden. De Pull meet de isometrische kracht, geeft realtime biofeedback en is gemakkelijk te bevestigen aan verschillende objecten zoals een behandeltafel, wandrek of krachttoestel. Met deze KFORCE-Pull is het mogelijk om met verschillende lichaamsdelen de trekkracht te meten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bicep curl of een leg extension. 

De resultaten zijn gerelateerd aan een korte en sterke fysieke inspanning en het is zeer nuttig als werkreferentie. De meest relevante gemeten parameter is de krachtpiek.

Kinvent instructie aanvragen
productfoto-kforce-pull-sfeerfoto1
kphush-1

kForce Push

De kForce-Push is een draagbare spierdynamometer die word gebruikt voor de evaluatie van de spierkracht. Dit apparaat meet de isometrische kracht aan de hand van piekkracht en de gemiddelde kracht van een specifieke spier of spiergroep. Hiermee word de maximale kracht, uithoudingsvermogen en spiersymmetrie inzichtelijk gemaakt. Door het verrichten van de metingen word het verschil aan kracht in beiden lichaamshelften inzichtelijk gemaakt. Op basis van deze gegevens kan er een gerichte training samengesteld worden.

Met de kForce-Push test je de maximale capaciteit van een spier of spiergroep in een specifieke houding. Het maximum komt overeen met 100% van de krachtcapaciteiten. Het is gerelateerd aan een korte en sterke fysieke inspanning en het is zeer nuttig als werkreferentie. Ook heeft het apparaat het vermogen om fysieke inspanning in de loop van de tijd te meten. Dit is gerelateerd aan een lange en aanhoudende inspanning. 

Kinvent instructie aanvragen
merkenpagina-delta
Delta's
Lees meer over de kForce Delta's
merkenpagina-plates
Plates
Lees meer over de kForce Plates
merkenpagina-move
Move
Lees hier meer over de kForce Move
instructie
Product instructie op locatie
vraag een product instructie aan

kForce Delta's

De kForce Delta’s zijn platforms die veelzijdige prestatieanalyses in kracht en snelheid meten. Door middel van de kForce Delta’s meet je de optimale belasting voor het maximale vermogen. Beoordeel de springhoogte en krijg tussen de impulsfase indicatoren voor stuwkracht, kracht, explosieve kracht en de krachtverdeling links en rechts, maar ook de tijd in de lucht, spronghoogte na de landing en krachtontwikkeling bij grondcontact. Handig om de sportprestatie te verbeteren of het revalidatieproces te bevorderen. 

De kForce Delta’s zijn uitgerust met elektronische sensoren om realtime biofeedback te geven op een smartphone of tablet via de kForce App. In de app wordt de testdata opgeslagen per persoon en kunnen individueel trainingsdoelen worden vastgesteld. Ook kan met behulp van de rehab gaming spellen gespeeld worden op basis van de testresultaten van de persoon.

Kinvent instructie aanvragen
delta-1
kforce-plates-in-gebruik2

kForce Plates

De kForce Plates zijn twee onafhankelijke elementen die de statische en dynamische balans en kracht kunnen meten, zodat duidelijk wordt hoe het gewicht zowel links als rechts, maar ook van de tenen tot aan de hak verdeeld wordt. De kForce Plates kunnen ingezet worden om de drukverdeling en kracht te meten tijdens verschillende oefeningen en houdingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een squat of counter movement jump. Ook kan je balans door middel van trainingen op de kForce Plates verbeterd worden. Hierdoor  ontwikkel je meer stabiliteit en krijg je hierdoor een betere controle over je lichaam. De kForce Plates kunnen ieder tot een gewicht van 300kg dragen.

De kForce Plates zijn niet alleen geschikt voor het onderlichaam, maar kunnen ook ingezet worden voor het boven lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een push-up. Tijdens het uitvoeren van een push-up kunnen de kForce Plates niet alleen de krachtsverdeling in de armen meten, maar worden ook bijvoorbeeld de drukpunten in de handen vastgesteld.

Kinvent instructie aanvragen

kForce Move

De kForce Move is een digitale hoekmeter. De Move heeft een sensor die het bewegingsbereik van de belangrijkste lichaamsdelen mogelijk maakt. De kForce Move stelt bij elke meting de beginpositie vast en meet vanuit deze positie de range of motion. Dit leidt tot een hoge nauwkeurigheid in de metingen.

De kForce Move is uitgerust met elektronische sensoren om realtime biofeedback te geven op een smartphone of tablet via de kForce App. In de app wordt de testdata opgeslagen per persoon en kunnen individueel trainingsdoelen worden vastgesteld. Ook kan met behulp van de rehab gaming spellen gespeeld worden op basis van de testresultaten van de persoon.

Kinvent instructie aanvragen
move-1
kforce-bubble-rapportage3

Rapportage

De resultaten maken het mogelijk om het percentage tekort of onbalans tussen beide kanten te markeren. Elk testrapport kan worden geëxporteerd in een PDF-indeling

De sleutel tot vooruitgang voor de functionele revalidatie is de motivatie. Deze motivatie kan worden aangedreven door de meting en het vermogen om het startpunt met betrekking tot de huidige toestand te vergelijken, evenals hoeveel inspanning er nog resteert voordat het herstel of de terugkeer naar sport.

Oefenen

Maak het oefenen leuk door de verschillende spellen. Maak kennis met Karl, de kangoeroe van KFORCE die in verschillende speelse opstellingen beweegt. De spellen zijn aanpasbaar om de patiënt of atleet met plezier en naar een doel te trainen, dat kan worden aangepast in termen van percentage van de testen, afhankelijk van de resultaten. Bovendien zijn er 10 moeilijkheidsgraden voor elk spel, wat een extra uitdaging vormt voor de patiënt/atleet.

De oefeningen zijn standaard per patiënt in te stellen in hun targetzone om optimale progressie te zien. Deze targetzone is aan te passen in een percentage van de maximale testuitslag. Voor zowel links als rechts is dit handmatig in te stellen.

Tijdens het uitvoeren van de oefening wordt real time weergegeven wat de uitslag is, hoeveel herhalingen en of er binnen de target gewerkt wordt. Tijdens de training is het mogelijk om de targets aan te passen, mocht je merken dat je continue boven of onder jouw gestelde target werkt.

rehab-gaming5
essential-pack-v31

Kinvent essential pack

Naast de losse producten bieden wij de producten van Kinvent ook aan in packs. 

Het Essential pack bestaat uit:

 • De kForce plates
 • De kForce Move
 • De kForce Push + accessoires 
 • Één jaar gratis de starter app voor mobiel of tablet
physio-sports-pack-v31

Kinvent Physio sport pack

Het Physio sport pack bestaat uit:

 • De kForce Plates + accessoires
 • De kForce Move
 • De kForce Push 2x + accessoires
 • De kForce Bubble
 • De kForce Pull
 • De kForce Grip
 • Één jaar gratis de excellence app voor mobiel of tablet
rehab-pack-v32

Kinvent Rehab pack

Het Rehab pack bestaat uit:

 • De kForce Plates
 • De kForce Push + accessoires
 • De kForce Bubble
 • De kForce Move
 • De kForce Pull
 • De kForce Grip
 • Één jaar gratis de premium app voor mobiel of tablet

 

Kinvent instructie aanvragen

Instructie aanvragen of een vraag stellen?

Heb jij een vraag of wil je graag een instructie op locatie? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Je hebt geen naam ingevoerd
Je hebt geen bedrijfsnaam ingevoerd
Je hebt geen (correct) e-mailadres ingevoerd
Je hebt geen (correct) telefoonnummer ingevoerd

1. Stel jouw vraag

Vraag jouw instructie op locatie aan of stel een andere vraag via ons formulier. Je hoeft hiervoor nog geen klant te zijn bij Electro Medico.

2. Wij nemen contact op

Wij nemen zo snel mogelijk contact op om jouw vraag te beantwoorden of om een instructie op locatie in te plannen.

Kinvent producten
open productfilter
Productfilter